Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
tresnicka Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nejdříve si připravíme papriku. Zapneme troubu na 240°C. Pod grilem necháme opálit na paprice slupku a když slupka zčerná a nadělají se na ni puchýře zabalíme papriku do alobalu a necháme ji zcela schládnout. Teplotu v troubě snížíme na 170°C a dáme do ni velký plech, naplněný vodou. Z vychladlé papriky sloupneme kůži a papriku nakrájíme na malé kostky. Květák rozebereme na růžičky a vaříme jej do měkka v osolené vodě. Zelené fazolky a mrkev nakrájenou na kostky uvaříme jen do polomměka také v osolené vodě. V míse vidličkou rozmělníme květák , přidáme do něj vejce, curry, smetanu, krupici a dobře zamícháme a nakonec přidáme kostky papriky, fazolek a mrkve. Formu na cake obsah 1.5 l dobře vymažeme máslem a nalejeme do ni naši směs. Pak formu vložime do trouby na plech s teplou vodou a pečeme po 55 min. Po upečení necháme vychladnou v lednici alespoň 3 hod. Pak galantýnu vyklopíme a nakrájime na porce. Posypeme koriandrem, pažitkou či zelenou petrželkou a podáváme studené.
Recept je z kategorií: Speciality
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Studená zeleninová galantýna