Recept Sušenky s parmazánem a bílým Kampotským pepřem Veg

JancaZe Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Sušenky s parmazánem a bílým Kampotským pepřem

Úvod

Originální slané chroupání, které se skvěle hodí k dlouým zimním večerům u televize (jaké jiné také teď máme, že…) i jako pohoštění pro návštěvu.

Postup

V kuchyňském robotu zkombinujte mouku, sýr a pepř. Přidejte máslo a mixujte, dokud směs nebude připomínat hrubý písek. Přidejte mléko a zpracovávejte, dokud těsto nezačne držet pohromadě. Položte fólii na čistý, vlhký povrch. Těsto položte na plastovou fólii a vytvarujte do kuliček o průměru přibližně 4 cm. Zabalte do igelitu a konce igelitu utáhněte. Nechte v lednici, dokud nejsou kuličky na dotek velmi pevné, asi 3 hodiny. Vyjměte z lednice 15 minut před krájením. S roštem uprostřed trouby předehřejte troubu na 180 ° C. Dva plechy vyložte pečícím papírem. Těsto rozbalte a položte na čistý povrch. Nakrájejte na plátky o tloušťce asi 3 mm a naskládejte je na listy. Pečte po jednom plechu, dozlatova, 10 až 12 minut. Podávejte po vychladnutí.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 11.03.21 vloženo
  • 404x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1 šálek (250 ml) hladké mouky
  • 1 šálek (250 g) nastrouhaného parmazánu
  • 2 čajové lžičky (10 ml) drceného bílého Kampotského pepře
  • 1/2 šálku (125 ml) másla na kostičky
  • 3 lžíce (45 ml) studeného mléka

Doporučená příloha

  • Bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

JancaZe 11.3.21 09:43

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Sušenky s parmazánem a bílým Kampotským pepřem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sušenky s parmazánem a bílým Kampotským pepřem

JancaZe
3 příspěvky 11.3.21 09:46
Tipy k receptu

V případě potřeby lze v této fázi syrové těsto zmrazit;

Chuť sušenek je z většiny určena sýrem a pepřem, vyplatí se tedy koupit kvalitní a nešetřit. Za sebe doporučuji partmezán ze Sklizena a zelený Kampotský pepř z Kampotu.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Cuketové placky Cuketové placky
Hruškový koláč Hruškový koláč
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz