Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rozdrtit skořici a kardamom ve hmoždíři, nebo pomocí těžké pánve, vložit je do malé sklenice, přidat kůru, zázvor, hřebíčky a vodku. Uzavřít a nechat stát po 24 hodin. Potom vodku přecedit do velkého hrnce. Vyhodit koření. Přidat víno, port nebo Madeiru, cukr, vanilkový cukr, mandle a hrozinky. Začít zahřívat na středním ohni do té doby, než se na okraji hrnce začnou tvořit malé bublinky. Odstavit hrnec. Glög podávat horký v malých hrnéčcích a do každého přidat několik mandlí a hrozinek. Neupotřebí li-se všechen najednou, tak jej udržovat horký na mírném ohni, ale nesmí se vařit! P.S. Ve švédských rodinách se Glög podává hostům tak od začátku prosince. Podává se například s tradičními buchtičkami podle receptu "ZDE":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=7712 nebo s věncem podle receptu "ZDE":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=11213 Hodně rodin si také dají trochu Glögu po večeři, když si sednou ke krbu a pojídají malé zázvorovo - citrusové cukroví.
Recept je z kategorií: Teplé alkoholické Vánoční nápoje
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Glögg - Svařené víno pro vánoční zahřátí
Petrunko, jsem ráda, že se Ti rozehřála a zčervenala líčka. Glögg je dobrý po nějaké té zimní aktivitě jako je bruslení a lyžování, ale i po delší procházce v přírodě. V kruhu přátel je však nejlepší ;o)
Pěkný večer!
1 příspěvek 25.1.09 03:43
O vikendu jsem se zucastnila jedne predvanocni seslosti - hostitel byl Dan a popijelo se neco velmi podibneho, jen ty rozinky se pred konzumaci macely 24 hodin v rumu, coz po poziti druheho hrnecku tohoto lahodneho moku zpusobilo veeeelice siroky usmev na tvarich vsech hostu
) Nemluve o tom, ze to bezvadne zahreje, zvlast
v tehle rocni dobe…
Pepíčku díky za obrázek ;o)