Recept Sumec na surfu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Opět se nejedná o recept v pravém slova smyslu, ale spíš o inspiraci na možnou úpravu sekané pečeně k nedělnímu obědu. Proto i ingredience jsou popsány stručně. Upečeme šišku sekané podle našeho oblíbeného receptu (nebo si vybereme nějaký recept na tomto serveru). Já ji zpravidla dělám nadívanou klasickou houbovou smaženicí, míchanými vejci nebo prošpikované tvrdým vejcem, mrkví, sterilovanou okurkou a nějakým párkem. Šiška však musí být o trošku menší než šiška chleba nebo bagety. A jdeme sochat: Ze středu šišky chleba vyřízneme asi 2-3 cm silný podélný krajíc (surfovací prkno). Megakrajíc položíme na větší stolovací prkno, nemáme-li, tak na velký šišatý talíř. Na chleba mateřsky položíme sekanou. Do jednoho konce sekané opatrně vtlačíme olivy plněné paprikovou pastou (oči), beranní rohy stopkou zaboříme kousek pod oči (fousy). Na hřbetu sekanou podélně nařízneme a do zářezu nacpeme vhodně seříznutý list salátu nebo zelí (hřbetní ploutev). Z menších kousků salátu vyrobíme vyrobíme i prsní ploutve a záďové kormidlo (ty už jenom mírně podsuneme pod sumce). Nakonec rozmístíme po hřbetě šupiny, které vyrobíme z rozepraných půlměsíčků cibule. Zavoláme manželku a od opačných konců odřezáváme plátky sumce i s chlebem (proto to prkénko, na talíři to skřípe). Chlap zpravidla začíná od hlavy (krz olivy a feforonky), manželka jede od ocasu. Je-li chleba málo, přikusujeme zbylé patky. Protože ryba musí plavat, zalíváme ji pivem přímo ze džbánku (manželka musí mít vždycky ten menší). ---- Opět netuším, zda tohle aranžmá sekané někdo nevymyslel přede mnou, když tak upřímné pardon.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 05.07.05 vloženo
  • 5672x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 menší šiška upečené sekané
  • 1 šiška chleba nebo širší bagety
  • 2 beranní rohy (čerstvé nebo sterilované)
  • 1 cibule
  • 2 olivy plněné paprikovou pastou
  • 1 hlávkový salát
  • libovolný zeleninový salát.

Doporučená příloha

  • zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sumec na surfu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Sumec na surfu

Přesně tak, já tomu někdy říkám kozí a někdy beranní, ale je to totéž. V receptech to někdy motám. Stejně tak někdy místo termínu „pekingské“ zelí používám „čínské“, i když to jsou dvě rozdílné odrůdy. Ale on si to plete skoro každej, hlavně že si rozumíme :o)
No a s tím foťákem je to v pohodě, já si to tak neberu. Vždyť máte pravdu. Zkusil jsem už o tom přemýšlet, ale kupovat si ho jenom kvůli s prominutím žrádlu se mně moc nechce. No, uvidíme…

marmelada
1642 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sumec na surfu

Asi kozí rohy, je tady na ně recept od Glamy.
Tedy Pupku, já nevím co se do tebe s tím foťákem naváží. Snad jako bys ho utopil schválně, ne?

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sumec na surfu

Pupku,
prosím objasníš mi, co jsou to beranní rohy?
Neutopit foťák, mohlo to být s obrázkem, viď?!?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz