Recept Sulc po čínsku

daduuja Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Sulc po čínsku

Úvod

Jestlipak asiati potřebují tolik kolagenu v kapslích z lékárny? Spíš ne, protože hodně vaří, z pro nás podřadných kousků, za pár korun, zato s výbornou chutí. V jejich podání sulcu najdeme šest chutí :-)

Postup

Packy si necháme přeseknout. Namočíme je na půl hodiny do studené vody, scedíme a dočistíme. Pět minut je povaříme a znovu scedíme a propláchneme. V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme zelenou cibulku, pórek, zázvor, pepř, badyán a sůl, vložíme packy a vaříme do změknutí. Přilijeme víno a podle chuti přidáme bujón (spíš pokud máte asijský, je voňavý) a ještě chvíli vaříme. Kůže musí být hodně měkká, ale nesmí se rozpadat. Zkusíme jestli vývar želíruje, pokud ne přidáme želatinu. Packy obereme a kůže najemno pokrájíme, vrátíme do vývaru, přelijeme do misky a necháme ztuhnout. Zálivku připravíme smícháním surovin a podle chuti osolíme a okyselíme. Pokud budeme vařit v papiňáku zkrátíme dobu vaření na polovinu.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 21.11.15 vloženo
  • 2250x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vepřové packy
  • půl pórku
  • 3 plátky zázvoru
  • 1 lžíce sečuánského pepře
  • 2 badyány
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce čínského vína na vaření
  • bujón.
  • Zálivka:
  • zelená cibulka
  • lžička nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce cukru
  • chilli paprička
  • 2dcl vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 21.11.15 10:12

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Sulc po čínsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sulc po čínsku

Zuzka1973
2369 příspěvků 21.11.15 15:58

@daduuja Bude, chuděra, až někde v zadním štosu kuchařek, ale jsem moc ráda, že jsi mi ji připomněla :kytka:
Jsou v ní nejen věci běžně známé, ale i několik zajímavých dobrot, jen se k tomu dostanu až tak po Novém roce :D
Ježíšek slíbil nový foťák - už nebudu odkázaný na ten můj „slepý“, tak to bude zase veselejší :mavam:

daduuja
1149 příspěvků 21.11.15 15:31

@Zuzka1973 hledej, oprašuj, vař, foť a přidávej recepty, těším se, moc :kytka:

Zuzka1973
2369 příspěvků 21.11.15 15:22

To vypadá dobře :palec:
Předmluvou jsi mi připomněla, že mám kdesi zastrčenou kuchařku věnující se právě pouze „podřadným kouskům masa“ a pamatuju, jak jsme z ní kdysi vyzkoušeli snad vše a vždy s úspěchem :)
Budu ji muset oprášit… :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz