Recept Šumavský bramborák, pečený v troubě Pra
bajoo Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Takto dělal bramborák můj táta, jen to kysané zelí jsme začali přidávat až později. Záměrně neuvádím množství surovin, záleží na individuální chuti - já sám dávám suroviny od oka, nevážím je. Proti klasickému smaženému bramboráku je tento daleko méně tučný, a přitom chutnější.
Postup
Nastrouháme syrové brambory a česnek, přidáme vejce, trochu majoránky, osolíme a opepříme. Pak do směsi zamícháme na kostičky nakrájené vařené uzené maso (nejlépe krkovici; maso nesmí být moc libové - brambory potřebují tuk). Těsto můžeme v případě potřeby zahustit troškou hrubé mouky (ale opravdu jen výjimečně, pokud by v něm bylo moc tekutiny). Pekáč vymažeme sádlem, vysypeme hrubou moukou a nalijeme těsto. Bramborák by měl být vysoký asi 2 - 4 cm. V troubě pečeme hodinu při 230°C. Podle chuti je možno na talíř přidat trochu syrového kysaného zelí.
- 09.07.16 vloženo
- 9338x zobrazeno
Čas přípravy
- příprava cca 20 min., pečení 60 min.
Ingredience
- syrové strouhané brambory
- česnek
- vejce
- sůl
- pepř
- majoránka
- uzené vařené maso
- kysané zelí (není nutné)
Doporučená příloha
žádná
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Šumavský bramborák, pečený v troubě
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Šumavský bramborák, pečený v troubě