Recept Šumavský bramborák, pečený v troubě Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Takto dělal bramborák můj táta, jen to kysané zelí jsme začali přidávat až později.
Záměrně neuvádím množství surovin, záleží na individuální chuti - já sám dávám suroviny od oka, nevážím je.
Proti klasickému smaženému bramboráku je tento daleko méně tučný.

Postup

Nastrouháme syrové brambory a česnek, přidáme vejce, trochu majoránky, osolíme a opepříme. Pak do směsi zamícháme na kostičky nakrájené vařené uzené maso (nejlépe krkovici; maso nesmí být moc libové - brambory potřebují tuk).
Těsto můžeme v případě potřeby zahustit troškou hrubé mouky (ale opravdu jen výjimečně, pokud v něm bude moc tekutiny). Pekáč vymažeme sádlem, vysypeme hrubou moukou a nalijeme těsto.
Bramborák by měl být vysoký asi 2 - 4 cm. V troubě pečeme hodinu při 230°C.
Podle chuti je možno na talíř přidat trochu syrového kysaného zelí.

Nahlásit recept

  • 09.07.16 vloženo
  • 3080x zobrazeno

Čas přípravy

  • příprava cca 20 min., pečení 60 min.

Ingredience

  • syrové strouhané brambory
  • česnek
  • vejce
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • uzené vařené maso
  • kysané zelí (není nutné)

Doporučená příloha

  • žádná

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šumavský bramborák, pečený v troubě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz