Recept Štrúdl la crema banana

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Štrúdl la crema banana

Postup

Smícháme mascarpone, nakrájené banány, trochu mléka a cukr, ušleháme do hladkého krému a necháme 15 minut ztuhnout krém v ledničce.

Rozválíme těsto a plníme ho tímto hustým krémem. Smícháme si žloutek s pomerančovou štávou pro lepší chuť (štáva nemusí být) a potřeme tím štrúdl.

Necháme péct na 200°C asi po 30-40 minut. Vyndáme štrúdl z trouby a pocukříme a ozdobíme čerstvou mátou.

Recept je z kategorií: Moučníky Záviny

Nahlásit recept

  • 27.05.12 vloženo
  • 4111x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 200 g mascarpone
  • 2 banány
  • trochu mléka (nebo smetany pro lepší chuť)
  • 1 balení listového těsta
  • 1 žloutek
  • 1 KL pomerančové štavy
  • cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

canya 27.05.12 22:24

Uvaření se již líbí 10 labužníkům

Diskuse k receptu Štrúdl la crema banana

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
casino
4480 příspěvků 30.05.12 08:31
Tady zatím končím...

…nééé, na LABU nééé :) ZATÍM :twisted:
Drobek, asi se nedomluvíme :)
Já na fotečce vidím dva řezy závinu načančané šlehačkovou růžičkou.

Počkám, jak se vyjádří autorka.
Jsou náplně, kde je jen máslo + něco (ořechy, kakao, skořice, cukr)… Záleží také, zda štrúdl je zavinutý :mrgreen: (rolovaný) a TUKOVÁ náplň působí jako separátor vrstev těsta, nebo zda se jedná o závin :mrgreen: (těsto jen přeložené přes sebe) kde se očekává VRSTVA náplně (tady banánové)
Zatím nepíši, že recept je na dvě věci…
…ale soudě podle umanutosti, s jakou se dosud autorka snažila už několikrát sem na LAB propasírovat recept na „ragú“ který na dvě věci byl, se obávám, že toto je podobný (možná jen špatně přeložený) případ :think: :evil:

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.05.12 00:51
No právě,

to jsem napsal, cannoli. Ty jsem s mascarpone jedl, ale ty se plní po upečení a to zas nevyhovuje v casinu.

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.05.12 00:49
A není snad?

Mně připadá, že pořád jen zdobím Vánoční stromky. :lol: Ale vážně, fotky NEvypadají na to, že by to bylo upečeno předem a pak plněno? Já tam vidím na spodním konci vějířek náplně ze stříkačky. Ten by tam podle mně nemohl být, a k tomu takhle bílý kdyby se to peklo potom. Aspoň u nás ne.

 
Anitta
521 příspěvků 29.05.12 23:08

Mne spis pripada, ze tam patri cream cheese, s tim se normalne pece… Mascarpone a jeste s mlekem moc husty nebude :mrgreen: :think:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.05.12 22:37

Jestli to není zrychlený, zjednodušený recept od babi - http://www.labuznik.com/recipe.php?… :-)

 
casino
4480 příspěvků 29.05.12 22:28

Drobek,
Fotky na to NEvypadají!!! …a napsat, že plněné palačinky mají s tímto receptem něco společného, je jako v květnu napsat, že „…blízko, blizoučko Štědrý den“ :) :mrgreen:
Možná to autorka věrohodně vysvětlí… :think: leč dovolím si podat stéblo: nedošlo k záměně mascarpone za ricottu :think:

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.05.12 21:42
Já si to myslím taky,

tak nějak se přece dělají Italské Canolli. :think:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.05.12 21:06

To by byla jina, plnit to studenym kremem. Ale v receptu se pravi, pect 40 minut na 200. Neni v tom vajicko, je v tom mleko… Proste si myslim, ze se to musi roztect.

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.05.12 20:45
A to já zas jo,

co se může stát? Palačinky máme nejradši plněné Philadephií rozmíchanou s rybízovou marmeládou, vždyť je tohle blízko až blizoučko. :andel:
Jen mi připadá nějak rozumnější upéct roličky a pak plnit. Fotky na to vypadají.

Příspěvek upraven 29.05.12 v 20:46

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.05.12 20:24

Me by to taky moc zajimalo. Zkouset to ale radsi nebudu :- ).

 
casino
4480 příspěvků 29.05.12 15:28

No, škoda že autorka nafotografovala tak jak nafotila a řez štrúdlem není vidět na řezu ;) By mě vážně interesovalo, co zbyde z mascarpone v nádivce po UPEČENÍ :think: Drobek, netrpělivě očekávám Váš počin… :)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.05.12 21:46
Pro Krista Pána,

ty mně zničíš, to vypadá tak krásně. Určitě udělám. :potlesk:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Štika na smetaně Štika na smetaně
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz