Recept Šumavský bramborák, pečený v troubě Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Takto dělal bramborák můj táta, jen to kysané zelí jsme začali přidávat až později.
Záměrně neuvádím množství surovin, záleží na individuální chuti - já sám dávám suroviny od oka, nevážím je.
Proti klasickému smaženému bramboráku je tento daleko méně tučný.

Postup

Nastrouháme syrové brambory a česnek, přidáme vejce, trochu majoránky, osolíme a opepříme. Pak do směsi zamícháme na kostičky nakrájené vařené uzené maso (nejlépe krkovici; maso nesmí být moc libové - brambory potřebují tuk).
Těsto můžeme v případě potřeby zahustit troškou hrubé mouky (ale opravdu jen výjimečně, pokud v něm bude moc tekutiny). Pekáč vymažeme sádlem, vysypeme hrubou moukou a nalijeme těsto.
Bramborák by měl být vysoký asi 2 - 4 cm. V troubě pečeme hodinu při 230°C.
Podle chuti je možno na talíř přidat trochu syrového kysaného zelí.


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.07.16 vloženo
  • 2508x zobrazeno

Čas přípravy

  • příprava cca 20 min., pečení 60 min.

Ingredience

  • syrové strouhané brambory
  • česnek
  • vejce
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • uzené vařené maso
  • kysané zelí (není nutné)

Doporučená příloha

  • žádná

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šumavský bramborák, pečený v troubě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Mrkvový salát Mrkvový salát
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz