Recept Studená rajčatová zeleninová polévka - GAZPACHO

Sarah Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rajčata omyjeme, slupku nařízneme křížky a rajčata ponoříme do vroucí vody. Vyjmeme, zalijeme studenou vodou a oloupeme. Dužinu nakrájíme na kostičky velké asi 1 cm. Z nich 2/3 rozmixujeme s vývarem a dáme do mísy nebo hrnce. Šalotku, okurku a paprikové lusky omyjeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky. Česnek prolisujeme. Bylinky rovněž omyjeme, nakrájíme a vložíme do polévky. Nezapomeneme ochutit olejem a solí.

Nahlásit recept

  • 13273x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 300 g zralých rajčat
  • 100 ml vegetariánského zeleninového vývaru
  • 1 salátová okurka
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 zelené papriky
  • 1/2 žluté papriky
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • pažitka, bazalka
  • 2 lžíce chilli oleje
  • mořská sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Studená rajčatová zeleninová polévka - GAZPACHO

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz