Recept Strouhání s houbami /pro jezevce/

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z vajec a hrubé mouky zadělám hodně tuhé těsto na strouhání jako do polévky. Nastrouhám na jemném struhadle. Nechám do druhého uschnout.
Usušené za občasného promíchání opražím v troubě na suchém plechu dorůžova.

Na sádle zpěním jemně nakrájenou cibuli, přidám nakrájené houby, sůl, kmín, pepř a podusím doměkka.

Podušené houby smíchám a opraženým strouháním, přidám 1-2 lžíce sádla, zaliju vodou s masoxem.
Peču v přiklopené v troubě asi na 170°cca 30 min.

Servíruju s láskou a kyselou okurkou

Recept je z kategorií: Houby


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.12.07 vloženo
  • 3118x zobrazeno

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 4 vejce
  • hrubá mouka
  • sádlo
  • cibule
  • houby
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • masox
  • to vše v množství podle Atakdále "přiměřeně, přiměřeně"

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Strouhání s houbami /pro jezevce/

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Strouhání s houbami /pro jezevce/

Alibabko, ale strouhání se koupit nedá. Alespoň ne tady u nás v Čechách. Babička i mamka ho dělávaly do uzené, mléčné i zeleninové polévky. Jako přílohu jsem strouhání jedla poprvé na Slovensku a od těch dob je v našem jídelníčku. Tento recept mně nějak unikl. Díky a oběma přeji příjemný advent.

 
alibabka
10 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Strouhání s houbami /pro jezevce/

Přiznám se, nečekala jsem, že by někdo zareagoval na tento recept. Myslím, že dnešní kuchařinky už na domácích těstoviny neletí. Je to náročné. Jednodušší je koupit hotové v marketu :-).
Potěšila jsi mě, Aničko. Tedy zdravím do Bratislavy

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Strouhání s houbami /pro jezevce/,alibabka!

Ja to „strouhání“mám vždy v zásobe nasušené a hovorím mu „tarhoňa“. Huby mám nazbierané v cudzine - v Čechách, takže nič mi nestálo v ceste, odskúšať si Tvoj receptík. Trochu som zmenila technológiu, nedusila som v trúbe, ale pod pokrievkou, pomaly na platni sporáka. Určite som nerobila poslednýkrát - milujem takéto jedlá!
Zdravím z Bratislavy!
 A.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz