Recept Sulc po čínsku

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sulc po čínsku

Úvod

Jestlipak asiati potřebují tolik kolagenu v kapslích z lékárny? Spíš ne, protože hodně vaří, z pro nás podřadných kousků, za pár korun, zato s výbornou chutí. V jejich podání sulcu najdeme šest chutí :-)

Postup

Packy si necháme přeseknout.
Namočíme je na půl hodiny do studené vody, scedíme a dočistíme.
Pět minut je povaříme a znovu scedíme a propláchneme.

V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme zelenou cibulku, pórek, zázvor, pepř, badyán a sůl, vložíme packy a vaříme do změknutí.
Přilijeme víno a podle chuti přidáme bujón (spíš pokud máte asijský, je voňavý) a ještě chvíli vaříme. Kůže musí být hodně měkká, ale nesmí se rozpadat.

Zkusíme jestli vývar želíruje, pokud ne přidáme želatinu.

Packy obereme a kůže najemno pokrájíme, vrátíme do vývaru, přelijeme do misky a necháme ztuhnout.

Zálivku připravíme smícháním surovin a podle chuti osolíme a okyselíme.

Pokud budeme vařit v papiňáku zkrátíme dobu vaření na polovinu.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.11.15 vloženo
  • 1460x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vepřové packy
  • půl pórku
  • 3 plátky zázvoru
  • 1 lžíce sečuánského pepře
  • 2 badyány
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce čínského vína na vaření
  • bujón.
  • Zálivka:
  • zelená cibulka
  • lžička nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce cukru
  • chilli paprička
  • 2dcl vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 21.11.15 10:12

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Sulc po čínsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2071 příspěvků 21.11.15 15:58

@daduuja Bude, chuděra, až někde v zadním štosu kuchařek, ale jsem moc ráda, že jsi mi ji připomněla :kytka:
Jsou v ní nejen věci běžně známé, ale i několik zajímavých dobrot, jen se k tomu dostanu až tak po Novém roce :D
Ježíšek slíbil nový foťák - už nebudu odkázaný na ten můj „slepý“, tak to bude zase veselejší :mavam:

 
daduuja
1133 příspěvků 21.11.15 15:31

@Zuzka1973 hledej, oprašuj, vař, foť a přidávej recepty, těším se, moc :kytka:

 
Zuzka1973
2071 příspěvků 21.11.15 15:22

To vypadá dobře :palec:
Předmluvou jsi mi připomněla, že mám kdesi zastrčenou kuchařku věnující se právě pouze „podřadným kouskům masa“ a pamatuju, jak jsme z ní kdysi vyzkoušeli snad vše a vždy s úspěchem :)
Budu ji muset oprášit… :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz