Recept Surmovka - Mořský šnek

youpi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Surmovka je dnes běžně k dostáni ve větších prodejnách mořských ryb.
Bulots

Postup

Šneky opatrně vypereme ve vodě. Mají velice křehkou ulitu, která se drolí a vadila by při konzumaci. Do hrnce dáme přiměřeně vody, aby šneci byli ponoření. Uvedeme ji do varu, přidáme veškeré ingredience a šneky. Občasně odebíráme vzniklou pěnu. Vaříme dle velikosti od 1 do 2 hodin. Podáváme je jen tak uvařené, ale můžete použit aïoli-česnekovou majonézu. Za zmínku stojí uvést že zvláště větší šneci mají aïolitužší maso. Proto odnímám nejdříve malé a větší necháme ještě dojít. V Belgii po celém litoralu jsou desítky ambulantních obchůdku prodávají tuto specialitu, jehož jsou belgičané obdivovateli. Do vody ve které je vaří navíc výše uvedeným ingrediencím přidávají řapíkový celer. Tělíčka výjmutá z ulit a nařezané na plátky s troškou rozetřeného česneku, pepřem, citronovou šťávou a olivovým olejem a máte docela chutný a nevšední předkrm.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 12.04.10 vloženo
  • 8144x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg mořských šneků
  • 1 dl bílého suchého vína
  • 10 zrnek pepře
  • 2 bobkové listy
  • 2 chilli papričky.
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Surmovka - Mořský šnek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Ořechový koláč Ořechový koláč
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz