Recept Štramberské uši -jiné

Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na vále zpracovat těsto a nechat až dva dny odpočívat. Tence vyválet, vykrajovat kolečka, plechy hodně podmašťovat. Po jednom vytahovat z trouby a rychle stáčet do kornoutů. Pro pěkný tvar uší dávat do vhodné skleničky. Z 1 kg asi 120 uší. Z historie: Začátkem května roku 1241 se podél Odry hrnuli Tataři na Moravu. Lid utíkal na strmý, nepřístupný Kotouč. Davy Tatarů se rozložily pod Kotoučem a chystaly se k útoku. V noci se strhla bouře. Toho místní obyvatelé využili, prokopali hráze rybníka a Tatary zatopili. Po opadnutí vod našli Štramberáci několik pytlů s nasolenýma ušima, které Tataři pobitým křesťanům utínali a posílali svému chánovi. A právě na památku těchto dávných událostí se ve Štramberku pečou tzv. "Štramberské uši".

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované

Nahlásit recept

  • 03.02.06 vloženo
  • 5676x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 kg hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 200 g medu
  • 6 vajec
  • 500 g cukru
  • 4 hvězdičky badyánu
  • asi 25 hřebíčků
  • 1/2 bal. mleté skořice
  • 1/2 bal. anýzu
  • citrónová kůra

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Štramberské uši -jiné

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Reveňový koláč Reveňový koláč
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz