Recept Šunka v medu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V jedné misce uděláme těstíčko z vajec a mouky a soli. V druhé smícháme med s trochou oleje. Šunku nakrájíme na hranolky ½ x ½ x 5 cm.

Hranolky šunky obalíme v mouce a osmažíme v rozpáleném oleji, necháme na ubrousku okapat od přebytečného oleje.

Zahřejeme med s olejem a do rozpáleného zkaramelizovaného medu vhodíme osmaženou šunku, mícháme, až se šunka celá obalí medem. Vyjmeme jednotlivé kousky (nejlépe pomocí čínských hůlek) a položíme na alobal. Necháme vychladit.

Naaranžujeme na studenou mísu společně s ananasem či melounem a mini mističkou sójové omáčky. Může se pojídat samostatně nebo namáčet do omáčky. Velmi jedlé :-)

Recept je z kategorií: Chuťovky Recepty na Silvestr Speciality Speciality Uzené maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 31.12.10 vloženo
  • 3082x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 600 g dobré šunky
  • 2 vejce
  • 6 PL medu
  • kukuřičná mouka (masa harina)
  • sůl
  • olej
  • sójová omáčka
  • ananas nebo žlutý meloun na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šunka v medu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
anickav
2904 příspěvků 09.10.11 21:08
:-))
 
Sylvie
2302 příspěvků 09.10.11 19:26

Áno, Anička to uvedla na pravou míru. Popletená není Alis, ale Míša.

 
anickav
2904 příspěvků 09.10.11 15:37

Nie si zamotaná, ani spletená, mlsná možno trošilinku - aj to asi iba občas, pokiaľ som videla. Míša (zreme od hladu) nevie čítať. Čítam, že iba vyberáš z medu paličkami…

 
Alis
2617 příspěvků 07.10.11 18:24

Míšo, já už se smířila s tím, že zůstanu zamotaná, spletená a mlsná :-D

 
Sylvie
2302 příspěvků 07.10.11 15:03

Už se Ti rozpletl jazyk? :-)
Vždyť říkám, že tě honila mlsná. Ten momentální nápad se mi líbí. Připomíná mi to recepty od Bony

 
Alis
2617 příspěvků 07.10.11 13:09

Míšo, tys to teda zamotala… Nebo jsem to zamotala já?

Byl to takový momentální nápad, díky medu a sojovce to trochu zavání Asií, ale netroufla jsem si to zařadit. Proto Česká republika. A hůlky? To je taky shoda náhod. prostě se mi to lépe vyďobává hůlkami, než pomocí vidliček nebo nějakých vařeček. Napadá mě ještě třeba kuchyňská pinzeta, ale tu nevlastním, ačkoli si ji přeju :-) Takže ne „jíme“, ale „vyjmeme“.
I když - proč to hůlkami nejíst??? :-D

P.S. do omáčky je ještě dobré přidat něco ostrého, nasekané feferonky, ďábelskou harisu a pod. :-)

 
Sylvie
2302 příspěvků 07.10.11 10:38

Původ receptu Česká republika, kousky jíme nejlépe pomocí čínských hůlek…
Alis, Tebe musela honit mlsná, že jo?

 
svato
1415 příspěvků 31.12.10 17:28

pridané do obľúbených, uvidíme, čo na to família :-)

 
wydra  31.12.10 09:46

krasny recept

Příspěvek upraven 31.12.10 v 10:00

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Chilli con carne Chilli con carne
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz