Recept Strouhaná buchta
aneb Strouhaná buchta s tvarohemPampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Rozpustíme tuk, přidáme mouku, promícháme a odstavíme. Po vychladnutí přidáme 1 žloutek, mléko, kakao a vyhněteme v bochánek, který necháme vychladnout a ztuhnout v ledničce. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň: Z tvarohu, cukru, solamylu, třech žloutků, vanilkového cukru a rozinek s rumem a ušlehaných čtyřech bílků vypracujeme hmotu. Ztuhlé těsto z ledničky rozřízneme na 2 poloviny. Jednu polovinu těsta nastrouháme rovnoměrně na dno vymaštěného plechu, poklademe tvarohovou náplní a nahoru znovu postrouháme druhou polovinu těsta. Pečeme v předehřáté troubě. Po vychladnutí postříkáme rozehřátou čokoládou a posypeme strouhanými oříškami.
Recept je z kategorií: Koláče
- 01.08.02 vloženo
- 55459x zobrazeno
Ingredience
- 250 g tuku
- 400 g hladké mouky
- 1 žloutek
- 4 polévkové lžíce mléka
- 2 polévkové lžíce kakaa
- Tvarohová náplň:
- 3-4 kostky (250g) tvarohu
- 20 dkg jemného cukru
- 1 polévková lžíce solamylu
- 3 vajíčka
- 1 vanilkový cukr
- 10 dkg rozinek namočených v trošce rumu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku25.1.13 20:51
Skvělý moučník!
Tvarohy jsem použila tři, po 250g. Na velký plech se mi to zdálo málo, tak
jsem raději použila velký pekáč a dobře jsem udělala - ten byl
akorát…
Postup dodržen, nic bych neměnila a jistě bude ještě mnohokrát
repete
Diskuse k receptu Strouhaná buchta
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Strouhaná buchta s tvarohem
No… příště budu muset dát dvojitouu dávku
Tahle zmizela na posezení…
A prý: „Dones i zbytek…“ Přitom toho
byl velký tác… 
Zkusím i ze světlého těsta…
EDIT:

To ilustrační foto mi k tomu moc nesedí… zkoušela jsem si to zvětšit a přijde mi, že strouhané to není a vypadá spíš na nějaké řezy s krémem
Třeba se mýlím…
Ale, ono je to vlastně fuk…
Příspěvek upraven 28.01.13 v 15:08