Recept "Šumava" z domácí pekárny Dia Veg
Mirko282 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Hledal jsem chleba, který by dlouho vydržel a byl chuťově výborný. Po různých pokusech jsem na domacipekarny.dama.cz našel recept na chleba "Šumava II". Při jednom vážení jsem omylem dal 350 ml. vody na místo předepsaných 285 ml. a co se nestalo, upekl jsem chleba měkoučký, vláčný, vydrží minimálně pět dnů a má vynikající chuť. Trochu jsem jej ještě "inovoval" a výsledek přikládám. Ingredience uvádím v pořadí jak je dávám do pekárny. VO - velká odměrka MO - malá odměrka (lžička)
Postup
Vše dáme do domácí pekárny nastavíme program u mne 4 - základní střední (jak velikost, tak propečení) Po upečení nechám cca 6 hodin chleba vychladnout, potom jej uchovávám v utěrce.
Recept je z kategorií: Chléb
- 06.10.14 vloženo
- 9578x zobrazeno
Čas přípravy
- 3,07 hodiny + 10 minut příprava
Ingredience
- 350 ml vlažné vody
- 1,5 VO oleje (dávám řepkový)
- 1,5 VO jablečného neb obyčejného octa
- 1 VO soli
- 1,5 VO celého kmínu
- 1,5 VO slunečnicového semínka
- 1 MO koriandru
- (vše bez chemie a konzervantů !!)
- 270 gr předměřické pšeničné chlebové mouky
- 108 gr předměřické žitné chlebové mouky
- 54 gr předměřické žitné celozrnné mouky
- 54 gr předměřické pšeničné celozrnné mouky
- (všechny druhy prodává na př. větší TESCO)
- 1 VO třtinového cukru
- 2 MO instantního droždí
Doporučená příloha
požívám Ramu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu "Šumava" z domácí pekárny
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na "Šumava" z domácí pekárny
8 příspěvků 7.10.14 00:22
Děkuji Velmi za příspěvek, konečně mám argument pro svého dietologa, že to co mi tak chutná není chleba a tudíž nemusím omezit jeho konzumaci. Jinak tak jak malá odměrka odpovídá kávové lžičce, tak velká lžíci polévkové. Odměřování odměrkami je však pohodlnější a přesnější. Všem se omlouvám
ale jsou mezi námi…
584 příspěvků 6.10.14 21:41
Určitě způsobí vyšší vláčnost, avšak po pěti dnech je v takovém pečivu nabeton rozjetá plíseň, i když ještě není vidět. Plísně potřebují k životu obsah vody nad 20%, což chleba má. Omezený přístup vzduchu a teplo k vyklíčení spor jen přispívá. Nenapadám dobrou chuť tohoto výrobku, leč recept, kde se mluví o imaginární odměrce a trvá se na 54 gramech mouky té či oné, odpovídá serveru Kačena. cz V tradičním chlebu je nejvýše 6 surovin. Toto chleba není