Recept Šťouchané brambory s česnekem medvědím a dvojitým jazykem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Šťouchané brambory s česnekem medvědím a dvojitým jazykem

Úvod

Zase žádná věda a pokud máte jazyky už uvařené, oběd za půl hodiny.
A je nutno využít krátké sezóny česneku medvědího, dokud je v plné síle.

Postup

Nejprve je nutno uvařit jazyky, každý zvlášť. Vaříme je podobně, jako hovězí maso na polévku.
Omytý jazyk vložíme do studené vody, přidáme malou cibuli, stroužek česneku, nové koření, pepř, 1 bobkový list, sůl a vaříme asi hodinu (někdy více, záleží na surovině). Uvařený jazyk vyjmeme a rychle sloupneme.
Vychladlé jazyky nakrájíme na plátky, které krátce prohřejeme v pánvi na kousku másla.
Nechcete-li jazyky smažit, je třeba je udržet teplé, dokud nekončíte přípravu šťouchaných brambor.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vložíme je do horké vody, osolíme a přidáme špetku kmínu.
Než se uvaří brambory, oloupeme cibule, nakrájíme je na půlkolečka, která osmahneme na sádle nebo na oleji.
Mezitím si opláchneme česnek medvědí, přebytečnou vodu vytřeseme a pokrájíme jej na hrubé kousky.
Když je cibule zlatavá, vyjmeme ji na ubrousek a do tuku po cibuli vhodíme posekaný česnek medvědí. Okořeníme jej hrubě mletým pepřem a trochu osolíme.
Necháme jej asi 2 minuty smažit, jen aby trochu zavadl.
Uvařené brambory slijeme a vmícháme do nich asi polovinu usmažené cibule a medvědí česnek.
Osmaženou cibuli, kterou jsme si ponechali, využijeme na ozdobu. Šťouchané brambory na talíři obložíme plátky jazyků.


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.03.14 vloženo
  • 2337x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut + vaření jazyků

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • brambor na 4 porce
  • 2 velké hrsti česneku medvědího
  • 2 veliké cibule
  • sádlo nebo olej (co máte raději)
  • sůl
  • hrubě mletý pepř
  • kmín
  • 1/2 jazyku hovězího vařeného
  • 1/2 jazyku uzeného hovězího vařeného
  • kousek másla na osmažení jazyků
  • K vaření jazyků potřebujeme:
  • 2 malé cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 10 kuliček pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • sůl

Doporučená příloha

  • pivo, červené víno, chcete-li

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 29.03.14 13:51

Abyste neřekli, že vás navádím a nemám to vyzkoušené, tak jsem k těm šťouchaným bramborám udělala jak smažený žloutek (spíš podle Soni), tak opečenou klobásu a neuzenou bílou slaninu.
Dobré je všechno, proto výběr ponechávám na jednom každém, ale … o jednu hvězdičku navíc, bych dala kombinaci: bršťouchy s medvědím česnekem, sušenými rajčaty a smaženým žloutkem. Jo!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

tlustá bába 28.03.14 21:33

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Šťouchané brambory s česnekem medvědím a dvojitým jazykem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1209 příspěvků 29.03.14 10:29

:lol: :lol: :lol:
Františko, do řeznictví to ještě stihneš! Nebo přilož klobásku, nebo (a to bude luxusní!!!) smažený žloutek podle svevy http://www.labuznik.cz/…eny-zloutek/ !!! (sveva a noskovice bravo! :potlesk: )
Nebo nic - ono jde stejně o to úžasné spojení smažené cibulky s česnekem medvědím a bramborami.
Hlavně jde o ten česnek medvědí! :lol: :lol: :lol: :mavam:

 
Frantiska
927 příspěvků 29.03.14 10:17

Škoda, ze jsem se sem nepodivala včera. Místo musli bych koupila jazyky a ušetřila :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz