Recept Šumavské bramborové placky
Bunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je chvilku vychladnout a pak oloupeme. Nastrouháme je na jemném struhadle, nebo prolisujeme na vál. Přidáme mouku, sůl, jemně nakrájenou slaninu nebo uzeninu a 1 vejce. Promícháme, propracujeme a podsypáváme moukou. Z těsta vyválíme silnější váleček, odkrajujeme z něj kousky, které na pomoučeném vále vyválíme na plackya na tukem potřené pánvi opékáme z obou stran dočervena. Pokud chceme placky úhlednější, těsto vyválíme a placky vykrajujeme sklenicí. Dříve se placky pekly na plátech kamen a teprve pak se mastily máslem a sypaly skořicovým cukrem. Dnes je podáváme jako přílohu k vepřovému masu nebo je plníme zelím a podáváme ke grilovaným klobásám.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
- 22.04.04 vloženo
- 14382x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hodina
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 800 g brambor
- 100 g hladké mouky
- lžička soli
- 100 g anglické slaniny, nebo jiné uzeniny
- 1 vejce
- tuk na pánev
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Šumavské bramborové placky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Šumavské bramborové placky