Recept Strouhání s houbami /pro jezevce/

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z vajec a hrubé mouky zadělám hodně tuhé těsto na strouhání jako do polévky. Nastrouhám na jemném struhadle. Nechám do druhého uschnout.
Usušené za občasného promíchání opražím v troubě na suchém plechu dorůžova.

Na sádle zpěním jemně nakrájenou cibuli, přidám nakrájené houby, sůl, kmín, pepř a podusím doměkka.

Podušené houby smíchám a opraženým strouháním, přidám 1-2 lžíce sádla, zaliju vodou s masoxem.
Peču v přiklopené v troubě asi na 170°cca 30 min.

Servíruju s láskou a kyselou okurkou

Recept je z kategorií: Houby


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.12.07 vloženo
  • 3092x zobrazeno

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 4 vejce
  • hrubá mouka
  • sádlo
  • cibule
  • houby
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • masox
  • to vše v množství podle Atakdále "přiměřeně, přiměřeně"

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Strouhání s houbami /pro jezevce/

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Strouhání s houbami /pro jezevce/

Alibabko, ale strouhání se koupit nedá. Alespoň ne tady u nás v Čechách. Babička i mamka ho dělávaly do uzené, mléčné i zeleninové polévky. Jako přílohu jsem strouhání jedla poprvé na Slovensku a od těch dob je v našem jídelníčku. Tento recept mně nějak unikl. Díky a oběma přeji příjemný advent.

 
alibabka
10 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Strouhání s houbami /pro jezevce/

Přiznám se, nečekala jsem, že by někdo zareagoval na tento recept. Myslím, že dnešní kuchařinky už na domácích těstoviny neletí. Je to náročné. Jednodušší je koupit hotové v marketu :-).
Potěšila jsi mě, Aničko. Tedy zdravím do Bratislavy

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Strouhání s houbami /pro jezevce/,alibabka!

Ja to „strouhání“mám vždy v zásobe nasušené a hovorím mu „tarhoňa“. Huby mám nazbierané v cudzine - v Čechách, takže nič mi nestálo v ceste, odskúšať si Tvoj receptík. Trochu som zmenila technológiu, nedusila som v trúbe, ale pod pokrievkou, pomaly na platni sporáka. Určite som nerobila poslednýkrát - milujem takéto jedlá!
Zdravím z Bratislavy!
 A.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz