Recept Glögg - Svařené víno pro vánoční zahřátí Pra

(Hodnoceno 1x) babi Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Glögg - Svařené víno pro vánoční zahřátí

Postup

Rozdrtit skořici a kardamom ve hmoždíři, nebo pomocí těžké pánve, vložit je do malé sklenice, přidat kůru, zázvor, hřebíčky a vodku. Uzavřít a nechat stát po 24 hodin. Potom vodku přecedit do velkého hrnce. Vyhodit koření. Přidat víno, port nebo Madeiru, cukr, vanilkový cukr, mandle a hrozinky. Začít zahřívat na středním ohni do té doby, než se na okraji hrnce začnou tvořit malé bublinky. Odstavit hrnec. Glög podávat horký v malých hrnéčcích a do každého přidat několik mandlí a hrozinek. Neupotřebí li-se všechen najednou, tak jej udržovat horký na mírném ohni, ale nesmí se vařit! P.S. Ve švédských rodinách se Glög podává hostům tak od začátku prosince. Podává se například s tradičními buchtičkami podle receptu "ZDE":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=7712 nebo s věncem podle receptu "ZDE":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=11213 Hodně rodin si také dají trochu Glögu po večeři, když si sednou ke krbu a pojídají malé zázvorovo - citrusové cukroví.

Recept je z kategorií: Teplé alkoholické Vánoční nápoje

Nahlásit recept

  • 11.11.05 vloženo
  • 24545x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 2 celé skořice rozlámané na kousky
  • 1 lžička kardamom semínek
  • 1 plátek oloupaného čerstvého zázvoru
  • z 1/2 pomeranče nastrouhaná kůra
  • 6 celých hřebíčků
  • 120 ml vodky
  • 1 lahev 750 ml suchého červeného vína
  • 250 ml portského vína nebo Madeiry
  • 250 ml cukru
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 120 ml oloupaných na sucho opražených celých mandlí
  • 120 ml tmavých hrozinek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Petunnka 29.11.13 16:09

Jak jinak než mňamka, tekutá !!! :-)

Diskuse k receptu Glögg - Svařené víno pro vánoční zahřátí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Glögg - Svařené víno pro vánoční zahřátí

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Glögg na zahřátí.

Petrunko, jsem ráda, že se Ti rozehřála a zčervenala líčka. Glögg je dobrý po nějaké té zimní aktivitě jako je bruslení a lyžování, ale i po delší procházce v přírodě. V kruhu přátel je však nejlepší ;o)

Pěkný večer!

Petrulka
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Glögg na zahřátí.

O vikendu jsem se zucastnila jedne predvanocni seslosti - hostitel byl Dan a popijelo se neco velmi podibneho, jen ty rozinky se pred konzumaci macely 24 hodin v rumu, coz po poziti druheho hrnecku tohoto lahodneho moku zpusobilo veeeelice siroky usmev na tvarich vsech hostu :o) Nemluve o tom, ze to bezvadne zahreje, zvlast v tehle rocni dobe…

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Glögg na zahřátí.

Pepíčku díky za obrázek ;o)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Cuketové placky Cuketové placky
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz