Recept Stroček trubkovitý jako husí krev

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Stročky umeleme na masovém strojku, cibuli osmahneme na tuku, přidáme houby a smažíme 15min. Vmícháme vejce a nakonec směs dle chuti osolíme a okořeníme. Směs je výborná na toasty. PS: omlouvám se za poněkud morbidní název, ale tak to stalo v originále (má se zřejmě na mysli nějaký staročeský pokrm).

Recept je z kategorií: Toasty a topinky

Nahlásit recept

  • 22.10.03 vloženo
  • 9304x zobrazeno

Ingredience

  • stroček trubkovitý 500g
  • sádlo (olej) 80g
  • cibule 2ks
  • vejce 3ks
  • koření na mletá masa
  • majoránka
  • česnek
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Stroček trubkovitý jako husí krev

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Stroček trubkovitý jako husí krev

našla jsem, co je ve směsi koření na mletá masa..jedná se o směs od Antonína /> MLETÁ MASA (n. Fleischklösschen, a. Hamburger)
Originální jemně mletá směs, je aromatická a mírně pálivá. Obsahuje kmín kořenný, cibuli, česnek, pepř černý, nové koření, papriku pálivou, zázvor, majoránku, kardamom, tymián a sůl (30 %). Směs je určena do všech úprav mletého masa, karbanátků, sekané, kuliček z mletého masa, špízů. Lze ji použít i do různých typů masových a játrových zavářek do polévky, náplní zeleniny. Hodí se do masitých a rýžových náplní, dáváme ji i do haše a masitých náplní palačinek, pirožků apod.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Pilko...

já si taktéž pamatuji, že se prodávala krev myslím že ve sklenicích. Přidala jsem španělský recept s použitím krve na Labužníka se jménem ¨Vepřová játra a la Castellana¨, v tomto případě se používá krev vepřová a tak pro ty, co budou bourat prasátko, zde je recept. Možná vstupem do EU se věci změní. Vím, že jsem jednou koupila (v Kanadě) husí krev v konzervě z Polska, ale nepamatuji si název výrobku ani výrobce.
Zdraví Tě Babi!

Pilka
113 příspěvků 25.01.09 03:43
Ivo

pro vysvětlení názvu - asi tím morbidním myslíš husí krev, na té ale není pranic morbidního, je to vynikající i když asi nezdravé jídlo. Ještě asi před rokem se v Čechách prodávaly konzervy „Husí a kachní krev“ a my jsme je vždy měli aspoň 2 v zásobě doma. Jen se to vyklopilo na zpěněnou cibulku, přisolilo, opepřilo a zahustilo podle chuti strouhankou. A byla večeře, když jsme neměli vařeno a někde jsme se courali nebo zdrželi nad plán, při malování apod. Jako skoro všechno od masa (uzeniny apod., to už se fakt skoro nedá jíst, česká chuť se vytratila a vše je po německu navoněné až hrůza) se kvalita postupně zhoršovala, až konzervy vymizely docela. Husy (ani cokoliv jiného živého, kromě manžela) doma nemám, tak nemůžu vyzkoušet, zda by to šlo. Ale možná se nějaká hospodyně, které kejhají husy na vlastním potoku nebo rybníku, připojí k diskusi a poví nám, má-li nějaké zkušenosti s opravdu čerstvou husí krví.
Vyvolal jsi vzpomínky na zašlou slávu českého jídla - 2 roky zpět - není tedy zas až tak „staročeské“.
Měj se moc hezky.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Stroček trubkovitý jako husí krev

právě jsem si všimla tohoto receptu a nevím, může-li se připravit i z hub sušených (těch mám moře ze Švédska) a v jakém poměru. Také nevím, jaké koření je ve směsi na mletá masa.

Děkuji Ti předem a zdravím Jesenicko!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kuře na medu Kuře na medu
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz