Recept Sulc po čínsku
daduuja Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Jestlipak asiati potřebují tolik kolagenu v kapslích z lékárny? Spíš ne, protože hodně vaří, z pro nás podřadných kousků, za pár korun, zato s výbornou chutí. V jejich podání sulcu najdeme šest chutí :-)
Postup
Packy si necháme přeseknout. Namočíme je na půl hodiny do studené vody, scedíme a dočistíme. Pět minut je povaříme a znovu scedíme a propláchneme. V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme zelenou cibulku, pórek, zázvor, pepř, badyán a sůl, vložíme packy a vaříme do změknutí. Přilijeme víno a podle chuti přidáme bujón (spíš pokud máte asijský, je voňavý) a ještě chvíli vaříme. Kůže musí být hodně měkká, ale nesmí se rozpadat. Zkusíme jestli vývar želíruje, pokud ne přidáme želatinu. Packy obereme a kůže najemno pokrájíme, vrátíme do vývaru, přelijeme do misky a necháme ztuhnout. Zálivku připravíme smícháním surovin a podle chuti osolíme a okyselíme. Pokud budeme vařit v papiňáku zkrátíme dobu vaření na polovinu.
Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality
- 21.11.15 vloženo
- 2848x zobrazeno
Čas přípravy
- 3h
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 vepřové packy
- půl pórku
- 3 plátky zázvoru
- 1 lžíce sečuánského pepře
- 2 badyány
- 1 lžíce soli
- 2 lžíce čínského vína na vaření
- bujón.
- Zálivka:
- zelená cibulka
- lžička nastrouhaného zázvoru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce cukru
- chilli paprička
- 2dcl vody.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Sulc po čínsku
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Sulc po čínsku
@daduuja Bude, chuděra, až někde v zadním štosu kuchařek, ale jsem moc ráda, že jsi mi ji připomněla


Jsou v ní nejen věci běžně známé, ale i několik zajímavých dobrot, jen se k tomu dostanu až tak po Novém roce
Ježíšek slíbil nový foťák - už nebudu odkázaný na ten můj „slepý“, tak to bude zase veselejší
1151 příspěvků 21.11.15 15:31
@Zuzka1973 hledej, oprašuj, vař, foť a přidávej recepty, těším se, moc
To vypadá dobře


Předmluvou jsi mi připomněla, že mám kdesi zastrčenou kuchařku věnující se právě pouze „podřadným kouskům masa“ a pamatuju, jak jsme z ní kdysi vyzkoušeli snad vše a vždy s úspěchem
Budu ji muset oprášit…