Recept Surimi se zakysanou smetanou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Surimi tyčinky vybalíme, zalijeme v misce vařící vodou a necháme 10 minut, poté vodu slejeme.
Nakrájíme na kousky, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, zakysanou smetanu, olivový olej a citronovou šťávu dle chuti, osolíme, okořeníme a dobře zamícháme. Necháme vychladit alespoň jednu hodinu a podáváme s chlebem nebo topinkou jako lehkou večeři nebo svačinu.


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.04.13 vloženo
  • 1631x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Ingredience

  • 2 balíčky surimi tyčinek (celkem asi 250g)
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 malá cibule
  • šťáva z půlky malého citronu (nebo dle chuti i méně)
  • olivový olej
  • sůl, pepř, tymián, oregano

Doporučená příloha

  • Pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Surimi se zakysanou smetanou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1664 příspěvků 01.05.13 10:05

Podávat se sýrovým pečivem - dobrý nápad :potlesk: :kytka:

 
Eja
3811 příspěvků 01.05.13 06:30

Casino, zkuste místo studených vařených brambor ještě teplé pečené vydlabance - zcela náhodně vyzkoušeno, kontrast teplot i chuti…
Já osobně jako bylinku kopr, čerstvý. A strouhnutí citronové a pomerančové kůry. Velmi variabilní - trocha celeru a jablka…včetně servírování - v malých sklenkách se zapíchnutou sýrovou tyčinkou, jednohubkové na porcelánových lžičkách…
Tohle je klasické za málo peněz hodně muziky :mavam:

Příspěvek upraven 01.05.13 v 10:18

 
casino
4466 příspěvků 01.05.13 00:29
Nedokážu si představit...

… zkuste tímto salátem naplnit půlky vydlabaných studených brambor, dopředu uvařených vcelku = velká dobrota :palec:
Já si zase nedokážu představit tento salát na chlebu nebo topince, tedy v našich zeměpisných délkách kváskový (tmavý) chléb. Myslím, že „zdroj“ byl blbě přeložen a že „prazdroj“ myslel chlebem bílé pečivo a topinka byla původně toust (opečený bílý chléb) Ale je fakt, že nevím s jakým pečivem to jedí Japonci, údajní vynálezci tohoto produktu :nevim:
Mimochodem, surimi není potřeba před použitím ani požitím tepelně upravovat… :)

 
Vrtule
1 příspěvek 30.04.13 23:30

Nedokážu si představit, že bych tohle jídlo servírovala s bramborem nebo knedlíkem…milý „zdroji“. Navíc surimi pocházejí z Asie…jak jistě víte.

Příspěvek upraven 30.04.13 v 23:34

 
casino
4466 příspěvků 28.04.13 23:21
A nejhorší je, že když si objednáte KRABÍ SALÁT...

… tak vám předloží tady toto jídlo :twisted:
Tímto ale nechci říci, že to není jedlé,,, ba právě naopak :palec: :)

P. S.
Soudě podle formulace: „…podáváme s chlebem nebo topinkou…“ tipuji jako zdroj či inspiraci, některou z mediteránských kuchyní… :nevim: :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz