Recept Sulc po čínsku

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sulc po čínsku

Úvod

Jestlipak asiati potřebují tolik kolagenu v kapslích z lékárny? Spíš ne, protože hodně vaří, z pro nás podřadných kousků, za pár korun, zato s výbornou chutí. V jejich podání sulcu najdeme šest chutí :-)

Postup

Packy si necháme přeseknout.
Namočíme je na půl hodiny do studené vody, scedíme a dočistíme.
Pět minut je povaříme a znovu scedíme a propláchneme.

V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme zelenou cibulku, pórek, zázvor, pepř, badyán a sůl, vložíme packy a vaříme do změknutí.
Přilijeme víno a podle chuti přidáme bujón (spíš pokud máte asijský, je voňavý) a ještě chvíli vaříme. Kůže musí být hodně měkká, ale nesmí se rozpadat.

Zkusíme jestli vývar želíruje, pokud ne přidáme želatinu.

Packy obereme a kůže najemno pokrájíme, vrátíme do vývaru, přelijeme do misky a necháme ztuhnout.

Zálivku připravíme smícháním surovin a podle chuti osolíme a okyselíme.

Pokud budeme vařit v papiňáku zkrátíme dobu vaření na polovinu.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.11.15 vloženo
  • 1540x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vepřové packy
  • půl pórku
  • 3 plátky zázvoru
  • 1 lžíce sečuánského pepře
  • 2 badyány
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce čínského vína na vaření
  • bujón.
  • Zálivka:
  • zelená cibulka
  • lžička nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce cukru
  • chilli paprička
  • 2dcl vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 21.11.15 10:12

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Sulc po čínsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2185 příspěvků 21.11.15 15:58

@daduuja Bude, chuděra, až někde v zadním štosu kuchařek, ale jsem moc ráda, že jsi mi ji připomněla :kytka:
Jsou v ní nejen věci běžně známé, ale i několik zajímavých dobrot, jen se k tomu dostanu až tak po Novém roce :D
Ježíšek slíbil nový foťák - už nebudu odkázaný na ten můj „slepý“, tak to bude zase veselejší :mavam:

 
daduuja
1139 příspěvků 21.11.15 15:31

@Zuzka1973 hledej, oprašuj, vař, foť a přidávej recepty, těším se, moc :kytka:

 
Zuzka1973
2185 příspěvků 21.11.15 15:22

To vypadá dobře :palec:
Předmluvou jsi mi připomněla, že mám kdesi zastrčenou kuchařku věnující se právě pouze „podřadným kouskům masa“ a pamatuju, jak jsme z ní kdysi vyzkoušeli snad vše a vždy s úspěchem :)
Budu ji muset oprášit… :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz