Recept Štrúdl la crema banana

canya Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Štrúdl la crema banana

Postup

Smícháme mascarpone, nakrájené banány, trochu mléka a cukr, ušleháme do hladkého krému a necháme 15 minut ztuhnout krém v ledničce. Rozválíme těsto a plníme ho tímto hustým krémem. Smícháme si žloutek s pomerančovou štávou pro lepší chuť (štáva nemusí být) a potřeme tím štrúdl. Necháme péct na 200°C asi po 30-40 minut. Vyndáme štrúdl z trouby a pocukříme a ozdobíme čerstvou mátou.

Recept je z kategorií: Moučníky Záviny

Nahlásit recept

  • 27.05.12 vloženo
  • 5247x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 200 g mascarpone
  • 2 banány
  • trochu mléka (nebo smetany pro lepší chuť)
  • 1 balení listového těsta
  • 1 žloutek
  • 1 KL pomerančové štavy
  • cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

canya 27.5.12 22:24

Uvaření se již líbí 10 labužníkům

Diskuse k receptu Štrúdl la crema banana

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Štrúdl la crema banana

casino
4497 příspěvků 30.5.12 08:31
Tady zatím končím...

…nééé, na LABU nééé :) ZATÍM :twisted:
Drobek, asi se nedomluvíme :)
Já na fotečce vidím dva řezy závinu načančané šlehačkovou růžičkou.

Počkám, jak se vyjádří autorka.
Jsou náplně, kde je jen máslo + něco (ořechy, kakao, skořice, cukr)… Záleží také, zda štrúdl je zavinutý :mrgreen: (rolovaný) a TUKOVÁ náplň působí jako separátor vrstev těsta, nebo zda se jedná o závin :mrgreen: (těsto jen přeložené přes sebe) kde se očekává VRSTVA náplně (tady banánové)
Zatím nepíši, že recept je na dvě věci…
…ale soudě podle umanutosti, s jakou se dosud autorka snažila už několikrát sem na LAB propasírovat recept na „ragú“ který na dvě věci byl, se obávám, že toto je podobný (možná jen špatně přeložený) případ :think: :evil:

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.5.12 00:51
No právě,

to jsem napsal, cannoli. Ty jsem s mascarpone jedl, ale ty se plní po upečení a to zas nevyhovuje v casinu.

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.5.12 00:49
A není snad?

Mně připadá, že pořád jen zdobím Vánoční stromky. :lol: Ale vážně, fotky NEvypadají na to, že by to bylo upečeno předem a pak plněno? Já tam vidím na spodním konci vějířek náplně ze stříkačky. Ten by tam podle mně nemohl být, a k tomu takhle bílý kdyby se to peklo potom. Aspoň u nás ne.

Anitta
521 příspěvků 29.5.12 23:08

Mne spis pripada, ze tam patri cream cheese, s tim se normalne pece… Mascarpone a jeste s mlekem moc husty nebude :mrgreen: :think:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.5.12 22:37

Jestli to není zrychlený, zjednodušený recept od babi - http://www.labuznik.com/recipe.php?… :-)

casino
4497 příspěvků 29.5.12 22:28

Drobek,
Fotky na to NEvypadají!!! …a napsat, že plněné palačinky mají s tímto receptem něco společného, je jako v květnu napsat, že „…blízko, blizoučko Štědrý den“ :) :mrgreen:
Možná to autorka věrohodně vysvětlí… :think: leč dovolím si podat stéblo: nedošlo k záměně mascarpone za ricottu :think:

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.5.12 21:42
Já si to myslím taky,

tak nějak se přece dělají Italské Canolli. :think:

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.5.12 21:06

To by byla jina, plnit to studenym kremem. Ale v receptu se pravi, pect 40 minut na 200. Neni v tom vajicko, je v tom mleko… Proste si myslim, ze se to musi roztect.

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.5.12 20:45
A to já zas jo,

co se může stát? Palačinky máme nejradši plněné Philadephií rozmíchanou s rybízovou marmeládou, vždyť je tohle blízko až blizoučko. :andel:
Jen mi připadá nějak rozumnější upéct roličky a pak plnit. Fotky na to vypadají.

Příspěvek upraven 29.05.12 v 20:46

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.5.12 20:24

Me by to taky moc zajimalo. Zkouset to ale radsi nebudu :- ).

casino
4497 příspěvků 29.5.12 15:28

No, škoda že autorka nafotografovala tak jak nafotila a řez štrúdlem není vidět na řezu ;) By mě vážně interesovalo, co zbyde z mascarpone v nádivce po UPEČENÍ :think: Drobek, netrpělivě očekávám Váš počin… :)

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.5.12 21:46
Pro Krista Pána,

ty mně zničíš, to vypadá tak krásně. Určitě udělám. :potlesk:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Ořechový koláč Ořechový koláč
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz