Recept Šunkové flíčky zapečené
danda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Uzený bok uvaříme do měkka, vykostíme a nakrájíme na malé kostičky. Těstoviny zavaříme do vařící vody a uvaříme do měkka, ocedíme a propláchneme studenou vodou. Do těstovin přidáme maso, koření, část tuku a mléka, směs promícháme a dáme do pekáče vymaštěného sádlem a vysypaného strouhankou. Flíčky vložíme do rozehřáté trouby, zapečeme, zalijeme vejci rozmíchanými v mléce a pečeme, až se vejce srazí a povrch se zbarví do zlatova. Receptury teplých pokrmů : F. Syrový, A. Nestával
Recept je z kategorií: Těstoviny
- 12.04.06 vloženo
- 35295x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hod
Počet porcí
- 10 porcí
Ingredience
- 500 g bůček uzený s kostí
- 750 g těstoviny ( čtverečky velké )
- sůl
- pepř
- květ mletý
- 150 g sádlo škvařené
- 500 g mléko
- 5 ks vejce
- houska strouhaná
Doporučená příloha
kyselá okurka, různé zeleninové saláty
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku25.2.18 10:24
Takto je dělávám nejčastěji…
Zbyl mi kus uzeného bůčku a kousek uzené krkovice, tak bylo jasné hned, co
s tím…
Foto tradičně v komentáři.
12.4.06 00:00
1 porce zapečených šunkových flíčků s vejci. Pokrm je vláčný a propečený.
Dobrou chuť
Diskuse k receptu Šunkové flíčky zapečené
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Šunkové flíčky zapečené
Takto je dělávám nejčastěji…
Zbyl mi kus uzeného bůčku a kousek uzené krkovice, tak bylo jasné hned, co s tím…
132 příspěvků 25.1.09 03:43
Já šunkofleky dělám taky tak, jen vajíčka nerozmíchávám v mléku. Žloutky utřu
s máslem - sádlo nedávám. Bílky ušlehám a přimíchám zlehka se strouhankou do flíčků. Dá to víc práce, ale je to dobré.
Marhabo, to je podle věku, třeba bych tě mohla adoptovat
98 příspěvků 25.1.09 03:43
To mne mrzí, že nejsem Tvoje dcera
Marhabo, ty hospodské receptury jsou nejlepší kuchařka. Porce jsou na 10 porcí a vařit podle nich je hračka, třeba koblihy nebo kynuté knedlíky se povedou zaručeně každému
Já bych je dávala dcerám jako svatební
dar 
98 příspěvků 25.1.09 03:43
Promiň, těch 10 lidí jsem přehlédla.
marhabo, recept je na 10 porcí, tak to není moc, ale já dávám tak lžíci do malého pekáčku pro tři lidi
A když zavářím jako babička, ony pak ty
fleky dostanou úplně jinou chuť, tak nemastím skoro vůbec. A ve školní
jídelně u nás mi moc nechutnaly, byly rozblemclé, bez kůrčičky
Právě to opečené nám moc chutná a tobě
také dobrou chuť 
98 příspěvků 25.1.09 03:43
Tohle je přesně to jídlo, které může být výborné i školnojídelnové. Už jsem si na šunkofleky nevzpomněla hodně dlouho, dík za inspiraci.
K receptu - není 150 g sádla hodně? Vzpomínám, že babička zavářela těstoviny do vody ve které vařila to uzené a tak už byly trochu mastné.