Recept Surimi se zakysanou smetanou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Surimi tyčinky vybalíme, zalijeme v misce vařící vodou a necháme 10 minut, poté vodu slejeme.
Nakrájíme na kousky, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, zakysanou smetanu, olivový olej a citronovou šťávu dle chuti, osolíme, okořeníme a dobře zamícháme. Necháme vychladit alespoň jednu hodinu a podáváme s chlebem nebo topinkou jako lehkou večeři nebo svačinu.

Nahlásit recept

  • 28.04.13 vloženo
  • 1691x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Ingredience

  • 2 balíčky surimi tyčinek (celkem asi 250g)
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 malá cibule
  • šťáva z půlky malého citronu (nebo dle chuti i méně)
  • olivový olej
  • sůl, pepř, tymián, oregano

Doporučená příloha

  • Pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Surimi se zakysanou smetanou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
birkana
1686 příspěvků 01.05.13 10:05

Podávat se sýrovým pečivem - dobrý nápad :potlesk: :kytka:

Eja
3841 příspěvků 01.05.13 06:30

Casino, zkuste místo studených vařených brambor ještě teplé pečené vydlabance - zcela náhodně vyzkoušeno, kontrast teplot i chuti…
Já osobně jako bylinku kopr, čerstvý. A strouhnutí citronové a pomerančové kůry. Velmi variabilní - trocha celeru a jablka…včetně servírování - v malých sklenkách se zapíchnutou sýrovou tyčinkou, jednohubkové na porcelánových lžičkách…
Tohle je klasické za málo peněz hodně muziky :mavam:

Příspěvek upraven 01.05.13 v 10:18

casino
4486 příspěvků 01.05.13 00:29
Nedokážu si představit...

… zkuste tímto salátem naplnit půlky vydlabaných studených brambor, dopředu uvařených vcelku = velká dobrota :palec:
Já si zase nedokážu představit tento salát na chlebu nebo topince, tedy v našich zeměpisných délkách kváskový (tmavý) chléb. Myslím, že „zdroj“ byl blbě přeložen a že „prazdroj“ myslel chlebem bílé pečivo a topinka byla původně toust (opečený bílý chléb) Ale je fakt, že nevím s jakým pečivem to jedí Japonci, údajní vynálezci tohoto produktu :nevim:
Mimochodem, surimi není potřeba před použitím ani požitím tepelně upravovat… :)

Vrtule
1 příspěvek 30.04.13 23:30

Nedokážu si představit, že bych tohle jídlo servírovala s bramborem nebo knedlíkem…milý „zdroji“. Navíc surimi pocházejí z Asie…jak jistě víte.

Příspěvek upraven 30.04.13 v 23:34

casino
4486 příspěvků 28.04.13 23:21
A nejhorší je, že když si objednáte KRABÍ SALÁT...

… tak vám předloží tady toto jídlo :twisted:
Tímto ale nechci říci, že to není jedlé,,, ba právě naopak :palec: :)

P. S.
Soudě podle formulace: „…podáváme s chlebem nebo topinkou…“ tipuji jako zdroj či inspiraci, některou z mediteránských kuchyní… :nevim: :)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Chilli con carne Chilli con carne
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz