Recept Sváteční Čína

Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sváteční Čína

Úvod

Je taka obycajna cina aj z mrazenej zeleniny a potom je sviatocna Cina z velkym „Č“. Kvalitne cerstve suroviny a marinovana grilovana panenka.

Postup

1-V tomto recepte naporcujeme panenku inac ako sa bezne robi. Najprv ju odblanime a rozkrojime na dve polovicky. Kazdu polku nakrajame po dlizke po vlaknach na styri platky a dame do misky s marinadou z cibule salotky, cesnaku a cerstveho zazvoru, lahkej sojovej omacky, sezamoveho oleja a cerstvych bazalkovych listkov, premiesame a odlozime zakryte cez noc do ladnicky.

2-Pripravime si cerstvu zeleninu, mladucku mrkvu zlahka v celku oskrabeme, nechame kusok vnate na dekoraciu.Malicke sampiony ocistime ako sme zvyknuty, dakto supe dakdo nie a pouzijeme v celku. Mlade hraskove lusky odkrojime konce a nebolo treba ani vyberat „fuz“, tiez pouzijeme v celku. Jarne cibulky - tenke som nakrajal na cca 4 cm kusky. Ked mame hrubsie treba po dlzke rozkrajat na polky. Mlade cerstve kukuricky stacilo len oplachnut. (ked nie su konzervovane su OK). Shitaki susene hriby sme dali namocit - napucat do vlaznej vody cca 1 hodiny. Stopky som nepouzil a nakrajal na sliziky. (Zalievaciu vodu som odlozil na stranu na podlievanie).

3-Do woku na rozpaleny olej dame nakrajanu cibulu shalotku, cesnak a rychlo oprazime. Zacneme na etapy pridavat zeleninu podla tvrdosti a dlzky pripravy, mrkva a kukuricky idu prve. Oprazime rychlo a podlejeme vodou z hribov zakryjeme a chvilu podusime cca 2 minuty.

4-Pridame mlade sampiony a shitaky nakrajane na sliziky a bambusove vyhonky z konzervy podusime, pridame but zvysnu vodu z hribou alebo lyzicu dve vody…( zalezi kdo ma ako rad chrumkave alebo viac hotove).

5-Posledne pridame male cerstve cele hrasky a jarnu cibulku. Ochutime podla potreby.

6-Vsetko podlejeme omackou ktoru sme spravili v hrnceku zmiesanim sojovej omacky, oyster omacky a cinskeho vina na varenie plus s lyzickou maizeny sezamoveho oleja trosky cukru. Poriadne premiesame „stir fry“ pokial nam omacka zahustne. Na koniec posypeme a vmiesame cerstvu nakrajanu koriandrovu vnat.

7-Medzi tym sme si rozpali grill (trochu poolejujeme) a dame na etapy grilovat marinove kusky svieckovej. Tym ze su to tenke platky staci cca 2 minuty z kazdej strany. Kazdu stranu pri grilovani ochutime cerstvym drvenym korenim a morskou solou.

8-Na koniec ozdobime sezamovymi semienkami a na drobno nakrajanou cervenou malo stiplavou chilli paprickou. Tym ze sa sviatky blizia, servirujeme same… perfektna delena strava.

9-Happy Easter

Recept je z kategorií: Minutky


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.04.11 vloženo
  • 17355x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Ingredience

  • Suroviny
  • * 700 g bravčová panenka
  • * 200 g cerstva mrkva baby
  • * 150 g male cerstve šampiňóny
  • * 150 g cerstva kukurička
  • * 5 susene huby shi-take
  • * 150 ml kozervovane bambusové výhonky
  • * 150 g mlady cely hrach
  • * 1 shalotka cibuľa
  • * 1 strucik cesnak
  • * čerstvý lístky koriander
  • * 3 jarná cibuľka
  • * marinada:
  • * 1 salotka cibuľa
  • * 1 strucik cesnak
  • * 2 cm nakrajany nadrobno zázvor
  • * 1 lyzica sójová omáčka
  • * 1 lyzicka olej sezamovy
  • * omacka:
  • * 1 lyzica lahka sójová omáčka
  • * 1 lyzica ustricová omáčka
  • * 1 lyzicka na varenie víno ryžové čínske
  • * 2 lyzicky maizena
  • * 1/2 lyzicky cukor
  • * soľ morská
  • * 1/2 lyzicky olej sezamový
  • * olej rastlinný
  • * korenie čierne drvené

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 22.04.11 10:54

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Bento 22.04.11 10:53

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Sváteční Čína

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
exczech
297 příspěvků 06.05.14 14:26
Svatecni Cina

Konecne tady vidim recept ktery odpovida normam Cinske kuchyne. Rad si ho vyskousim.

 
Bento
794 příspěvků 22.04.11 12:02

jolana, :lol: :lol: nemaju tu takeho panaka s korbacom :twisted:
takze aspon :
"Na Veľkú noc v tomto vinši, nemôže byť pozdrav inší:
dobrú šibačku a kúpačku, aj s výslužkou vo vačku
ti žela
 Lubo

 
jolana
5065 příspěvků 22.04.11 11:39

Bento, super:) ale mna aj tak neobalamutis a aj tak bude stehno!..sice mam kare ale tu fintu s kozou urobim na nom! a mas to u mna , si pis :)
Veselu Velku noc a vela vodky prajem :)

Příspěvek upraven 22.04.11 v 11:44

 
Bento
794 příspěvků 22.04.11 11:18

:wink: wydro, meno nemam, moj vytvor presne ako som napisal len na specialne prilozitosti alebo ked mas drahu restauraciu kde uctujes vela :roll: , naklady … drahe.Vysledok vyborny :palec:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.04.11 11:04

Bento, to „cina“ nebo jedno z cinskych jidel?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz