Recept Šumavské biftečky

bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Nevím kterému šumavákovi se tento recept zrodil v hlavě, ale Manana to nebyl. Místo kyselé smetany jsem vyzkoušela přidat kefír, no co vám budu povídat ... je to dobrota.

Postup

Maso umeleme. Osolíme, opepříme a dobře promícháme s 1/3 l sladké smetany. Směs necháme dvě hodiny odležet. Potom z ní děláme malé biftečky, které obalujeme v hladké mouce promíchané s mletou paprikou, smažíme na oleji. Když přidáte trochu jemné strouhanky, nic se nestane. Manana navrhuje kyselou smetanu, já vyzkoušela kefír. Jo, a bylinkami také nic nezkazíte.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 30.05.05 vloženo
  • 5798x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 kg hovězí maso
  • sůl
  • pepř
  • 1/3 sladké smetany
  • hladká mouka
  • paprika.

Doporučená příloha

  • Chleba s hořčicí,. bramborová kaše, šťouchané brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šumavské biftečky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Šumavské biftečky

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Šumavské biftečky

Díky za Vaše příspěvky, to jen jsem zašmátrala ve starých recepisech, ani nevím kde jsem k němu přišla. Odzkoušený je a naší rodině chutná. S tou kyškou zkusím - dobrý nápad. Díky.

Manana
1514 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: ŠUMAVSKÉ BIFTEČKY

Už třikrát jsem se ti pokoušel poděkovat a pokaždé mi Bill Gates vyhodil a zamoptal spojení. Pokud se to teď podaří, tak díky moc česky a Fuel Donks, tak ňák jak by to asi řekli tehdejší Šumaváci z Böhmerwaldu.

Manana
1514 příspěvků 25.1.09 03:43
Bedlo,

musím říct, že jako starej Šumavák jsem se s tímto receptem na Šumavě nesetkal, ale velice se mi líbí, protože ctí místní suroviny až na papriku. Tu papriku tam samozřejmě znali, ale byla vzácná a drahá. Jen tu smetanu bych navrhl kyselou. Na Šumavě se v zimě veškeré nespotřebované mlíko dávalo ve sklepě do štoudví, kde si kysalo a kysalo, říkalo se tomu sauer, saur, česky zojr, a byl to základ života na Šumavě. Ten sauer byl kolikrát velice silný, a i proto se domnívám, že pokud by se takový pokrm na Šumavě připravoval, musel by tam být zojr místo sladké smetany. Pak to muselo mít ten správnej dunst!
Bohužel, z dnešního mlíka, koupeného kdekoliv mimo farmu, t.zn z mlíka ze supermarketů apod., o trvanlivém mlíce nemluvě, vám kyška nevykvasí. Zkuste to!
Ta kombinace hovězího naloženého do silné kyšky otevírá nedozírné perspektivy.
To musím zkusit co nejdřív!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Jogurtová pizza

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Karbanátky Karbanátky
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz