Recept Středozemní grilované kuřátko

toast Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Středozemní grilované kuřátko

Postup

V misce smíchejte všechny ingredience, dobře promíchejte. Přendejte marinádu do dostatečně velké mísy, aby se do ní vešly všechny porce kuřete v jedné vrstvě. Každá porce musí být dobře pokryta marinádou. Na dvě hodiny dejte do lednice. Poté nechte odležet 30 minut v pokojové teplotě. Grilujte na středně žhavém dřevěném uhlí 30-40 minut, často otáčejte. Před dokončením lehce sypejte dle chuti hrubou solí. Tento recept využívá přísad z francouzské oblasti Languedoc, kde je grilování na dřevěném uhlí součástí životního stylu.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 30.03.05 vloženo
  • 8319x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 1/2 hod + 40 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 čtvrtky kuřete (nejlépe se stehnem)
  • 4 PL nízkotučného bílého jogurtu
  • 4 PL protlaku z rajčat na slunci sušených
  • 3 PL olivového oleje
  • 15 g čerstvých listů bazalky, lehce rozmačkaných
  • šťáva ze dvou citrónů
  • 4 rozetřené stroužky česneku
  • hrubá mořská sůl
  • *1 PL = 1 polévková lžíce*

Doporučená příloha

  • čerstvá bageta a poctvivé selské červené víno (nejlépe z Languedocu)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Středozemní grilované kuřátko

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Středozemní grilované kuřátko

cookie123
253 příspěvků 3.8.11 10:10

je to super

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Středozemní grilované kuřátko

můžu se zeptat: protlak ze sušených rajčat kupujete nebo sami vyrábíte?

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Středozemní grilované kuřátko

A už je to kuřátko uložené mezi oblíbenými- grilovačka s přáteli bude co nevidět, tak hned vyzkoušíme!

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Středozemní grilované kuřátko

toto kurča jsem ještě nezkoušela, ale už jen Toastův podpis zaručuje lahůdku. Ingredience jsou skvostné a tak výsledek nemůže být jiný ;-)
Už aby počasí dovolilo grilovačku.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Středozemní grilované kuřátko

Tohle je dlouhodobě naše nejoblíbenější grilované kuřátko a teď koukám, že jsem ho ještě nepochválila:-) Samozřejmě, že nejlepší je na dřevěném uhlí, ale ani na grilu v troubě (tak ho budeme mít dneska) není špatné. Já ho ještě obvykle po dokončení pokapu panenským olivovým olejem s bazalkou od firmy Borges.

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Středozemní grilované kuřátko - Jenoféfo

…řádně naplácaná, teprve pak je to ono!!!

Hezký den přeji :o)

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Středozemní grilované kuřátko

Předpokládám, že jogurtová marináda se nechá „naplácaná“ na kuřeti a před grilováním se neodstraňuje - je to tak?

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Středozemní grilované kuřátko

Pepíčku, díky za přidání fota. :o)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz