Recept Studené citronové kuře (pro Lvy)

glama Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kuře, + 1cibuli a dužinu z citronu, sůl, pepř, bobek a hřebíček společně povařit doměkka. Poté maso vyjmout se zeleninou a vývar svařit asi na 1/2 l.Ve vývaru ještě povařit kosti, protože kuře njsme mezitím vykostili. Maso a mrkev nakrájet na úhledné nudličky a cibuli na kolečka. Vývar přecedit vložit kůru, šťávu a víno a asi 5 min povařit. Přidat maso, smetanu,zeleninu, mrkev, cibuli a pažitku. Prohřát, nevařit. Dochutit Dobře vychladit v kulaté míse. Pokrm ztuhne. Poté se dá krásně vyklopit a na podnosu obložit dle fantazie a invence Při slavnostní příležitosti zdobíme sekanými mandlemi.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 15.07.03 vloženo
  • 2927x zobrazeno

Ingredience

  • 1 menší kuře
  • necelé 2 l vody
  • sůl, pepř, bobek, hřebíček, 200 g očištěné oloupané mrkve, cibule
  • dužina z citronu
  • 2 cibule
  • 1 lžíce citr. šťávy
  • bílé suché víno
  • smetana 33%
  • hrst krájené pažitky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Studené citronové kuře (pro Lvy)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Studené citronové kuře (pro Lvy)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Glamo...

Recept je vyzkoušen. Protože jsem jej připravovala poprvé, nechtěla jsem riskovat a přidala jsem 1 balíček želatiny (má ztuhnout 500ml). Vývar jsem vyčistila bílkem. Nalila jsem do věncové formy a po vyklopení jsem střed vyplnila dílky citronu a květy pažitky, což pěkně vypadalo. Dokola jsem posypala na sucho opraženými lupínky mandlí. Kuře jsme podávali jako jeden z předkrmů, který doporučuji, je to moc dobré ;o)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Oprava

Smetana se přidává společně s kuřecím masem, kůrou a spol až nakonec. Opravím
A Babi, máš pravdu, je to vavřínový lístek :-))). Recept jsem nevařila, Velmi silný kuřecí vývar dobře želíruje. Proto to chce vyzkoušet, jak moc ho svařit a jestli event. nepřidat trošku želatiny.
Zkoušejte, děvčata, ať má vaše okolí radost! :-))))

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Oprava

Smetana se přidává společně s kuřecím masem, kůrou a spol až nakonec. Opravím
A Babi, máš pravdu, je to vavřínový lístek :-))). Recept jsem nevařila, Velmi silný kuřecí vývar dobře želíruje. Proto to chce vyzkoušet, jak moc ho svařit a jestli event. nepřidat trošku želatiny.
Zkoušejte, děvčata, ať má vaše okolí radost! :-))))

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Bobek? ...

doufám, že to je třeba bobkový list ;o))))))))))))) Ta smetana se asi přidává nakonec s masem, zeleninou a pažitkou? Glamo, vařilas tento recept? Nemělo by se přidat tochu želatiny? Jinak recept zní výborně!

Labužník Bobina
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Smetana?

Glamo, prosím, kdy se přidává smetana? Ta je na zdobení? Nebo jsem ji přehlédla?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Hruškový koláč Hruškový koláč
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz