Recept Štramberské uši -jiné

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na vále zpracovat těsto a nechat až dva dny odpočívat. Tence vyválet, vykrajovat kolečka, plechy hodně podmašťovat. Po jednom vytahovat z trouby a rychle stáčet do kornoutů. Pro pěkný tvar uší dávat do vhodné skleničky. Z 1 kg asi 120 uší. Z historie: Začátkem května roku 1241 se podél Odry hrnuli Tataři na Moravu. Lid utíkal na strmý, nepřístupný Kotouč. Davy Tatarů se rozložily pod Kotoučem a chystaly se k útoku. V noci se strhla bouře. Toho místní obyvatelé využili, prokopali hráze rybníka a Tatary zatopili. Po opadnutí vod našli Štramberáci několik pytlů s nasolenýma ušima, které Tataři pobitým křesťanům utínali a posílali svému chánovi. A právě na památku těchto dávných událostí se ve Štramberku pečou tzv. "Štramberské uši".

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované

Nahlásit recept

  • 03.02.06 vloženo
  • 5084x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 kg hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 200 g medu
  • 6 vajec
  • 500 g cukru
  • 4 hvězdičky badyánu
  • asi 25 hřebíčků
  • 1/2 bal. mleté skořice
  • 1/2 bal. anýzu
  • citrónová kůra

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Štramberské uši -jiné

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz