Recept Šunka v medu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V jedné misce uděláme těstíčko z vajec a mouky a soli. V druhé smícháme med s trochou oleje. Šunku nakrájíme na hranolky ½ x ½ x 5 cm.

Hranolky šunky obalíme v mouce a osmažíme v rozpáleném oleji, necháme na ubrousku okapat od přebytečného oleje.

Zahřejeme med s olejem a do rozpáleného zkaramelizovaného medu vhodíme osmaženou šunku, mícháme, až se šunka celá obalí medem. Vyjmeme jednotlivé kousky (nejlépe pomocí čínských hůlek) a položíme na alobal. Necháme vychladit.

Naaranžujeme na studenou mísu společně s ananasem či melounem a mini mističkou sójové omáčky. Může se pojídat samostatně nebo namáčet do omáčky. Velmi jedlé :-)

Recept je z kategorií: Chuťovky Recepty na Silvestr Speciality Speciality Uzené maso

Nahlásit recept

  • 31.12.10 vloženo
  • 3169x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 600 g dobré šunky
  • 2 vejce
  • 6 PL medu
  • kukuřičná mouka (masa harina)
  • sůl
  • olej
  • sójová omáčka
  • ananas nebo žlutý meloun na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šunka v medu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
anickav
2904 příspěvků 09.10.11 21:08
:-))
 
Sylvie
2302 příspěvků 09.10.11 19:26

Áno, Anička to uvedla na pravou míru. Popletená není Alis, ale Míša.

 
anickav
2904 příspěvků 09.10.11 15:37

Nie si zamotaná, ani spletená, mlsná možno trošilinku - aj to asi iba občas, pokiaľ som videla. Míša (zreme od hladu) nevie čítať. Čítam, že iba vyberáš z medu paličkami…

 
Alis
2617 příspěvků 07.10.11 18:24

Míšo, já už se smířila s tím, že zůstanu zamotaná, spletená a mlsná :-D

 
Sylvie
2302 příspěvků 07.10.11 15:03

Už se Ti rozpletl jazyk? :-)
Vždyť říkám, že tě honila mlsná. Ten momentální nápad se mi líbí. Připomíná mi to recepty od Bony

 
Alis
2617 příspěvků 07.10.11 13:09

Míšo, tys to teda zamotala… Nebo jsem to zamotala já?

Byl to takový momentální nápad, díky medu a sojovce to trochu zavání Asií, ale netroufla jsem si to zařadit. Proto Česká republika. A hůlky? To je taky shoda náhod. prostě se mi to lépe vyďobává hůlkami, než pomocí vidliček nebo nějakých vařeček. Napadá mě ještě třeba kuchyňská pinzeta, ale tu nevlastním, ačkoli si ji přeju :-) Takže ne „jíme“, ale „vyjmeme“.
I když - proč to hůlkami nejíst??? :-D

P.S. do omáčky je ještě dobré přidat něco ostrého, nasekané feferonky, ďábelskou harisu a pod. :-)

 
Sylvie
2302 příspěvků 07.10.11 10:38

Původ receptu Česká republika, kousky jíme nejlépe pomocí čínských hůlek…
Alis, Tebe musela honit mlsná, že jo?

 
svato
1417 příspěvků 31.12.10 17:28

pridané do obľúbených, uvidíme, čo na to família :-)

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.12.10 09:46

krasny recept

Příspěvek upraven 31.12.10 v 10:00

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz