Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
parles Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Jsem členem stolní společnosti,která pořádá jednou ročně tzv. Gurmán Párty na dané téma - letos byla Maďarská kuchyně. Tak jsem hledal a hledal a nakonec jsem nalezl na slovenském webu http://varecha.pravda.sk/ takovouto dobrotu. Trochu jsem si to přizpůsobil k obrazu svému a v této podobě Vám recept předkládám.
Koleno, ocásek, nožičky, cibuli i česnek vcelku, mrkev, petržel a papričku, pepř a
nové koření vložit do velkého hrnce, zalít studenou vodou a dát vařit.
V momentě, kdy je dosaženo varu, ztlumit var na minimum a nechat táhnout
3 hodiny. Zatím bez solení, uzené je slané! Pak maso vyndat a obrat
z kostí. Já to dělám tak, že kosti a zbytky z nožiček ( oberu jen
kůžičky) vrátím zpět do vývaru a dále vše mírně vařím
v odklopeném hrnci asi hodinu a půl, aby se redukovalo množství vývaru a
rosol byl hutnější. Poté vyberu z hrnce kosti i zeleninu a vše vyhodím.
Do vývaru rozmíchám mletou papriku a přecedím ho přes jemné plátýnko.
Na plátýnku zůstane také většina tuku, který také vyhodím. Poté je
třeba vývar dochutit, já jsem dal 5 lžic octa, půl lžičky česnekového
prášku, sůl a špetku sušeného kopru pro obveselení. Podotýkám, že
vývar musí být ochucen dost výrazně, protože po ztuhnutí částečně
ztrácí sílu!
No a potom už se nakrájené maso vloží do příslušné nádoby, zaleje se
vývarem, v chladnu se nechá ztuhnout (ne v ledničce) a je to hotovo!
Recept je z kategorií: Speciality
cibulka, papriky,chléb, pivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
To je krásný mlsání, už se těším

Já nevyhazuji tuk s vůní uzeného, do krup, hrachu nebo pražené krupice i jinam je moc dobrý
Příspěvek upraven 05.04.12 v 03:32