Recept Studená kvašáková polévka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

V horúčave osvieži.

Postup

Vodu z kvasákov precedíme, vmiešame jogurt, rozmixované uhorky aj cesnak. Dáme do chladničky schladiť, servírujem s kôprom.

Je možné prevariť s polievkovou lyžicou škrobovej múčky - pred pridaním kôpru.

Podotýkam, že niekomu robí polievka problémy…

Recept je z kategorií: Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.07.10 vloženo
  • 2103x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 minút

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 000 ml vody z kvasených uhoriek - kvašákov, príp. polovica voda
  • 100 ml dobrý jogurt - príp. aj kyslá smotana
  • 4 kvasené uhorky veľkosti cca 10 - 12 cm
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kopa kôprovej vňate

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Studená kvašáková polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Sylvie
2302 příspěvků 14.07.10 01:42
Re: Studená kvašáková polévka

Toto Jirka vážně neměl číst. Ach jo, že já toho Labužníka otvírala…

 
anickav
2904 příspěvků 13.07.10 17:29
Re: Studená kvašáková polévka,Gabi,

t.č. som mimo, v BA mám aj knihu o konzervovaní od Balaštíka, tam sa udáva aj množstvo soli na určité množstvo vody. (Po návrate domov môžem pozrieť.) Ja tú vodu ochutnávam a dolievam, až sa mi zdá hnusne - odporne slaná, tak je to OK. Vždy sa dá dosypať soľ do pohára, ak sa mi zdá pomalé kvasenie…ani pri kvasení kapusty soľ nevážim, napriek tomu sa mi darí.
Uhorky zvyknem kvasiť aj v takom menšom kameninovom súdku - čo je určený na kapustu. Po vykvasení preložím do pohárov a dám do chladničky - dlho nevydržia - kobylky nabehnú.
Musím si ísť kúpiť tie uhorky - bez kvasákov nie je leto…
Pekný deň!

 
casino
4473 příspěvků 13.07.10 05:52
Re: Studená kvašáková polévka - anickav

U nás perforujeme (vidličkou:)) i nakladačky do sladkokyselého nálevu. Prý jsou lepší. Nevím. Zkrátka to tak děláme :-)))

 
gabi
551 příspěvků 13.07.10 05:36
Re: Studená kvašáková polévka

anickav, dakujem Ti za rychlu odpoved… kvasaky kedysi davno robila moja babka…v desatli­trovom vedre…velmi mi chutili…ale na recept som sa jej nestihla spytat…tento rok mam na zahrade krasne uhorky, tak to skusim…uz mi tecu slinky :) este raz dik a dobru noc
 G.

 
anickav
2904 příspěvků 13.07.10 04:34
Re: Studená kvašáková polévka, Gabi,

umyté uhorky veľkosť - cca 12 cm - dám do 5 l pohára, na dno aj do stredu kôpor - vňať aj celé byle, ak mám aj vinič. list, zalejem odporne slanou vodou bez prevárania - vlažnou, zašprajcujem hore špachtľou, čo používajú lekári, ak ti povedia - vyplazte jazyk, nechám v kuchyni, na balkóne v teple, nie na slnku. Kedysi som dávala aj chlieb v utierke, ako robila mamka, ale vykvasí aj bez toho, prestala som vodu prevárať a prestala dávkovať podľa múdrych kníh soľ. Skúšala som aj s cesnakom, ale nám to nesedí. A ešte: uhorky prepichujem ihlicou na pletenie - vraj kvôli unikaniu plynov počas kvasenia, neviem, kdesi som to čítala, tak to robím. Ďakujem za záujem.
 A.

 
gabi
551 příspěvků 13.07.10 02:42
Re: Studená kvašáková polévka

anickav, ako robis kvasaky?

 
anickav
2904 příspěvků 10.07.10 05:52
Re: Studená kvašáková polévka, Ali,

s niekým to robí doslova divy…:D

 
Alice_G
505 příspěvků 10.07.10 04:13
Re: Studená kvašáková polévka

takže si překládám - z rychlokvašek, aničko, díky. To bude vážně ďábelsky zdravé, lehké a zřejmě velmi očistné :D.
Pa!
 AG

 
anickav
2904 příspěvků 10.07.10 03:02
Re: Studená kvašáková polévka, Alicka,

myslím klasické KVASENÉ uhorky - nie z octového roztoku. A vyrobíš z väčších nakladačiek, zaliatím slanou vodou, plus kôpor, chren, vinič. list, atď. necháš v teple pár dní vykvasiť.
Ja termín rýchlokvašky nepoznám, ale predpokladám, že je reč o nich.

 
Alice_G
505 příspěvků 10.07.10 01:35
Re: Studená kvašáková polévka - aničko,

myslíš klasické kyselé okurky, ne rychlokvašky, že.

 
babi
6360 příspěvků 09.07.10 06:21
Re: Studená kvašáková polévka

Anicko, zde dostanes hvezdicku uz jenom za tu rychlost pripravy a za cenu na osobu asi take. Urcite vyzkousim. Zdravim,

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Hruškový koláč Hruškový koláč
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz