Recept Šťouchané brambory s "farofou"

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Šťouchané brambory s

Úvod

Nápad jsem ukradla wydře! Než to napsala a vyfotila, v životě jsem o farofě neslyšela. Farofa je pražená mouka z manioku. Má tisíce podob a využití.
A teď se podívejte, co jsem s tím učinila. Předesílám, že maniok jsem neměla ani náhodou.
A protože jsem měla velké oči, zbyla mi spousta pražené krupice, díky které později vznikly špekové knedlíky.

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme, osolíme, okmínujeme a uvaříme ve vodě - jako obvykle. Než se uvaří, pokrájíme slaninu na nudličky a společně s plátky angl. slaniny ji opražíme do křupava. Vyjmeme ji na ubrousek a necháme okapat. Ve vyškvařeném tuku ze slaniny opražíme krupici (máte-li mouku z manioku, opražte mouku z manioku) do růžova, až světle hněda. Musí na pánvi šustit. Kysané zelí lehce prohřejeme, aby neochladilo brambory. Uvařené brambory slijeme, vmícháme do nich zelí a je-li potřeba přisolíme. Šťouchané brambory na talíři posypeme praženou krupicí, vyškvařenou slaninou, pokrájenou naťovou cibulkou, lehce podrceným červeným pepřem a na nudličky nakrájenými sušenými rajčaty.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 22.04.14 vloženo
  • 2353x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 5 brambor
  • 1 hrnek hrubé pšeničné krupice
  • 20 dkg slaniny
  • 10 dkg angl. slaniny obalené v pepři
  • 1 hrnek kysaného zelí
  • sůl
  • kmín
  • Na parádu:
  • sušená rajčata
  • červený pepř
  • naťová cibulka

Doporučená příloha

  • lehké víno nebo pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 22.4.14 11:33

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Šťouchané brambory s "farofou"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Šťouchané brambory s "farofou"

tlustá bába
1212 příspěvků 22.4.14 13:44

Lepenice by také měla dostat metál! Je to rychlé, stavovské, variabilní, chutné a (prokristapána) zdravé. :mavam:
Veškeré zásluhy jdou na vrub wydry!

Eja
3863 příspěvků 22.4.14 11:48
Lepenice

Super luxusní verze, jo :mavam: včetně prezentace ( děsné slovo) :kytka:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz