Recept Sušenky s parmazánem a bílým Kampotským pepřem Veg

JancaZe Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Sušenky s parmazánem a bílým Kampotským pepřem

Úvod

Originální slané chroupání, které se skvěle hodí k dlouým zimním večerům u televize (jaké jiné také teď máme, že…) i jako pohoštění pro návštěvu.

Postup

V kuchyňském robotu zkombinujte mouku, sýr a pepř. Přidejte máslo a mixujte, dokud směs nebude připomínat hrubý písek. Přidejte mléko a zpracovávejte, dokud těsto nezačne držet pohromadě. Položte fólii na čistý, vlhký povrch. Těsto položte na plastovou fólii a vytvarujte do kuliček o průměru přibližně 4 cm. Zabalte do igelitu a konce igelitu utáhněte. Nechte v lednici, dokud nejsou kuličky na dotek velmi pevné, asi 3 hodiny. Vyjměte z lednice 15 minut před krájením. S roštem uprostřed trouby předehřejte troubu na 180 ° C. Dva plechy vyložte pečícím papírem. Těsto rozbalte a položte na čistý povrch. Nakrájejte na plátky o tloušťce asi 3 mm a naskládejte je na listy. Pečte po jednom plechu, dozlatova, 10 až 12 minut. Podávejte po vychladnutí.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 11.03.21 vloženo
  • 756x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1 šálek (250 ml) hladké mouky
  • 1 šálek (250 g) nastrouhaného parmazánu
  • 2 čajové lžičky (10 ml) drceného bílého Kampotského pepře
  • 1/2 šálku (125 ml) másla na kostičky
  • 3 lžíce (45 ml) studeného mléka

Doporučená příloha

  • Bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

JancaZe 11.3.21 09:43

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Sušenky s parmazánem a bílým Kampotským pepřem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sušenky s parmazánem a bílým Kampotským pepřem

JancaZe
5 příspěvků 11.3.21 09:46
Tipy k receptu

V případě potřeby lze v této fázi syrové těsto zmrazit;

Chuť sušenek je z většiny určena sýrem a pepřem, vyplatí se tedy koupit kvalitní a nešetřit. Za sebe doporučuji partmezán ze Sklizena a zelený Kampotský pepř z Kampotu.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz