Recept Střapaté řezy

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vodu, olej, sůl vaříme asi 2 minuty. Pak nasypeme mouku a řádně mícháme, dokud se těsto přestene lepit na stěny kastrolu. Potom stáhneme z plamene a necháme zchládnout. Do vlažného přidáme vejce - jedno po druhém. Těsto rozetřeme na dva plechy a pečeme v tropubě při 250°C asi 12 minut. PŘÍPRAVA NÁPLNĚ : Mléko, vanilkový cukr, žloutek, solamyl a mouku uvaříme na kaši, kterou necháme vychladnout. Mezitím si utřeme máslo s cukrem, přidáme vychladnutou kaši a potom rum. Touto náplní namažeme upečený plát a zakryjeme druhým plátem. Pocukrujeme a krájíme na řezy.

Recept je z kategorií: Sváteční řezy

Nahlásit recept

  • 07.07.04 vloženo
  • 8167x zobrazeno

Ingredience

  • 150 g oleje
  • 150 g hladké mouky
  • 1/4 l vody
  • trochu soli
  • 6 vajec
  • NÁPLŇ : 1/2 l mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 žloutek
  • 2 PL solamylu
  • 1 PL hladké mouky
  • 250 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • rum

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Střapaté řezy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Pájinka
152 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Střapaté řezy

Těmto řezům se říká Mraky. Jeden recept už je na labužníkovi taky.

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Střapaté řezy - Triki

Triki, ono záleží jak moc se trouba otevírá, když jsem měla elektrickou troubu tak jsem ji mívala pootevřenou, radila mi to jedna cukrářka že se těsto vysuší :) Ale teď mám horkovzduch a už neotvírám :o)) Ale jednou se mi stalo že jsem otevřela troubu na plno asi na 2 minuty a z větrníků byly placky :o))))))))

trikolka
383 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Střapaté řezy - Kopretinko

ja jsem z Neumetel, takze jsem pri nekolikerem peceni klidne troubu otevirala, neb jsem nevedela, ze se to nesmi, a ono, svete div se, to nesplasklo :) ale kamoska cukrarka rikala to samy, ze musely byt nejaky priznivy skvrny na slunci, takze pravdu mas, radsi neotvirat!

Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Střapaté řezy

Tak to byste se divili, mně se podařilo odpalované těsto zkazit. Dělala jsem ho po x-té, nikdy žádný problém. Ale jednou jsem neměla žádný jiný tuk, ani máslo, tak jsem tam strčila ztužený (tzv. 100%) tuk. Všechno bylo v pořádku, dokud se to nepeklo. Vypadalo krásně. Nevyskočilo, nevyskočilo, nevyskočilo. Ani náhodou. Byly to hnusné tvrdé placičky. Koukám, že tady se to dělá s olejem, to jsem ještě nezkoušela.

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Triki :)

A ještě jedna věc… neotvírat troubu při pečení jinak nám to může celé splasknout :))))

trikolka
383 příspěvků 07.07.04 21:12
Re: zadna veda - odpalovane testo

ahoj souhlasim s koprele, ze se odpalovane testo temer neda zkazit. dulezite je, aby byla troba dobre vyhrata, jinak zadna veda ;)

Labužník hanula02
79 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Střapaté řezy

oprava: taky

Labužník hanula02
79 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Střapaté řezy

to jsem moc ráda,že už vtom mám tay jasno.Díky Deli.

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Střapaté řezy

Deli,
jsi šikula, že sis vzpoměla a napsala sem přesný postup.

Jen chci všechny labužníky ujistit, že odpalované těsto není žádná věda, opravdu se nemáte čeho bát. Delisa to hezky popsala tak postupujte přesně podle návodu.

TIP:
na plech použijte pečící papír, lépe se na něj rozmazává těsto. Pokud si vymažete plech a na něj se budete snažit rozmazat těsto je to trochu problém jelikož těsto obsahuje hodně tuku a tak po plechu „jezdí“ .

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz