Recept "Šumava" z domácí pekárny Dia Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Hledal jsem chleba, který by dlouho vydržel a byl chuťově výborný.
Po různých pokusech jsem na domacipekarny.dama.cz našel recept na chleba „Šumava II“. Při jednom vážení jsem omylem dal 350 ml. vody na místo předepsaných 285 ml. a co se nestalo, upekl jsem chleba měkoučký, vláčný, vydrží minimálně pět dnů a má vynikající chuť. Trochu jsem jej ještě „inovoval“ a výsledek přikládám. Ingredience uvádím v pořadí jak je dávám do pekárny.
VO - velká odměrka
MO - malá odměrka (lžička)

Postup

Vše dáme do domácí pekárny nastavíme program u mne 4 - základní střední (jak velikost, tak propečení) Po upečení nechám cca 6 hodin chleba vychladnout, potom jej uchovávám v utěrce.

Recept je z kategorií: Chléb

Nahlásit recept

  • 06.10.14 vloženo
  • 4162x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3,07 hodiny + 10 minut příprava

Ingredience

  • 350 ml vlažné vody
  • 1,5 VO oleje (dávám řepkový)
  • 1,5 VO jablečného neb obyčejného octa
  • 1 VO soli
  • 1,5 VO celého kmínu
  • 1,5 VO slunečnicového semínka
  • 1 MO koriandru
  • (vše bez chemie a konzervantů !!)
  • 270 gr předměřické pšeničné chlebové mouky
  • 108 gr předměřické žitné chlebové mouky
  • 54 gr předměřické žitné celozrnné mouky
  • 54 gr předměřické pšeničné celozrnné mouky
  • (všechny druhy prodává na př. větší TESCO)
  • 1 VO třtinového cukru
  • 2 MO instantního droždí

Doporučená příloha

  • požívám Ramu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu "Šumava" z domácí pekárny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na "Šumava" z domácí pekárny

Mirko282
8 příspěvků 7.10.14 00:22

Děkuji Velmi za příspěvek, konečně mám argument pro svého dietologa, že to co mi tak chutná není chleba a tudíž nemusím omezit jeho konzumaci. Jinak tak jak malá odměrka odpovídá kávové lžičce, tak velká lžíci polévkové. Odměřování odměrkami je však pohodlnější a přesnější. Všem se omlouvám :lol: ale jsou mezi námi…

Wolfg
584 příspěvků 6.10.14 21:41
Přidaná voda

Určitě způsobí vyšší vláčnost, avšak po pěti dnech je v takovém pečivu nabeton rozjetá plíseň, i když ještě není vidět. Plísně potřebují k životu obsah vody nad 20%, což chleba má. Omezený přístup vzduchu a teplo k vyklíčení spor jen přispívá. Nenapadám dobrou chuť tohoto výrobku, leč recept, kde se mluví o imaginární odměrce a trvá se na 54 gramech mouky té či oné, odpovídá serveru Kačena. cz V tradičním chlebu je nejvýše 6 surovin. Toto chleba není

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz