Recept Stuchana/Fachesa

Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Fenugreek namocime na 2-3 hodiny do salky s vodou. Potom ho prelejeme cez sitko.

Medzitym na oleji spenime cibulku, pridame na kocky nakrajane masko, sol, kmin, trochu opecieme a zalejeme vodou nad masko asi 1 cm. Nechame prevriet, stiahneme teplotu a varime na miernom ohni do uplne makka-az sa skoro maso rozpadava.

Uvarene maso vyberieme a rozmackame. Vratime naspat do omacky. Nechame prevriet. Vypneme.
Original sa dava take rozstuchane na panvicu a len tak bez oleja sa opecie na kamenej horucej akoby panvici/doske a potom sa vrati spat do omacky.

Precedeny fenugreek rozmixujeme s 1/5 salky vody az zacne penit a lyzicou rovnomerne polejeme maso alebo nadobu v ktorej podavame maso s omackou.
Cesnak, koriander, por, feferonku, sol zmiesame a posypeme rovnomerne maso s omackou.

Podavame s chlebom alebo ryzou.

Dobru chut!

Jemenske ludove jedlo. Omacka sa vola v preklade na zdravie (sachauik).

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.05.09 vloženo
  • 2845x zobrazeno

Ingredience

  • 1 cibula nasekana na drobno
  • 1-2 PL oleja
  • 1/2 kg hovadzieho masa alebo jahnaciny
  • 3-4 paradajky olupane a narezane na male kocky
  • 1 KL mleteho kminu
  • voda na zaliatie
  • sol podla chuti
  • Omacka(na zdravie):
  • 2-4 struciky cesnaku-prelisovane
  • 1/4 salky nasekany zeleny koriander
  • 1/4 salky nasekaneho porku alebo zelenej cibulky
  • 1 feferonka zelena nasekana na jemnunko
  • stipka soli
  • 2 P vrchovate mleteho fenugreek+1/2 salky vody
  • Fenugreek=Piskavice=Grecke seno (velmi zdrave korenie)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Stuchana/Fachesa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
svato
1415 příspěvků 07.05.09 15:42
Re: Stuchana/Fachesa - fenugreek

sa dá kúpiť aj na Slovensku, minule som kupovala od babky bylinkárky na trhu pod názvom Senovka grécka (pískavica).

 
jolana
5064 příspěvků 07.05.09 15:16
Re: Stuchana/Fachesa

Martinsong, bola to prosba a nic viac. Inac mas pravdu, je to tvoja vec. Respektujem ;))
Pekny den ;)

 
martinsog
103 příspěvků 07.05.09 15:06
Re: Stuchana/Fachesa - jolana

To nie je o osobných sympatiách, ani antipatiách. Niekedy sa mi však pri čítaní príspevkov ježia vlasy, ktoré mi ešte nevypadli. p.s. Či ja " niekoho z niečoho" vynechám, alebo nie, je iba moje osobné rozhodnutie…

 
jolana
5064 příspěvků 07.05.09 14:01
Re: Stuchana/Fachesa

Goralko, Mrtvolo, dakujem ;))
Za fenugreek sa do kuchyne prihovaram. V stredomorskej, indickej, blizkovychodnej, africkej kuchyni sa pouziva nielen na varenie aj do pecenie. Je to jedno z najstarsich koreni ludstva a je zdrave.

Martinsong, prosim…moj pravopis v mojej rodnej reci nie je dakedy o nic lepsi. Netajim sa tym. Bedlu z toho prosim, vynechaj. Dakujem a zelam pekny den :)

PS: nemalo byt tlieskacov ale roztlieskavacov…

 
martinsog
103 příspěvků 07.05.09 13:48
Re: Stuchana/Fachesa - bedla

Určite to sem nepatrí, nemá to priamy súvis s receptami, ale ten pravopis!!!

 
mrtvola
1394 příspěvků 07.05.09 07:09
Re: Stuchana/Fachesa

Kruci Himmel, to jsem to domrzačila! Omlouvám se.

 
mrtvola
1394 příspěvků 07.05.09 07:08
Re: Stuchana/Fachesa

Goralko, koupíš ho i tady: - "":index.php" title=" - "":eshop.php" title=" - "":recipes.php" title=" - "":about.php" title=" - "":contact.php" title="
http://www.koreni.cz/detail.php?…
Tedy v Čechách, nevím, jestli posílají na Slovensko. Ale pokud ne, klidně ti to koupím a pošlu.

 
goralka
271 příspěvků 07.05.09 06:25
Re: Stuchana/Fachesa

Len som prečítala nadpis, vedela som, že recept je od Jolanky a rada by som ho ochutnala v jej kuchyni, lebo si neviem predstaviť, ako bude chutiť v mojej úprave. Jolanka poraď, akú chuť má grécke seno a čím ho nahradiť?

 
jolana
5064 příspěvků 07.05.09 05:49
Re: Stuchana/Fachesa-bedlo

Tentokrat nerozumiem. Jednoducho a prosto. Ak cloveka daco skrie, podujme sa na to, chce sa mu a ma na to sil, tak staci napisat, ze to a to-oprav. Nemusi zvolavat ani obecenstvo, tlieskacov ani tvorcov. A ja, pokial to je v mojich silach! som ochotna, rado sa stalo a bez reci to urobim.
Bedlo, prosim neospravedlnuj sa. Vies ze ta mam rada a v podstate sa nic sa nestalo. Pekny vecer :)

 
bedla  07.05.09 05:29
Re: Stuchana/Fachesa

Jolka ospravedlňujem sa, ale pozri sa zpeť do svojich receptoch. Je mi veľa ľúto, snažila som sa ja i ostatný upozorniť - osobne ja vo vnútornej poště. Nieje to dlho, bola to glama a tvoja odpoved … prepáč …

 
jolana
5064 příspěvků 07.05.09 05:09
Re: Stuchana/Fachesa-bedlo

opravene… si vazim nielen Teba ale aj ostatnych labuznikov. Aj napriek tomu, ze od ostanych labuznikov som este avizo nedostala ani opakovane. Malokedy ma daco postuchne ale tentoraz uprimne, ano- stalo sa.

 
bedla  07.05.09 04:21
Re: Stuchana/Fachesa

Jolanko mám Tě ráda a vážím si Tvé osoby ale proč i přes opakované upozornění , nejen z mé strany, ale i od ostatních labužníků píšeš v ingrediencích zkratky, viz v tomto receptu :
hov. maso… samozřejmě také používám, ale jen pro svou potřebu .
I pepíček o tom píše ve svých pravidlech.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz