Recept Sulc z uzeného - Somogyi kocsonya Pra

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sulc z uzeného - Somogyi kocsonya

Úvod

Jsem členem stolní společnosti,která pořádá jednou ročně tzv. Gurmán Párty na dané téma - letos byla Maďarská kuchyně. Tak jsem hledal a hledal a nakonec jsem nalezl na slovenském webu http://varecha.pravda.sk/ takovouto dobrotu. Trochu jsem si to přizpůsobil k obrazu svému a v této podobě Vám recept předkládám.

Postup

Koleno, ocásek, nožičky, cibuli i česnek vcelku, mrkev, petržel a papričku, pepř a nové koření vložit do velkého hrnce, zalít studenou vodou a dát vařit. V momentě, kdy je dosaženo varu, ztlumit var na minimum a nechat táhnout 3 hodiny. Zatím bez solení, uzené je slané! Pak maso vyndat a obrat z kostí. Já to dělám tak, že kosti a zbytky z nožiček ( oberu jen kůžičky) vrátím zpět do vývaru a dále vše mírně vařím v odklopeném hrnci asi hodinu a půl, aby se redukovalo množství vývaru a rosol byl hutnější. Poté vyberu z hrnce kosti i zeleninu a vše vyhodím. Do vývaru rozmíchám mletou papriku a přecedím ho přes jemné plátýnko. Na plátýnku zůstane také většina tuku, který také vyhodím. Poté je třeba vývar dochutit, já jsem dal 5 lžic octa, půl lžičky česnekového prášku, sůl a špetku sušeného kopru pro obveselení. Podotýkám, že vývar musí být ochucen dost výrazně, protože po ztuhnutí částečně ztrácí sílu!
No a potom už se nakrájené maso vloží do příslušné nádoby, zaleje se vývarem, v chladnu se nechá ztuhnout (ne v ledničce) a je to hotovo!

Recept je z kategorií: Speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.04.12 vloženo
  • 3995x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 ,5 hodiny

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • 1 ks uzené koleno (velké - zadní)
  • 1 ks uzený vepř. ocásek
  • 4 ks vepřové nožičky
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks petržel
  • 1 ks chilli paprička
  • 1 kl pepř celý
  • 5 kul. nové koření
  • 1 kl mleté sladké papriky
  • 1/2 kl česnekového prášku
  • 5 pl octa
  • špetka sušeného kopru
  • sůl
  • 3 litry vody

Doporučená příloha

  • cibulka, papriky,chléb, pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 03.04.12 12:22

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Sulc z uzeného - Somogyi kocsonya

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 05.04.12 03:06

To je krásný mlsání, už se těším :palec:
Já nevyhazuji tuk s vůní uzeného, do krup, hrachu nebo pražené krupice i jinam je moc dobrý :mavam:

Příspěvek upraven 05.04.12 v 03:32

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz