Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
brehule Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na vál vsypeme mouku, uděláme vprostřed důlek, do kterého dáme sůl, vejce, vodu a ocet. Postupně promícháváme nožem, poté přidáme nastrouhanou Heru a vypracujeme těsto /pokud se lepí, přidáme mouku/. Těsto dáme do chladničky odpočinout. Většinou na tak dlouhou dobu než si připravíme jablka. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na plátky v elektrickém robotu /nejrychlejší varianta/. Poté vyndáme těsto z chladničky, rozdělíme na 2-3 díly, vyválíme natenko, případně vytáhneme a plníme do třetiny placky jablky, sypeme cukrem /podle kyslelosti jablek více či méně/, skořicí, případně sekanými ořechy, pak zavineme a plníme další třetinu placky.Pokud jsou jablka moc šťavnatá, přidáme do posypu trochu strouhanky. Potom přehneme zbývající těsto přes obě naplněné třetiny a zahrneme pod závin. Hotové záviny potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme péci do vyhřáté trouby na pečící papír na 180-200 stupňů do růžova, cca 1/2-3/4 hodiny. Necháme vychladnout a sypeme moučkovým cukrem.
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Štrůdl od mé tchýně-výborný