Recept Šťouchané brambory s "farofou"
tlustá bába Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Nápad jsem ukradla wydře! Než to napsala a vyfotila, v životě jsem o farofě neslyšela. Farofa je pražená mouka z manioku. Má tisíce podob a využití. A teď se podívejte, co jsem s tím učinila. Předesílám, že maniok jsem neměla ani náhodou. A protože jsem měla velké oči, zbyla mi spousta pražené krupice, díky které později vznikly špekové knedlíky.
Postup
Brambory oloupeme, nakrájíme, osolíme, okmínujeme a uvaříme ve vodě - jako obvykle. Než se uvaří, pokrájíme slaninu na nudličky a společně s plátky angl. slaniny ji opražíme do křupava. Vyjmeme ji na ubrousek a necháme okapat. Ve vyškvařeném tuku ze slaniny opražíme krupici (máte-li mouku z manioku, opražte mouku z manioku) do růžova, až světle hněda. Musí na pánvi šustit. Kysané zelí lehce prohřejeme, aby neochladilo brambory. Uvařené brambory slijeme, vmícháme do nich zelí a je-li potřeba přisolíme. Šťouchané brambory na talíři posypeme praženou krupicí, vyškvařenou slaninou, pokrájenou naťovou cibulkou, lehce podrceným červeným pepřem a na nudličky nakrájenými sušenými rajčaty.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
- 22.04.14 vloženo
- 2928x zobrazeno
Čas přípravy
- 40 minut
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 5 brambor
- 1 hrnek hrubé pšeničné krupice
- 20 dkg slaniny
- 10 dkg angl. slaniny obalené v pepři
- 1 hrnek kysaného zelí
- sůl
- kmín
- Na parádu:
- sušená rajčata
- červený pepř
- naťová cibulka
Doporučená příloha
lehké víno nebo pivo
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Šťouchané brambory s "farofou"
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Šťouchané brambory s "farofou"
Lepenice by také měla dostat metál! Je to rychlé, stavovské, variabilní, chutné a (prokristapána) zdravé.
Veškeré zásluhy jdou na vrub wydry!
Super luxusní verze, jo
včetně prezentace ( děsné slovo) 