Recept Sushi bez saké

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sushi bez saké

Postup

Rýži uvaříme podle druhu rýže,okořeníme a osolíme.Poté,co rýži scedíme,si připravíme 2 pláty řasy.Nejlépe je pracovat s fólií,kdo nemá
po ruce fólii nebo s ní pracovat neumí,ten musí řasu nejprve asi tak 2 minuty nahřát nad párou,aby byla poddajnější.
Rýži poklademe na plát tak,aby k okraji zbývaly alespoň 2 cm řasy bez rýže,doprostřed pak podélně umístíme plátek čerstvého lososa,opatrně srolujeme.S druhým plátem řasy pak opakujeme stejný postup,jenom místo lososa dovnitř rozprostřeme chobotničky
a slávky.
Obě rolky necháme v lednici zchladit a po vyjmutí každou nakrájíme na 4 kusy.


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.10.10 vloženo
  • 5066x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 30 min

Ingredience

  • 250 g rýže
  • 2 pláty mořské řasy Nori
  • 60 g lososa
  • 60 g chobotniček nebo slávek jedlých
  • 1 KL kari
  • 1 KL sladké papriky
  • mořská sůl

Doporučená příloha

  • mistička se směsí sóji se saké,ale i syrová zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sushi bez saké

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 06.10.10 18:10

Mila ester, predmet je tak siroky, ze ho nelze probrat pod jednim receptem. Japonska kuchyne je nesmirne komplikovana a to nejenom po kulinarske strance, ale taktez v jejim filozofickem pojeti. Proto se Ti musim omluvit…

Příspěvek upraven 06.10.10 v 18:12

 
ester
288 příspěvků 06.10.10 09:46

Babi,tak toho rovnou využiju,když je někdo nakloněnej odpovídat a ví.Prý Japonci právě vínem
saké řasu před použitím lehce pokropí a je i možné v „nejkrajnější nouzi“ použít i víno dezertní..... :-)

 
di
2451 příspěvků 05.10.10 19:43

Babi, možná už nerozumíte česky, ale psala jsem, že do rýže, ze které se připravují rolky suši, saké nepatří (do rýže přijde ten zmiňovaný rýžový ocet) a že saké se jen pije k jídlu - když tak si to pořádně přečtěte, než se začnete do někoho navážet.
Jinak, opravdu na japonskou kuchyni odborník nejsem, proto jsem toho nenapsala víc. Jen do japonské restaurace (i když v Brně, které zmiňujete - máme tu dvě vynikající, s japonskými kuchaři, Koishi a Momo) někdy zajdu. Občas suši spáchám i doma, ale to je tak amatérské, že bych se to tu (ani kdekoliv jinde) neodvážila prezentovat, natož jako původní recept.

 
babi
6360 příspěvků 05.10.10 17:56

8-) ester, to byl nejspis nekdo jiny kdo vykal! Prosim Te, never vsemu co se zde rika, protoze ne vsechno je pravda. Sake se v sushi barech popiji po celou dobu, nikdy si sama nenalevas, tak jako ze nalevas nekomu jinemu. Ja jsem totiz mluvila o japonskem sushi a ne brnenskem. Ver, ze na toto tema Ti toho mohu rict dostatecne a verohodne. Zdravim!

Příspěvek upraven 05.10.10 v 17:57

 
ester
288 příspěvků 05.10.10 10:00

Děkuju za informace,budu na tom průběžně pracovat… :-)
Babi,já Ti ale ani trochu nevykala :-D

 
di
2451 příspěvků 05.10.10 08:27

Milá ester, do suši (aspoň takového, jak se připravuje v Evropě - často i originál japonskými kuchaři) saké nepatří (jinde to samozřejmě může být jinak), na ochucení rýže se používá rýžový ocet, který je už docela dobře k dostání (v různých super-hyper v oddělení mezinárodní kuchyně, např. v Tescu, případně ve všelijakých těch obchodech specializovaných na japonskou kychyni, v Praze má např. dobrý obchod Tomio Okamura, v Brně je prodejna u restaurace Koishi-sushi); saké se používá jako nápoj k jídlu, často až na závěr večeře.

 
babi
6360 příspěvků 05.10.10 00:13

ester, absolutne nic nemaz a tykej mi prosim. Jenom jsem chtela uvect veci na spravnou miru tak jako casino a Alis. Sake se urcite podava v sushi barech a take je nekdy ingredienci v priprave ryze. Sake vsak nepridava umami, ale to pridava morska rasa kombu, ktera je skoro ve vsech japonskych pokrmech. Mozna jenom prejmenuj recept tak, ze bude evidentni, ze nejde o japonsky recept. ‚Sushi a la Ester‘…nevim. :-)

 
ester
288 příspěvků 04.10.10 22:59

Babi,nepovažuju svůj recept za zábavný,spíš bych ho označila za normální či průměrný.
Vím,že by měl být připravován právě se saké,ale mě se nepodařilo ho sehnat a tak se mi to nechtělo do receptu uvádět.Do názvu jsem to dala jako proto,abych
upozornila labužníky s L,že něco tavého by tam mohlo právě i kvůli UMAMI :-)) být.
Do zábavných podle mě nepatří,ale můžu ho dle vašich rad vylepšit,popřípadě smazat nebo ho nechat,jak je........ :-)......já jsem pro tu třetí variantu.....anebo tu první,ale až zejtra,dnes jsem
nesmírně unavená.....

 
babi
6360 příspěvků 04.10.10 20:41

di, dekuji za upozorneni na preklep. Jestlize autorka povazuje svuj recept za zabavny, mela by jej tak oznacit…

 
di
2451 příspěvků 04.10.10 19:10

Babi, umami, viz. též např. zde: http://hn.ihned.cz/…omamne-umami
Do diskuse se radši nezapojím, autorka recept očividně pojala jako jeden z kategorie zábavných.

 
babi
6360 příspěvků 04.10.10 18:13

:-) ester, to je prave chyba, ze recept je bez sake (japonsky ‚Nihonshu‘, take s odchylnou vyslovnosti sake znamena ‚losos‘). Kdyby clovek vypil cely barel, tak by uz ani nepoznal o co jde.
Ale vazne, sushi je prave bezne zakousnuti k sake. Nekdy se sake take pouziva v priprave sushi ryze spolecne s Kombu/morskou rasou (cele tajemstvi chuti japonske kuchyne nekdy oznacovano ‚umami‘, jako pata chut).

Příspěvek upraven 04.10.10 v 20:20

 
babi
6360 příspěvků 04.10.10 17:06

Alis, nyni se omlouvam ja Tobe. Nevedela jsem, zes pouzila k vyhladavani ‚sushi‘ a muj recept se nezobrazil. :-)

Příspěvek upraven 04.10.10 v 20:38

 
petr99
2 příspěvky 04.10.10 15:11

muze mi poslat recept na emall

 
ester
288 příspěvků 04.10.10 08:23

A kam bys to Alis zařadila ?…já už si tím Japonskem nejsem tak jistá :-)

 
Alis
2617 příspěvků 04.10.10 02:56

babi, není to úplně moje chyba… zadala jsem do vyhledávače termín „sushi“ a tvůj recept se nezobrazil :cry:

P.S. Odstranila bych zemi původu Japonsko, ale Českou republiku bych taky nevkládala

 
babi
6360 příspěvků 04.10.10 01:18

Alis, zapomnelas na recept primo z Japonska http://www.labuznik.com/recipe.php?… :-)

ester si hraje na japonske tema, ze ano. Odstranila bych tu zemi puvodu Japonsko a dala tam Ceska Republika. Fotka je velice pekna :-)

 
ester
288 příspěvků 03.10.10 15:36

Alis,jsem takový rýžový „neznaboh“,vlastně jsem popsala,jak jsem recept
připravila já.Ale děkuju za odkazy,koukala jsem na to a některé postupy,jak připravit rýži jsou tam téměř dokonalé…
Chobotničkama myslím polotovar :-))

 
Alis
2617 příspěvků 03.10.10 15:08

Jakákoli rýže? Ochucená curry a paprikou? Něco se mi nezdá…
Doporučuju prostudovat některé z receptů i s cennými komentáři…

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

a zázvor a ředkev k tomu:
http://www.labuznik.com/recipe.php?…

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
casino
4473 příspěvků 03.10.10 14:49

Myslím, že ester laškuje :-) Japonské? Sushi?? (a to netuším, zda vůbec se do Suši přidává saké??? Nebo to snad mělo být Wasabi????) … a chobotničky samozřejmě posyrovu, že? Jako žvýkačka to může být OK :-(
Možná zařadit do „Zábavné recepty“ :-) :-)

 
di
2451 příspěvků 03.10.10 13:51

Kam přijde to kari a paprika?

 
martinsog
103 příspěvků 03.10.10 08:50

No toho lososa v prevedení „maki sushi“ by som spapal, ale tie ostatné potvorky :roll:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.10.10 06:57

Bez tech ryb a te rasy to je urcite vyborne! :lol:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Hruškový koláč Hruškový koláč
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz