Recept Sumec s čočkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Sumec s čočkou

Postup

1. Pórek podélně rozpůlíme, příčně nakrájíme a pak osmahneme na rozehřátém oleji. Čočku propláchne­me a v dostatečném množství vody necháme přejít va­rem, dáme okapat a přidáme k pórku. Přilijeme vývar, uvedeme do varu a pod poklicí 7 min. podusíme. 2. Rybí filet omyjeme, osušíme a rozkrojíme na 4 por­ce. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme, opepříme a pečeme pod rozehřátým grilem z každé strany 4 min. 3. Čočku okyselíme octem, osolíme a opepříme. Vmícháme estragon. Opečené porce sumce rozdělíme s čočkou na talíře, ozdobíme estragonem a citronem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 12.09.03 vloženo
  • 6402x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 490 kcal, 34 g bílkovin, 20 g tuků, 42 g sacharidů
  • 800 g pórku
  • 2 lžíce oleje
  • 200 g červené čočky
  • 400 ml zelenin. vývaru (z kostky)
  • 500 g filetů ze sumce
  • 2 lžíce citron. šťávy
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce balzámového octa
  • 2 lžíce lístků estragonu
  • plátky citronu a estragon na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sumec s čočkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Rizoto s batáty

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz