Recept Sulc po čínsku

daduuja Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Sulc po čínsku

Úvod

Jestlipak asiati potřebují tolik kolagenu v kapslích z lékárny? Spíš ne, protože hodně vaří, z pro nás podřadných kousků, za pár korun, zato s výbornou chutí. V jejich podání sulcu najdeme šest chutí :-)

Postup

Packy si necháme přeseknout. Namočíme je na půl hodiny do studené vody, scedíme a dočistíme. Pět minut je povaříme a znovu scedíme a propláchneme. V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme zelenou cibulku, pórek, zázvor, pepř, badyán a sůl, vložíme packy a vaříme do změknutí. Přilijeme víno a podle chuti přidáme bujón (spíš pokud máte asijský, je voňavý) a ještě chvíli vaříme. Kůže musí být hodně měkká, ale nesmí se rozpadat. Zkusíme jestli vývar želíruje, pokud ne přidáme želatinu. Packy obereme a kůže najemno pokrájíme, vrátíme do vývaru, přelijeme do misky a necháme ztuhnout. Zálivku připravíme smícháním surovin a podle chuti osolíme a okyselíme. Pokud budeme vařit v papiňáku zkrátíme dobu vaření na polovinu.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 21.11.15 vloženo
  • 2427x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vepřové packy
  • půl pórku
  • 3 plátky zázvoru
  • 1 lžíce sečuánského pepře
  • 2 badyány
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce čínského vína na vaření
  • bujón.
  • Zálivka:
  • zelená cibulka
  • lžička nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce cukru
  • chilli paprička
  • 2dcl vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 21.11.15 10:12

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Sulc po čínsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sulc po čínsku

Zuzka1973
2374 příspěvků 21.11.15 15:58

@daduuja Bude, chuděra, až někde v zadním štosu kuchařek, ale jsem moc ráda, že jsi mi ji připomněla :kytka:
Jsou v ní nejen věci běžně známé, ale i několik zajímavých dobrot, jen se k tomu dostanu až tak po Novém roce :D
Ježíšek slíbil nový foťák - už nebudu odkázaný na ten můj „slepý“, tak to bude zase veselejší :mavam:

daduuja
1150 příspěvků 21.11.15 15:31

@Zuzka1973 hledej, oprašuj, vař, foť a přidávej recepty, těším se, moc :kytka:

Zuzka1973
2374 příspěvků 21.11.15 15:22

To vypadá dobře :palec:
Předmluvou jsi mi připomněla, že mám kdesi zastrčenou kuchařku věnující se právě pouze „podřadným kouskům masa“ a pamatuju, jak jsme z ní kdysi vyzkoušeli snad vše a vždy s úspěchem :)
Budu ji muset oprášit… :mavam:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz