Recept Sváteční Čína
Bento Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Je taka obycajna cina aj z mrazenej zeleniny a potom je sviatocna Cina z velkym "Č". Kvalitne cerstve suroviny a marinovana grilovana panenka.
Postup
1-V tomto recepte naporcujeme panenku inac ako sa bezne robi. Najprv ju odblanime a rozkrojime na dve polovicky. Kazdu polku nakrajame po dlizke po vlaknach na styri platky a dame do misky s marinadou z cibule salotky, cesnaku a cerstveho zazvoru, lahkej sojovej omacky, sezamoveho oleja a cerstvych bazalkovych listkov, premiesame a odlozime zakryte cez noc do ladnicky. 2-Pripravime si cerstvu zeleninu, mladucku mrkvu zlahka v celku oskrabeme, nechame kusok vnate na dekoraciu.Malicke sampiony ocistime ako sme zvyknuty, dakto supe dakdo nie a pouzijeme v celku. Mlade hraskove lusky odkrojime konce a nebolo treba ani vyberat "fuz", tiez pouzijeme v celku. Jarne cibulky - tenke som nakrajal na cca 4 cm kusky. Ked mame hrubsie treba po dlzke rozkrajat na polky. Mlade cerstve kukuricky stacilo len oplachnut. (ked nie su konzervovane su OK). Shitaki susene hriby sme dali namocit - napucat do vlaznej vody cca 1 hodiny. Stopky som nepouzil a nakrajal na sliziky. (Zalievaciu vodu som odlozil na stranu na podlievanie). 3-Do woku na rozpaleny olej dame nakrajanu cibulu shalotku, cesnak a rychlo oprazime. Zacneme na etapy pridavat zeleninu podla tvrdosti a dlzky pripravy, mrkva a kukuricky idu prve. Oprazime rychlo a podlejeme vodou z hribov zakryjeme a chvilu podusime cca 2 minuty. 4-Pridame mlade sampiony a shitaky nakrajane na sliziky a bambusove vyhonky z konzervy podusime, pridame but zvysnu vodu z hribou alebo lyzicu dve vody...( zalezi kdo ma ako rad chrumkave alebo viac hotove). 5-Posledne pridame male cerstve cele hrasky a jarnu cibulku. Ochutime podla potreby. 6-Vsetko podlejeme omackou ktoru sme spravili v hrnceku zmiesanim sojovej omacky, oyster omacky a cinskeho vina na varenie plus s lyzickou maizeny sezamoveho oleja trosky cukru. Poriadne premiesame "stir fry" pokial nam omacka zahustne. Na koniec posypeme a vmiesame cerstvu nakrajanu koriandrovu vnat. 7-Medzi tym sme si rozpali grill (trochu poolejujeme) a dame na etapy grilovat marinove kusky svieckovej. Tym ze su to tenke platky staci cca 2 minuty z kazdej strany. Kazdu stranu pri grilovani ochutime cerstvym drvenym korenim a morskou solou. 8-Na koniec ozdobime sezamovymi semienkami a na drobno nakrajanou cervenou malo stiplavou chilli paprickou. Tym ze sa sviatky blizia, servirujeme same... perfektna delena strava. 9-Happy Easter
Recept je z kategorií: Minutky
- 22.04.11 vloženo
- 22669x zobrazeno
Čas přípravy
- 40 min
Ingredience
- Suroviny
- * 700 g bravčová panenka
- * 200 g cerstva mrkva baby
- * 150 g male cerstve šampiňóny
- * 150 g cerstva kukurička
- * 5 susene huby shi-take
- * 150 ml kozervovane bambusové výhonky
- * 150 g mlady cely hrach
- * 1 shalotka cibuľa
- * 1 strucik cesnak
- * čerstvý lístky koriander
- * 3 jarná cibuľka
- * marinada:
- * 1 salotka cibuľa
- * 1 strucik cesnak
- * 2 cm nakrajany nadrobno zázvor
- * 1 lyzica sójová omáčka
- * 1 lyzicka olej sezamovy
- * omacka:
- * 1 lyzica lahka sójová omáčka
- * 1 lyzica ustricová omáčka
- * 1 lyzicka na varenie víno ryžové čínske
- * 2 lyzicky maizena
- * 1/2 lyzicky cukor
- * soľ morská
- * 1/2 lyzicky olej sezamový
- * olej rastlinný
- * korenie čierne drvené
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Sváteční Čína
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Sváteční Čína
Konecne tady vidim recept ktery odpovida normam Cinske kuchyne. Rad si ho vyskousim.
jolana,
nemaju tu takeho panaka s korbacom 
takze aspon :
"Na Veľkú noc v tomto vinši, nemôže byť pozdrav inší:
dobrú šibačku a kúpačku, aj s výslužkou vo vačku
ti žela
Lubo
5068 příspěvků 22.4.11 11:39
Bento, super:) ale mna aj tak neobalamutis a aj tak bude stehno!..sice mam kare ale tu fintu s kozou urobim na nom! a mas to u mna , si pis

Veselu Velku noc a vela vodky prajem
Příspěvek upraven 22.04.11 v 11:44
Bento, to „cina“ nebo jedno z cinskych jidel?