Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
anickav Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V horúčave osvieži.
Vodu z kvasákov precedíme, vmiešame jogurt, rozmixované uhorky aj cesnak. Dáme do chladničky schladiť, servírujem s kôprom. Je možné prevariť s polievkovou lyžicou škrobovej múčky - pred pridaním kôpru. Podotýkam, že niekomu robí polievka problémy...
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Studená kvašáková polévka
2302 příspěvků 14.7.10 01:42
Toto Jirka vážně neměl číst. Ach jo, že já toho Labužníka otvírala…
2904 příspěvků 13.7.10 17:29
t.č. som mimo, v BA mám aj knihu o konzervovaní od Balaštíka, tam sa udáva aj množstvo soli na určité množstvo vody. (Po návrate domov môžem pozrieť.) Ja tú vodu ochutnávam a dolievam, až sa mi zdá hnusne - odporne slaná, tak je to OK. Vždy sa dá dosypať soľ do pohára, ak sa mi zdá pomalé kvasenie…ani pri kvasení kapusty soľ nevážim, napriek tomu sa mi darí.
Uhorky zvyknem kvasiť aj v takom menšom kameninovom súdku - čo je určený na kapustu. Po vykvasení preložím do pohárov a dám do chladničky - dlho nevydržia - kobylky nabehnú.
Musím si ísť kúpiť tie uhorky - bez kvasákov nie je leto…
Pekný deň!
U nás perforujeme (vidličkou:)) i nakladačky do sladkokyselého nálevu. Prý jsou lepší. Nevím. Zkrátka to tak děláme
551 příspěvků 13.7.10 05:36
anickav, dakujem Ti za rychlu odpoved… kvasaky kedysi davno robila moja babka…v desatlitrovom vedre…velmi mi chutili…ale na recept som sa jej nestihla spytat…tento rok mam na zahrade krasne uhorky, tak to skusim…uz mi tecu slinky
este raz dik a dobru noc
G.
2904 příspěvků 13.7.10 04:34
umyté uhorky veľkosť - cca 12 cm - dám do 5 l pohára, na dno aj do stredu kôpor - vňať aj celé byle, ak mám aj vinič. list, zalejem odporne slanou vodou bez prevárania - vlažnou, zašprajcujem hore špachtľou, čo používajú lekári, ak ti povedia - vyplazte jazyk, nechám v kuchyni, na balkóne v teple, nie na slnku. Kedysi som dávala aj chlieb v utierke, ako robila mamka, ale vykvasí aj bez toho, prestala som vodu prevárať a prestala dávkovať podľa múdrych kníh soľ. Skúšala som aj s cesnakom, ale nám to nesedí. A ešte: uhorky prepichujem ihlicou na pletenie - vraj kvôli unikaniu plynov počas kvasenia, neviem, kdesi som to čítala, tak to robím. Ďakujem za záujem.
A.
551 příspěvků 13.7.10 02:42
anickav, ako robis kvasaky?
2904 příspěvků 10.7.10 05:52
s niekým to robí doslova divy…:D
505 příspěvků 10.7.10 04:13
takže si překládám - z rychlokvašek, aničko, díky. To bude vážně ďábelsky zdravé, lehké a zřejmě velmi očistné
.
Pa!
AG
2904 příspěvků 10.7.10 03:02
myslím klasické KVASENÉ uhorky - nie z octového roztoku. A vyrobíš z väčších nakladačiek, zaliatím slanou vodou, plus kôpor, chren, vinič. list, atď. necháš v teple pár dní vykvasiť.
Ja termín rýchlokvašky nepoznám, ale predpokladám, že je reč o nich.
505 příspěvků 10.7.10 01:35
myslíš klasické kyselé okurky, ne rychlokvašky, že.
Anicko, zde dostanes hvezdicku uz jenom za tu rychlost pripravy a za cenu na osobu asi take. Urcite vyzkousim. Zdravim,