Recept Švajcká pivní polévka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na másle zpěníme cibuli, přilijeme pivko a vývar- povaříme, přidáme strouhanou mrkev,nakrájený pórek a necháme opět povařit. Šlehačku s jogurtem smícháme a do ní rozkvrdláme žloutky event. vejce a vlijeme do hotové polévky. Podle chuti dosolíme a přidáme strouhaný sýr. Už nevaříme!

Recept je z kategorií: Speciální polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.03.08 vloženo
  • 3352x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30-45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 dcl světlého piva
  • 1 l vývaru z masoxu
  • 2 žloutky, nebo celá vejce
  • 1 bílý jogurt, nebo kysaná smetana
  • 1 cibule
  • máslo
  • pórek
  • mrkev
  • 1 šlehačka 12 %
  • strouhaný sýr dle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švajcká pivní polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Švajcká pivní polévka

Lydie,nesrazí se-to bych jí sem nedávala že? Právě je ten jogurt smíchán s tou šlehačkou. Nám tahle polívčička moc chutná, protože má zvláštní a pikantní chuť. Takovou ja se říká- jo to je něco jiného! Sýr se dá do uvařené polévky a tak se jako roztaví napolo, ale samozřejmně ani tvoje nápady nejsou špatné. Tak dobrou chuť!

 
lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Švajcká pivní polévka

Co udělá ten sýr? Já bych sýrem posypala polévku, kterou bych nalila do varných misek a zapekla krátce pod grilem. Nebo jako cibulačku, orestovaný toast, sýr nahoru a zapéct. Nebo podávat s orestovaným černým nebo bílým chlebem nakrájeným na kostičky. Jogurt si nedovedu představit, není polévka potom kyselá nebo sražená? Šlehačku ano:-).

 
norek
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Švajcká pivní polévka

Od vánoc držím lehkou dietu (mimo jiné nepiji pivo ), ale po přečtení receptu neodolám a zkusím ji udělat. Ono to pivo se vlastně znova převaří, takže bude už dietní!

 
Roomanka
205 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Švajcká pivní polévka - bodejť!

Vždyť je tam dvanáctiprocentní smetana, tak je to skoro dieta! Terrinka tam mohla v poho vrznout třicetiprocentní a ještě na „zjemnění“ lžíci másla :-)). Určitě vyzkouším, je to zajímavé a dnes shodou okolností vyrážíme na pivo. „Petku“ si nechám natočit…

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Švajcká pivní polévka

Jezevče, teď jsem se s chutí zasmála- čekala jsem po těch tvých napsaných ingrediencích v závorce, že bude následovat „řídký případ“, ale to ne.....,mám to odzkoušené. Jestli si narostl trochu do šířky nevadí, jen si dej -jsme přece labužníci no ne?

 
jezevec
159 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Švajcká pivní polévka

Určitě bude dobrá, ale jen přečtením receptu jsem přibral 3 kila. (Pivo, vejce, smetana, máslo, šlehačka, sýr). Vhodná pro ramínka na šaty, co se pohybují po molech, ale pro nás „urostlé“…

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Hruškový koláč Hruškový koláč
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz