Recept "Šumava" z domácí pekárny Dia Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Hledal jsem chleba, který by dlouho vydržel a byl chuťově výborný.
Po různých pokusech jsem na domacipekarny­.dama.cz našel recept na chleba „Šumava II“. Při jednom vážení jsem omylem dal 350 ml. vody na místo předepsaných 285 ml. a co se nestalo, upekl jsem chleba měkoučký, vláčný, vydrží minimálně pět dnů a má vynikající chuť. Trochu jsem jej ještě „inovoval“ a výsledek přikládám. Ingredience uvádím v pořadí jak je dávám do pekárny.
VO - velká odměrka
MO - malá odměrka (lžička)

Postup

Vše dáme do domácí pekárny nastavíme program u mne 4 - základní
střední (jak velikost, tak propečení) Po upečení nechám cca 6 hodin chleba vychladnout, potom jej uchovávám v utěrce.

Recept je z kategorií: Chléb


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.10.14 vloženo
  • 3064x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3,07 hodiny + 10 minut příprava

Ingredience

  • 350 ml vlažné vody
  • 1,5 VO oleje (dávám řepkový)
  • 1,5 VO jablečného neb obyčejného octa
  • 1 VO soli
  • 1,5 VO celého kmínu
  • 1,5 VO slunečnicového semínka
  • 1 MO koriandru
  • (vše bez chemie a konzervantů !!)
  • 270 gr předměřické pšeničné chlebové mouky
  • 108 gr předměřické žitné chlebové mouky
  • 54 gr předměřické žitné celozrnné mouky
  • 54 gr předměřické pšeničné celozrnné mouky
  • (všechny druhy prodává na př. větší TESCO)
  • 1 VO třtinového cukru
  • 2 MO instantního droždí

Doporučená příloha

  • požívám Ramu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu "Šumava" z domácí pekárny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Mirko282
8 příspěvků 07.10.14 00:22

Děkuji Velmi za příspěvek, konečně mám argument pro svého dietologa, že to co mi tak chutná není chleba a tudíž nemusím omezit jeho konzumaci. Jinak tak jak malá odměrka odpovídá kávové lžičce, tak velká lžíci polévkové. Odměřování odměrkami je však pohodlnější a přesnější. Všem se omlouvám :lol: ale jsou mezi námi…

 
Wolfg
583 příspěvků 06.10.14 21:41
Přidaná voda

Určitě způsobí vyšší vláčnost, avšak po pěti dnech je v takovém pečivu nabeton rozjetá plíseň, i když ještě není vidět. Plísně potřebují k životu obsah vody nad 20%, což chleba má. Omezený přístup vzduchu a teplo k vyklíčení spor jen přispívá. Nenapadám dobrou chuť tohoto výrobku, leč recept, kde se mluví o imaginární odměrce a trvá se na 54 gramech mouky té či oné, odpovídá serveru Kačena. cz V tradičním chlebu je nejvýše 6 surovin. Toto chleba není

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz