Recept Sushi bez saké

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sushi bez saké

Postup

Rýži uvaříme podle druhu rýže,okořeníme a osolíme.Poté,co rýži scedíme,si připravíme 2 pláty řasy.Nejlépe je pracovat s fólií,kdo nemá
po ruce fólii nebo s ní pracovat neumí,ten musí řasu nejprve asi tak 2 minuty nahřát nad párou,aby byla poddajnější.
Rýži poklademe na plát tak,aby k okraji zbývaly alespoň 2 cm řasy bez rýže,doprostřed pak podélně umístíme plátek čerstvého lososa,opatrně srolujeme.S druhým plátem řasy pak opakujeme stejný postup,jenom místo lososa dovnitř rozprostřeme chobotničky
a slávky.
Obě rolky necháme v lednici zchladit a po vyjmutí každou nakrájíme na 4 kusy.


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.10.10 vloženo
  • 5020x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 30 min

Ingredience

  • 250 g rýže
  • 2 pláty mořské řasy Nori
  • 60 g lososa
  • 60 g chobotniček nebo slávek jedlých
  • 1 KL kari
  • 1 KL sladké papriky
  • mořská sůl

Doporučená příloha

  • mistička se směsí sóji se saké,ale i syrová zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sushi bez saké

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 06.10.10 18:10

Mila ester, predmet je tak siroky, ze ho nelze probrat pod jednim receptem. Japonska kuchyne je nesmirne komplikovana a to nejenom po kulinarske strance, ale taktez v jejim filozofickem pojeti. Proto se Ti musim omluvit…

Příspěvek upraven 06.10.10 v 18:12

 
ester
288 příspěvků 06.10.10 09:46

Babi,tak toho rovnou využiju,když je někdo nakloněnej odpovídat a ví.Prý Japonci právě vínem
saké řasu před použitím lehce pokropí a je i možné v „nejkrajnější nouzi“ použít i víno dezertní..... :-)

 
di
2451 příspěvků 05.10.10 19:43

Babi, možná už nerozumíte česky, ale psala jsem, že do rýže, ze které se připravují rolky suši, saké nepatří (do rýže přijde ten zmiňovaný rýžový ocet) a že saké se jen pije k jídlu - když tak si to pořádně přečtěte, než se začnete do někoho navážet.
Jinak, opravdu na japonskou kuchyni odborník nejsem, proto jsem toho nenapsala víc. Jen do japonské restaurace (i když v Brně, které zmiňujete - máme tu dvě vynikající, s japonskými kuchaři, Koishi a Momo) někdy zajdu. Občas suši spáchám i doma, ale to je tak amatérské, že bych se to tu (ani kdekoliv jinde) neodvážila prezentovat, natož jako původní recept.

 
babi
6360 příspěvků 05.10.10 17:56

8-) ester, to byl nejspis nekdo jiny kdo vykal! Prosim Te, never vsemu co se zde rika, protoze ne vsechno je pravda. Sake se v sushi barech popiji po celou dobu, nikdy si sama nenalevas, tak jako ze nalevas nekomu jinemu. Ja jsem totiz mluvila o japonskem sushi a ne brnenskem. Ver, ze na toto tema Ti toho mohu rict dostatecne a verohodne. Zdravim!

Příspěvek upraven 05.10.10 v 17:57

 
ester
288 příspěvků 05.10.10 10:00

Děkuju za informace,budu na tom průběžně pracovat… :-)
Babi,já Ti ale ani trochu nevykala :-D

 
di
2451 příspěvků 05.10.10 08:27

Milá ester, do suši (aspoň takového, jak se připravuje v Evropě - často i originál japonskými kuchaři) saké nepatří (jinde to samozřejmě může být jinak), na ochucení rýže se používá rýžový ocet, který je už docela dobře k dostání (v různých super-hyper v oddělení mezinárodní kuchyně, např. v Tescu, případně ve všelijakých těch obchodech specializovaných na japonskou kychyni, v Praze má např. dobrý obchod Tomio Okamura, v Brně je prodejna u restaurace Koishi-sushi); saké se používá jako nápoj k jídlu, často až na závěr večeře.

 
babi
6360 příspěvků 05.10.10 00:13

ester, absolutne nic nemaz a tykej mi prosim. Jenom jsem chtela uvect veci na spravnou miru tak jako casino a Alis. Sake se urcite podava v sushi barech a take je nekdy ingredienci v priprave ryze. Sake vsak nepridava umami, ale to pridava morska rasa kombu, ktera je skoro ve vsech japonskych pokrmech. Mozna jenom prejmenuj recept tak, ze bude evidentni, ze nejde o japonsky recept. ‚Sushi a la Ester‘…nevim. :-)

 
ester
288 příspěvků 04.10.10 22:59

Babi,nepovažuju svůj recept za zábavný,spíš bych ho označila za normální či průměrný.
Vím,že by měl být připravován právě se saké,ale mě se nepodařilo ho sehnat a tak se mi to nechtělo do receptu uvádět.Do názvu jsem to dala jako proto,abych
upozornila labužníky s L,že něco tavého by tam mohlo právě i kvůli UMAMI :-)) být.
Do zábavných podle mě nepatří,ale můžu ho dle vašich rad vylepšit,popřípadě smazat nebo ho nechat,jak je........ :-)......já jsem pro tu třetí variantu.....anebo tu první,ale až zejtra,dnes jsem
nesmírně unavená.....

 
babi
6360 příspěvků 04.10.10 20:41

di, dekuji za upozorneni na preklep. Jestlize autorka povazuje svuj recept za zabavny, mela by jej tak oznacit…

 
di
2451 příspěvků 04.10.10 19:10

Babi, umami, viz. též např. zde: http://hn.ihned.cz/…omamne-umami
Do diskuse se radši nezapojím, autorka recept očividně pojala jako jeden z kategorie zábavných.

 
babi
6360 příspěvků 04.10.10 18:13

:-) ester, to je prave chyba, ze recept je bez sake (japonsky ‚Nihonshu‘, take s odchylnou vyslovnosti sake znamena ‚losos‘). Kdyby clovek vypil cely barel, tak by uz ani nepoznal o co jde.
Ale vazne, sushi je prave bezne zakousnuti k sake. Nekdy se sake take pouziva v priprave sushi ryze spolecne s Kombu/morskou rasou (cele tajemstvi chuti japonske kuchyne nekdy oznacovano ‚umami‘, jako pata chut).

Příspěvek upraven 04.10.10 v 20:20

 
babi
6360 příspěvků 04.10.10 17:06

Alis, nyni se omlouvam ja Tobe. Nevedela jsem, zes pouzila k vyhladavani ‚sushi‘ a muj recept se nezobrazil. :-)

Příspěvek upraven 04.10.10 v 20:38

 
petr99
2 příspěvky 04.10.10 15:11

muze mi poslat recept na emall

 
ester
288 příspěvků 04.10.10 08:23

A kam bys to Alis zařadila ?…já už si tím Japonskem nejsem tak jistá :-)

 
Alis
2617 příspěvků 04.10.10 02:56

babi, není to úplně moje chyba… zadala jsem do vyhledávače termín „sushi“ a tvůj recept se nezobrazil :cry:

P.S. Odstranila bych zemi původu Japonsko, ale Českou republiku bych taky nevkládala

 
babi
6360 příspěvků 04.10.10 01:18

Alis, zapomnelas na recept primo z Japonska http://www.labuznik.com/recipe.php?… :-)

ester si hraje na japonske tema, ze ano. Odstranila bych tu zemi puvodu Japonsko a dala tam Ceska Republika. Fotka je velice pekna :-)

 
ester
288 příspěvků 03.10.10 15:36

Alis,jsem takový rýžový „neznaboh“,vlastně jsem popsala,jak jsem recept
připravila já.Ale děkuju za odkazy,koukala jsem na to a některé postupy,jak připravit rýži jsou tam téměř dokonalé…
Chobotničkama myslím polotovar :-))

 
Alis
2617 příspěvků 03.10.10 15:08

Jakákoli rýže? Ochucená curry a paprikou? Něco se mi nezdá…
Doporučuju prostudovat některé z receptů i s cennými komentáři…

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

a zázvor a ředkev k tomu:
http://www.labuznik.com/recipe.php?…

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
casino
4466 příspěvků 03.10.10 14:49

Myslím, že ester laškuje :-) Japonské? Sushi?? (a to netuším, zda vůbec se do Suši přidává saké??? Nebo to snad mělo být Wasabi????) … a chobotničky samozřejmě posyrovu, že? Jako žvýkačka to může být OK :-(
Možná zařadit do „Zábavné recepty“ :-) :-)

 
di
2451 příspěvků 03.10.10 13:51

Kam přijde to kari a paprika?

 
martinsog
103 příspěvků 03.10.10 08:50

No toho lososa v prevedení „maki sushi“ by som spapal, ale tie ostatné potvorky :roll:

 
wydra  03.10.10 06:57

Bez tech ryb a te rasy to je urcite vyborne! :lol:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz