Recept Šumavský bramborový nákyp

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z uvařených brambor, teplého mléka, másla, špetky muškátového oříšku a soli připravíme hustou jemnou kaši. Na ojeji opečeme kolečka cibule, přidáme maso nakrájené na větší kostičky, osmahneme, zalijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a papriku. Mírně podusíme asi 10 minut. Troubu předehřejeme na 200°C. Do zapékací misky dáme masovou směs, na ni bramborovou kaši, nakonec kysané zelí. zalijeme zakysanou smetanou. Zapékáme 40 minut. Hotové posypeme petrželkou.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 18.03.07 vloženo
  • 4998x zobrazeno

Ingredience

  • 750 g brambor
  • 350 g uzeného masa (nejlépe krkovička)
  • 500g kysaného zelí
  • 300 ml zakysané smetany
  • 1 velká cibule
  • 125 ml bílého vína
  • 125 ml mléka
  • sekaná petrželka
  • máslo
  • olej
  • majoránka
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • mletá sladká paprika

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šumavský bramborový nákyp

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Šumavský bramborový nákyp

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Šumavský bramborový nákyp

Téda to je divočina, že bych to zkusila? ..šoupnu to do oblíbených ..díky bona.:-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz