Recept Strouhání s houbami /pro jezevce/

alibabka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z vajec a hrubé mouky zadělám hodně tuhé těsto na strouhání jako do polévky. Nastrouhám na jemném struhadle. Nechám do druhého uschnout. Usušené za občasného promíchání opražím v troubě na suchém plechu dorůžova. Na sádle zpěním jemně nakrájenou cibuli, přidám nakrájené houby, sůl, kmín, pepř a podusím doměkka. Podušené houby smíchám a opraženým strouháním, přidám 1-2 lžíce sádla, zaliju vodou s masoxem. Peču v přiklopené v troubě asi na 170°cca 30 min. Servíruju s láskou a kyselou okurkou

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 06.12.07 vloženo
  • 3581x zobrazeno

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 4 vejce
  • hrubá mouka
  • sádlo
  • cibule
  • houby
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • masox
  • to vše v množství podle Atakdále "přiměřeně, přiměřeně"

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Strouhání s houbami /pro jezevce/

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Strouhání s houbami /pro jezevce/

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Strouhání s houbami /pro jezevce/

Alibabko, ale strouhání se koupit nedá. Alespoň ne tady u nás v Čechách. Babička i mamka ho dělávaly do uzené, mléčné i zeleninové polévky. Jako přílohu jsem strouhání jedla poprvé na Slovensku a od těch dob je v našem jídelníčku. Tento recept mně nějak unikl. Díky a oběma přeji příjemný advent.

alibabka
10 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Strouhání s houbami /pro jezevce/

Přiznám se, nečekala jsem, že by někdo zareagoval na tento recept. Myslím, že dnešní kuchařinky už na domácích těstoviny neletí. Je to náročné. Jednodušší je koupit hotové v marketu :-).
Potěšila jsi mě, Aničko. Tedy zdravím do Bratislavy

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Strouhání s houbami /pro jezevce/,alibabka!

Ja to „strouhání“mám vždy v zásobe nasušené a hovorím mu „tarhoňa“. Huby mám nazbierané v cudzine - v Čechách, takže nič mi nestálo v ceste, odskúšať si Tvoj receptík. Trochu som zmenila technológiu, nedusila som v trúbe, ale pod pokrievkou, pomaly na platni sporáka. Určite som nerobila poslednýkrát - milujem takéto jedlá!
Zdravím z Bratislavy!
A.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz