Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je chvilku vychladnout a pak oloupeme. Nastrouháme je na jemném struhadle, nebo prolisujeme na vál. Přidáme mouku, sůl, jemně nakrájenou slaninu nebo uzeninu a 1 vejce. Promícháme, propracujeme a podsypáváme moukou. Z těsta vyválíme silnější váleček, odkrajujeme z něj kousky, které na pomoučeném vále vyválíme na plackya na tukem potřené pánvi opékáme z obou stran dočervena. Pokud chceme placky úhlednější, těsto vyválíme a placky vykrajujeme sklenicí. Dříve se placky pekly na plátech kamen a teprve pak se mastily máslem a sypaly skořicovým cukrem. Dnes je podáváme jako přílohu k vepřovému masu nebo je plníme zelím a podáváme ke grilovaným klobásám.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Šumavské bramborové placky