Recept Štramberské uši

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Všechno smícháme dohromady a vypracujeme těsto. Necháme do druhého dne uležet na chladném místě. Těsto rozválíme na plát a z něj vykrajujeme kolečka nebo ovály. Upečeme na vymaštěném plechu. Po upečení ještě za tepla stáčíme do kornoutků a ukládáme do kameninových nádob. Před podáváním se můžou plnit šlehačkou. Toto medové pečivo se peklo na štramberskou pouť a mělo připomínat usekané uši obyvatel tureckými bojovníky.

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované

Nahlásit recept

  • 03.02.06 vloženo
  • 5331x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg hladké mouky
  • 500 g cukru
  • 500 g medu
  • 6 vajec
  • 1 KL sody
  • mleté nebo tlučené koření (badyán, hřebíček, nové koření, skořice)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Štramberské uši

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Jahodový pohár

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz