Recept Sumeček s bylinkovou čepicí

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na oleji podusíme nakrájenou cibulku a česnek, poté přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a špenát. Při mírné teplotě dusíme, dokud špenát nerozmrzne. Vmícháme pesto a okořeníme. Nakonec přidáme smetanu, krupici a vejce a krátce prohřejeme. Zapékací misku vymažeme olejem a vložíme lehce rozmrzlého sumečka (sumeček by měl pokrýt skoro celou misku). Pokryjeme rovnoměrně bylinkovou směsí, posypeme eidamem a pečeme při 200°C asi 30 minut.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 22.01.07 vloženo
  • 2947x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • cca. 800 g sumečeka nebo filé z jiné bílé ryby
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší cuketka
  • 150 zmrzlého špenátu (nejlépe listový Bonduelle, popř. kostkovaný od Alberta)
  • 2 lžíce bazalkového pesta (lze nahradit čerstvými nebo mraženými bylinkami a trochou olivového oleje)
  • 1 vejce
  • 1 dl smetany na vaření
  • lžíce krupice
  • 100 g nastrouhaného eidamu
  • muškátový oříšek, pepř, sůl
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sumeček s bylinkovou čepicí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz