Recept Šťouchané brambory s "farofou"

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Šťouchané brambory s

Úvod

Nápad jsem ukradla wydře! Než to napsala a vyfotila, v životě jsem o farofě neslyšela. Farofa je pražená mouka z manioku. Má tisíce podob a využití.
A teď se podívejte, co jsem s tím učinila. Předesílám, že maniok jsem neměla ani náhodou.
A protože jsem měla velké oči, zbyla mi spousta pražené krupice, díky které později vznikly špekové knedlíky.

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme, osolíme, okmínujeme a uvaříme ve vodě - jako obvykle.
Než se uvaří, pokrájíme slaninu na nudličky a společně s plátky angl. slaniny ji opražíme do křupava. Vyjmeme ji na ubrousek a necháme okapat.
Ve vyškvařeném tuku ze slaniny opražíme krupici (máte-li mouku z manioku, opražte mouku z manioku) do růžova, až světle hněda. Musí na pánvi šustit.
Kysané zelí lehce prohřejeme, aby neochladilo brambory.
Uvařené brambory slijeme, vmícháme do nich zelí a je-li potřeba přisolíme. Šťouchané brambory na talíři posypeme praženou krupicí, vyškvařenou slaninou, pokrájenou naťovou cibulkou, lehce podrceným červeným pepřem a na nudličky nakrájenými sušenými rajčaty.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.04.14 vloženo
  • 2149x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 5 brambor
  • 1 hrnek hrubé pšeničné krupice
  • 20 dkg slaniny
  • 10 dkg angl. slaniny obalené v pepři
  • 1 hrnek kysaného zelí
  • sůl
  • kmín
  • Na parádu:
  • sušená rajčata
  • červený pepř
  • naťová cibulka

Doporučená příloha

  • lehké víno nebo pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 22.04.14 11:33

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Šťouchané brambory s "farofou"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1210 příspěvků 22.04.14 13:44

Lepenice by také měla dostat metál! Je to rychlé, stavovské, variabilní, chutné a (prokristapána) zdravé. :mavam:
Veškeré zásluhy jdou na vrub wydry!

 
Eja
3826 příspěvků 22.04.14 11:48
Lepenice

Super luxusní verze, jo :mavam: včetně prezentace ( děsné slovo) :kytka:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz