Recept Succotash amerických domorodců..

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Osmažit slaninu do křupava a vyjmout ji. Na vyškvařeném sádle usmažit ibišek tak dlouho, až není slizký a je zlatohnědý asi 2 - 3 minuty. Přidat bob, kukuřici, rajčátka, máslo a oregáno. Smažit a jemně míchat tak dlouho, až je zelenina měkká asi 3 - 4 minuty. Ochutit solí a pepřem podle chuti. Může se vmíchat smetana, ale nemusí. Na talíře rozložit rukolu, nebo podobné salátové lístky a na ně navršit Succotash. Posypat petrželkou a podávat. TIP: Vyzkoušejte místo bob použít Edamame (čerstvé sójové boby). Místo ibišku se může použít cuketa. Je to dobrá zeleninová příloha, nebo salát k různým pokrmům, jako jsou ryby, kuře, ale i jehněčí atd. P.S. I když se na amreickém kontinentě používá fazolí ¨LIMA¨, tak ty jsou podobné evropským bob fazolím. Succotash (vyslovte súk¨ae¨dohromady táš), jméno pokrmu americkývh domorodých obyvatelů vzniklo z Narragansett slova ¨msickquqtqsh, což znamená vařená kukuřice s fazolemi. Původně to byl pokrm pouze z kukuřice a obyčejných fazolí, někdy s přidáním masa, jako naložené hovězí, nasolené vepřové, divocí ptáci, vysoká, nebo dokonce medvěd. Protože lima fazole (velké s původem v jižní Americe 5000-6000 BC v Peru) a (malé s původem ve střední Americe 300-500 BC v Quatemale a Mexiku) jsou teplomilné rosliny, asi těžko se používaly v dávných dobách. Odtud se dostaly pomocí překupníků a cestovatelů do Afriky, Asie a Evropy. Existuje mnoho receptů na Succotash. Kingdom: Plantae Division: Magnoliophyta Class: Magnoliopsida Order: Fabales Family: Fabaceae Subfamily: Faboideae Tribe: Phaseoleae Genus: Phaseolus Species: P. lunatus Binomial name: Phaseolus lunatus

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 26.02.07 vloženo
  • 4422x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky slaniny na kostky nakrájené
  • 225 g ibišku nakrájeného na kolečka, zmražený,nebo cuketa
  • 3 celé čerstvé kukuřice, nebo zmražené
  • 2 lžičky čerstvého oregána
  • 450 g bob fazolí zmaražených a jsou-li zalené tak oblanšírovaných
  • 250 g malých třešňových rajčátek rozpůlených
  • 2 lžíce másla (30 g)
  • 4 lžíce plnotučné smetany (nemusí být)
  • sůl a pepř podle chuti
  • posekaná petrželka na ozdobu
  • rukola, nebo mladý špenát na podávání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Succotash amerických domorodců..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Ořechový koláč Ořechový koláč
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz