Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Polda Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ostré pikantní hovězí curry, připravované s minimálním množstvím vody. Výsledkem je tedy "suchý" pokrm. Je to tradiční typ curry, při jeho přípravě je možno použít jakékoliv maso nakrájené na kousky, například skopové, vepřové i drůbeží. Použitému typu masa je pouze zapotřebí přizpůsobit délku přípravy.
Příprava curry : na velké pánvi rozpusťte 45 g ghee nebo másla, postupně poduste všechno maso dokud není po obou stranách hnědé, poté vyndejte z pánve a odstavte. V pánvi rozpusťte zbytek ghee či másla, přidejte cibuli a chilli a 4-5 minut poduste do zlatova. Přimíchejte česnek, koriandr, šafrán, římský kmín, hořčicová semínka, polovinu garam masaly a ještě minutu poduste. Do hrnce přilejte vodu, přidejte rajčata, lístky curry a kousek skořiceapřiveďte k varu. Zmírněte oheň, vraťte do pánve maso, přikryjte a na mírném ohni duste asi 1,5 hodiny dokud maso nezměkne. Dejte pánev z ohně, přimíchejte zbývající garam masalu a jogurt. Dejte pánev zpět na oheň a 5 minut poduste. Pokud jste používali skořicovou kůru a lístky curry, před podáváním je vyndejte.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Suché hovězí curry
Není to úplně dobře napsané, ten recept…ale předpokládám, že nemá být „dušené maso“, ale „maso na dušení“. Nicméně i v tom případě mi ale 1,5 hodiny přijde málo, určitě to změkne, ale myslím, že pomalé dušení je lepší, klidně 3-4 hodiny na tom nejmírnějším plameni, který doma máte. Určitě ale vyzkouším. Jen ještě nevím jednu věc - co je to „kostka curry“? Děkuji
Příspěvek upraven 26.10.15 v 10:58
114 příspěvků 25.1.09 03:43
Nechápu - v ingrediencích je 500g duseného masa a v postupu je, ze nejdríve maso rychle podusíme do hneda a vyndáme. Pozdeji maso vrátíme do smesi a dusíme asi 1,5hod dokud nezmekne - tak jaké maso vlastne pouzijeme? Syrové nebo dusené? Máme indickou kuchyni moc rádi a ráda bych recept vyzkousela, ale maso me mate.
mně neděkuj - to já děkuji Tobě, protože to bylo moc dobré a určitě ne naposled jsem vařila z tvých receptů
36 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji za pochvalu, já jsem toto dělal minulý týden.
Děkuji Dandě za doplnění obrázku, mě se obrázky nedařej přikládat, nějak mi to nejde.
já vím
, ale měla jsem opravdu pěkný kousek
hovězího a poldiho recept vytisknutý už dlouho …, a směsice chutí a
vůní indické kuchyně…, prostě jsem neodolala
, jinak karí vařívám různá, s různým
kořením i masem a většinou se šťávičkou, jako ty.
A než se meisje vrátí, tak recept bude v hlubinách labužníka, a tak se snad nedoví a bude nás mít ráda i tak, jako my ji
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Hovezi curry je mnam, mnam, akorat delam verzi se stavickou:-) Ale kdyby tu byla meisje (momentalne opet v Indii, pokud se nepletu), tak vas za to hovezi nebude mit rada:-)
Tvoje karí zapůsobilo jako živá voda, kterou jsem nutně potřebovala, fantastická chuť, díky Ti