Recept Šťouchané brambory s "farofou"

tlustá bába Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Šťouchané brambory s

Úvod

Nápad jsem ukradla wydře! Než to napsala a vyfotila, v životě jsem o farofě neslyšela. Farofa je pražená mouka z manioku. Má tisíce podob a využití. A teď se podívejte, co jsem s tím učinila. Předesílám, že maniok jsem neměla ani náhodou. A protože jsem měla velké oči, zbyla mi spousta pražené krupice, díky které později vznikly špekové knedlíky.

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme, osolíme, okmínujeme a uvaříme ve vodě - jako obvykle. Než se uvaří, pokrájíme slaninu na nudličky a společně s plátky angl. slaniny ji opražíme do křupava. Vyjmeme ji na ubrousek a necháme okapat. Ve vyškvařeném tuku ze slaniny opražíme krupici (máte-li mouku z manioku, opražte mouku z manioku) do růžova, až světle hněda. Musí na pánvi šustit. Kysané zelí lehce prohřejeme, aby neochladilo brambory. Uvařené brambory slijeme, vmícháme do nich zelí a je-li potřeba přisolíme. Šťouchané brambory na talíři posypeme praženou krupicí, vyškvařenou slaninou, pokrájenou naťovou cibulkou, lehce podrceným červeným pepřem a na nudličky nakrájenými sušenými rajčaty.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 22.04.14 vloženo
  • 2928x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 5 brambor
  • 1 hrnek hrubé pšeničné krupice
  • 20 dkg slaniny
  • 10 dkg angl. slaniny obalené v pepři
  • 1 hrnek kysaného zelí
  • sůl
  • kmín
  • Na parádu:
  • sušená rajčata
  • červený pepř
  • naťová cibulka

Doporučená příloha

  • lehké víno nebo pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 22.4.14 11:33

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Šťouchané brambory s "farofou"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Šťouchané brambory s "farofou"

tlustá bába
1212 příspěvků 22.4.14 13:44

Lepenice by také měla dostat metál! Je to rychlé, stavovské, variabilní, chutné a (prokristapána) zdravé. :mavam:
Veškeré zásluhy jdou na vrub wydry!

Eja
3887 příspěvků 22.4.14 11:48
Lepenice

Super luxusní verze, jo :mavam: včetně prezentace ( děsné slovo) :kytka:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz