Recept Šťouchané brambory s "farofou"

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Šťouchané brambory s

Úvod

Nápad jsem ukradla wydře! Než to napsala a vyfotila, v životě jsem o farofě neslyšela. Farofa je pražená mouka z manioku. Má tisíce podob a využití.
A teď se podívejte, co jsem s tím učinila. Předesílám, že maniok jsem neměla ani náhodou.
A protože jsem měla velké oči, zbyla mi spousta pražené krupice, díky které později vznikly špekové knedlíky.

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme, osolíme, okmínujeme a uvaříme ve vodě - jako obvykle. Než se uvaří, pokrájíme slaninu na nudličky a společně s plátky angl. slaniny ji opražíme do křupava. Vyjmeme ji na ubrousek a necháme okapat. Ve vyškvařeném tuku ze slaniny opražíme krupici (máte-li mouku z manioku, opražte mouku z manioku) do růžova, až světle hněda. Musí na pánvi šustit. Kysané zelí lehce prohřejeme, aby neochladilo brambory. Uvařené brambory slijeme, vmícháme do nich zelí a je-li potřeba přisolíme. Šťouchané brambory na talíři posypeme praženou krupicí, vyškvařenou slaninou, pokrájenou naťovou cibulkou, lehce podrceným červeným pepřem a na nudličky nakrájenými sušenými rajčaty.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 22.04.14 vloženo
  • 2253x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 5 brambor
  • 1 hrnek hrubé pšeničné krupice
  • 20 dkg slaniny
  • 10 dkg angl. slaniny obalené v pepři
  • 1 hrnek kysaného zelí
  • sůl
  • kmín
  • Na parádu:
  • sušená rajčata
  • červený pepř
  • naťová cibulka

Doporučená příloha

  • lehké víno nebo pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 22.04.14 11:33

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Šťouchané brambory s "farofou"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
tlustá bába
1212 příspěvků 22.04.14 13:44

Lepenice by také měla dostat metál! Je to rychlé, stavovské, variabilní, chutné a (prokristapána) zdravé. :mavam:
Veškeré zásluhy jdou na vrub wydry!

Eja
3855 příspěvků 22.04.14 11:48
Lepenice

Super luxusní verze, jo :mavam: včetně prezentace ( děsné slovo) :kytka:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Jahodový pohár

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz