Recept Šumavský bramborový nákyp

bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z uvařených brambor, teplého mléka, másla, špetky muškátového oříšku a soli připravíme hustou jemnou kaši. Na ojeji opečeme kolečka cibule, přidáme maso nakrájené na větší kostičky, osmahneme, zalijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a papriku. Mírně podusíme asi 10 minut. Troubu předehřejeme na 200°C. Do zapékací misky dáme masovou směs, na ni bramborovou kaši, nakonec kysané zelí. zalijeme zakysanou smetanou. Zapékáme 40 minut. Hotové posypeme petrželkou.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 18.03.07 vloženo
  • 5178x zobrazeno

Ingredience

  • 750 g brambor
  • 350 g uzeného masa (nejlépe krkovička)
  • 500g kysaného zelí
  • 300 ml zakysané smetany
  • 1 velká cibule
  • 125 ml bílého vína
  • 125 ml mléka
  • sekaná petrželka
  • máslo
  • olej
  • majoránka
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • mletá sladká paprika

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šumavský bramborový nákyp

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Šumavský bramborový nákyp

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Šumavský bramborový nákyp

Téda to je divočina, že bych to zkusila? ..šoupnu to do oblíbených ..díky bona.:-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz