Recept Studená masová mísa s řepou a křenem

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Na ten den v nejmenovane restauraci mam zajiste krasnejsi vzpominky, nez na psani tohoto receptu :)

Postup

Odkrojit listy 3 cm od řepy a řepy jemně oprat. Uschovat listy pro jiný účel. Řepu vložit do hrnce s vodou a pomalinku je nechat 30 minut povařit. Stisknout jednu řepu mezi prsty, je-li uvařená. Oloupat je (jde to lehce) a rozkrojit je na 1/8. Oloupat a nastrouhat křen na středních slzách struhadla. Na každý talíř pěkně rozložit bresaola. Doprostřed rozdělit řepu, posypat vše estragonem a nakonec křenem. Ve skleničce smíchat olej, citron, sůl a pepř a zalít tím salát. Ihned podávat.

Recept je z kategorií: Různé saláty

Nahlásit recept

  • 02.07.10 vloženo
  • 4507x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 6 malých červených řep
  • 3 malé zlaté řepy
  • 3 cm kus křenu
  • 18 tenkých plátků Bresaola nebo jiného masa
  • 3 lžice lístků čerstvého estragonu, nebo rokety
  • 60 ml extra panenského olivového oleje
  • maldon sůl a černý pepř

Doporučená příloha

  • Ciabatta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Studená masová mísa s řepou a křenem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Studená masová mísa s řepou a křenem

babi
6360 příspěvků 7.7.10 04:36
Re: Studená masová mísa s řepou a křenem

jolano, davne Otomanske Risi musime podekovat za obrovsky odkaz o zpusobu vareni a mnozstvi receptu. Tesi me, ze Vas recept zaujal. Myslim si, ze chutnat bude ;)

jolana
5068 příspěvků 7.7.10 03:18
Re: Studená masová mísa s řepou a křenem

..basterma som dnes zaobstarala, len pre repu musim na trh vpiatok snad stihnem…ale uz sa tesim, v lete a horku je to prijemne jedlo, vdaka za recept :)

http://en.wikipedia.org/…ast%C4%B1rma

martin_etzl
280 příspěvků 7.7.10 02:01
Re: Studená masová mísa s řepou a křenem

Mila barb, poslal jsem ti soukromou zpravu.

babi
6360 příspěvků 7.7.10 01:40
Re: Studená masová mísa s řepou a křenem

sveva, jsem rada, ze jste si nasla cas na napsani toho Carpaccio receptu. Proboha, vzdyt zde o nic nejde, nebo pro vas ano? Nejaky bodry italsky kuchar mi dal recept se spatnym nazvem, mozna jsem spatne nazev zapsala. Jak jsem upozornila, neznam italstinu, ale mohu Vas ujistit, ze znam mnoho italskych receptu a tak trochu Kulinarskou historii Italie. Navic ani nemusim vycestovat za hranice, abych se nemohla seznamit s vyjimecnymi kulinarskymi vytvory. Italu je v Kanade vic jak dost, tak jako italskych restauraci o pizzeria nemluve (neminim vsak michat oboji dohromady). Zbytek italu jsou holici, pockejte, nas vyborny pravnik je Ital! Take jsem vysvetlila…,ale ono je to opravdu jedno, alespon pro me :)
Zravim a preji pohodu!

sveva
751 příspěvků 6.7.10 22:49
Re: Studená masová mísa s řepou a křenem - barb

V tomto obdobi nemam casto pristup k internetu, ale vidim, ze Noskovice vsechno trpelive objasnila. Kdyz si zadas na google “carpaccio di bresaola” vyjedou desitky receptu na dane tema. Chybi s cervenou repou, ale osobne se mi kombinace moc libi. Ten nejoblibenejsi jsem na Labu nenasla, tak jsem ho
vlozila .
Mozna to prekvapi tebe i Casino, ale existuje i carpaccio di barbabietola. Opravdu se da rict, ze se rotrhl pytel.
Zdravim.

babi
6360 příspěvků 6.7.10 03:04
Re: Studená masová mísa s řepou a křenem

Vzdyt ja se take smeji, neslysis? A o tech horsich vecech moc dobre vim a proto se smeji tak, jak mne to jeste jde ;)

noskovice
1322 příspěvků 6.7.10 02:57
Re: Studená masová mísa s řepou a křenem - barb,

neber to tragicky. Nevím, kolik Ti je, ale v životě jsou horší věci, než tato. Já bych se tomu zasmála a šla dál. Vždyť vůbec o nic nejde. :)

babi
6360 příspěvků 6.7.10 02:54
Re: Studená masová mísa s řepou a křenem

casino, s respektem pro Vas, neminim sledovat trendy nazvu receptu ve smyslu zavadejicim, jinak receno tim, co vlastne neni na taliri. Zacne se opravdu tenkym platkem repy a nazve se to Carpaccio a zkonci se u molekularni gastronomie (http://en.wikipedia.org/…r_gastronomy ). Byla jsem v takove restauraci, nesmirne zajimave a kreace neuveritelna, ale snad mi to postaci na dozivoti. O tom vsak nechci mluvit. Spis me zklamaly moje valstni zapisky receptu na care papiru :)
Chtela jsem vymazat Italii jako zdroj receptu, ale nejde to, ledaze bych tam dala Kazachstan, nebo Mexiko. Clovek nema moznost se vratit na zacatek. Vymazala jsem vsak nazev receptu. Dnes je mi jasne, ze si ze me nekdo vystrelil. Jak pisi v uvodu, ten krasny zazitek na ktery mam vzpominky me asi tezko nekdo opravi ;)
Dekuji Vam, casino, Alice a noskovice (posta mne pracuje bezproblemove), za Vasi kolektivni pomoc.

noskovice
1322 příspěvků 6.7.10 02:06
Re: Studená masová mísa s řepou a křenem

Nestačila jsem to dopsat a už to uletělo. Barbe rossa je opravdu špatně. Přečti si i příspěvek od Casina.
Tímto Tě nechci šikanovat, ale pouze opravit. Chtěla jsem Ti napsat soukromou zprávu, ale nemáš na ni odkaz.
Měj se pěkně, ahoj Soňa

noskovice
1322 příspěvků 6.7.10 02:03
Re: Studená masová mísa s řepou a křenem - barb,

nezlob se na mne, ale Italové by nikdy nejedli vousy, navíc červené.

casino
4497 příspěvků 5.7.10 19:30
Re: Uzeninová mísa s řepou a křenem

Nejen barb, :)
nějakou dobu už se carpaccio dělá z kde čeho (losos, tuňák, pomeranč, meloun, kedlubna, okurek…) Nejen sám Veliký šéf Z. Pohlreich tvoří dokonce Carpaccio z červené řepy. Jsem žádostiv, kdo si první poradí s karfiolem :-)
Asi nebudeme ve při :-), že bresaola není salám a už vůbec ne uzenina… Z tohoto pohledu jsou zatím použité názvy receptu zavádějící :-( Možná, pokud by se řípa nekrájela na osminky, ale natenko, dalo by se to prezentovat jako (sveva snad promine :-) Carpaccio di barbabietola con bresaola :-))) Ale já, pokud bych „potkal“ recept na carpaccio z červené řepy, tak jej snad ani neotevřu(promine teď kolegyně di? :-)
Ale český název? Aby nelhal a přitom byl recept jednoduše dohledatelný i bez znalosti názvu? Pokusme se ještě popřemýšlet :-)

noskovice
1322 příspěvků 4.7.10 03:22
Re: Uzeninová mísa s řepou a křenem- barb,

barba rossa není vhodný překlad do italštiny. Správný název by měl znít „Bresaola con barbabietola e rafano“. Všechno s malým písmenem, kromě prvního slova v názvu.
Barba rossa rozhodně není červená řepa.
Svevo, zde prodávají červenou řepu již předvařenou, takže to moc dlouho netrvá.

babi
6360 příspěvků 4.7.10 02:35
Re: Uzeninová mísa s řepou a křenem

omlouvam se za preklep …oz firmy Bakker ma znit, od firmy Bakker. Dekuji!

babi
6360 příspěvků 4.7.10 02:30
Re: Uzeninová mísa s řepou a křenem

Alice, vy myslite za me a navic dovedete vsechno tak krasne vysvetlit. Co mohu jeste rict, nez-li to, ze Vam velice dekuji za pomoc. Take jste mi pripomela doby, kdy jsem mela zahradu a kupovala velice kvalitni seminka a ruzne cibulky, hlizy a podobne oz firmy Bakker. Holandsko ma ke Kanade vrely vztah od dob petilete nacisticke okupace, kdy Kanada hostila kralovskou rodinu. Dokonce treti dcera Margriet Francisca se narodila v mistni nemocnici. Od te doby kazdorocne hlavni mesto Kanady obdrzi snad sto tisic tulipanovych cibulek ;)
Preji Vam prijemny den,

babi
6360 příspěvků 4.7.10 01:51
Re: Uzeninová mísa s řepou a křenem

sveva, hodnotim Vasi pomoc upravit recept. Avsak nazev v italstine neobsahuje Barbarossa, ale Barbe Rosse. Proc Barbe a ne Bietola, anebo Rapa, to Vam presne nepovim, ale asi ze proto, protoze cervena repa jako zelenina se nazyva Barbe Rosse.
Mela jsem vysvetlit co to je Bresaola (preklepy, o hruza), coz je obdoba prosciutto crudo, jenze z hoveziho masa, tedy nakladane, vzduchem susene maso.
Nazvat recept Carpaccio by bylo naprosto zavadejici/klamne, z prosteho duvodu. Carpaccio je maso syrove ;)
Taktez zdravim,

babi
6360 příspěvků 4.7.10 00:41
Re: Salámový salát s křenem - Brasaola con barbe rosse e rafano

Alice krasne na vse odpovedela za me, za coz ji nesmirne dekuji! Svato, tu zlutou repu muzes nahradit cervenou. Zlete repy maji take trosinku jinou chut, ale v podstate ta zamena pokrmu prilis neublizi.

Alice_G
505 příspěvků 3.7.10 22:57
Re: Salámový salát s křenem - znovu, a s tagy:

Myslím, že se barb pokusila na základě zkušeností upravit do češtiny název tak, aby se dal vyhledávat. Zkoušela jsem to (a hned zavrhla Bresaola s červenými vousy a křenem, ač je to docela hezký název [;-)]).

Šťastnější by byla Uzeninová mísa s řepou a křenem? Bresaolu bych hledala mezi uzeninami, ač se neudí, jen suší - viz pan cuketka .

Ale asi bych nechala Bresaola s řepou a křenem.

Ta „zlatá řepa“ je žlutá řepa . [|-)] AG

Alice_G
505 příspěvků 3.7.10 22:56
Re: Salámový salát s křenem - Brasaola con barbe rosse e rafano

Myslím, že se barb pokusila na základě zkušeností upravit do češtiny název tak, aby se dal vyhledávat. Zkoušela jsem to (a hned zavrhla Bresaola s červenými vousy a křenem, ač je to docela hezký název ).

Šťastnější by byla Uzeninová mísa s řepou a křenem? Bresaolu bych hledala mezi uzeninami, ač se neudí, jen suší - viz pan cuketka.

Ale asi bych nechala Bresaola s řepou a křenem, šlo by to?

Ta „zlatá řepa“ je žlutá řepa.
AG

sveva
751 příspěvků 3.7.10 21:34
Re: Salámový salát s křenem - Brasaola con barbe rosse e rafano

Jen male upresneni: brEsaola neni uzenina, je to velmi kvalitni susene maso (hovezi svickova nebo rostenec). Tezko se da nahradit uzeninou.
Barbarossa je Bedrich Rudovous. Repa ma nazev barbabietola. Nevim jak dlouho se musi varit, ale 1/2 hod. se mi zda malo. Nesla by nahradit sterilovanou?
Recept jak je popsany by se mohl nazyvat carpaccio di bresaola con barbabietola.
Myslim, ze je to velmi krajove jidlo, protoze obecne v Italii kren moc nejde.
Take nevim co jsou zlate repy.
Zdravim

svato
1429 příspěvků 3.7.10 18:12
Re: Salámový salát s křenem - Brasaola con barbe rosse e rafano

čo sú „malé zlaté řepy“ ?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Chilli con carne Chilli con carne
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz