Recept Sumeček s bylinkovou čepicí

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na oleji podusíme nakrájenou cibulku a česnek, poté přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a špenát. Při mírné teplotě dusíme, dokud špenát nerozmrzne. Vmícháme pesto a okořeníme. Nakonec přidáme smetanu, krupici a vejce a krátce prohřejeme. Zapékací misku vymažeme olejem a vložíme lehce rozmrzlého sumečka (sumeček by měl pokrýt skoro celou misku). Pokryjeme rovnoměrně bylinkovou směsí, posypeme eidamem a pečeme při 200°C asi 30 minut.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 22.01.07 vloženo
  • 2865x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • cca. 800 g sumečeka nebo filé z jiné bílé ryby
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší cuketka
  • 150 zmrzlého špenátu (nejlépe listový Bonduelle, popř. kostkovaný od Alberta)
  • 2 lžíce bazalkového pesta (lze nahradit čerstvými nebo mraženými bylinkami a trochou olivového oleje)
  • 1 vejce
  • 1 dl smetany na vaření
  • lžíce krupice
  • 100 g nastrouhaného eidamu
  • muškátový oříšek, pepř, sůl
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sumeček s bylinkovou čepicí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Houbová smaženice Houbová smaženice
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz