Recept Succotash amerických domorodců..

babi Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Osmažit slaninu do křupava a vyjmout ji. Na vyškvařeném sádle usmažit ibišek tak dlouho, až není slizký a je zlatohnědý asi 2 - 3 minuty. Přidat bob, kukuřici, rajčátka, máslo a oregáno. Smažit a jemně míchat tak dlouho, až je zelenina měkká asi 3 - 4 minuty. Ochutit solí a pepřem podle chuti. Může se vmíchat smetana, ale nemusí. Na talíře rozložit rukolu, nebo podobné salátové lístky a na ně navršit Succotash. Posypat petrželkou a podávat. TIP: Vyzkoušejte místo bob použít Edamame (čerstvé sójové boby). Místo ibišku se může použít cuketa. Je to dobrá zeleninová příloha, nebo salát k různým pokrmům, jako jsou ryby, kuře, ale i jehněčí atd. P.S. I když se na amreickém kontinentě používá fazolí ¨LIMA¨, tak ty jsou podobné evropským bob fazolím. Succotash (vyslovte súk¨ae¨dohromady táš), jméno pokrmu americkývh domorodých obyvatelů vzniklo z Narragansett slova ¨msickquqtqsh, což znamená vařená kukuřice s fazolemi. Původně to byl pokrm pouze z kukuřice a obyčejných fazolí, někdy s přidáním masa, jako naložené hovězí, nasolené vepřové, divocí ptáci, vysoká, nebo dokonce medvěd. Protože lima fazole (velké s původem v jižní Americe 5000-6000 BC v Peru) a (malé s původem ve střední Americe 300-500 BC v Quatemale a Mexiku) jsou teplomilné rosliny, asi těžko se používaly v dávných dobách. Odtud se dostaly pomocí překupníků a cestovatelů do Afriky, Asie a Evropy. Existuje mnoho receptů na Succotash. Kingdom: Plantae Division: Magnoliophyta Class: Magnoliopsida Order: Fabales Family: Fabaceae Subfamily: Faboideae Tribe: Phaseoleae Genus: Phaseolus Species: P. lunatus Binomial name: Phaseolus lunatus

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 26.02.07 vloženo
  • 5058x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky slaniny na kostky nakrájené
  • 225 g ibišku nakrájeného na kolečka, zmražený,nebo cuketa
  • 3 celé čerstvé kukuřice, nebo zmražené
  • 2 lžičky čerstvého oregána
  • 450 g bob fazolí zmaražených a jsou-li zalené tak oblanšírovaných
  • 250 g malých třešňových rajčátek rozpůlených
  • 2 lžíce másla (30 g)
  • 4 lžíce plnotučné smetany (nemusí být)
  • sůl a pepř podle chuti
  • posekaná petrželka na ozdobu
  • rukola, nebo mladý špenát na podávání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Succotash amerických domorodců..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz