Recept Štika po vídeňsku (pro Střelce)

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Jednu větší nebo několik menších štik či candátů vykucháme, očistíme, odstraníme šupiny, opereme, osušíme a zevnitř i na povrchu potřeme citrónovou šťávou. Osolíme a důkladně posypeme mletou sladkou paprikou. Vložíme na velkou pánev potřenou olejem, obložíme kolem dokola čtvrtkami rajčat (ze kterých jsme předem odstranili semena), a na čtvrtky pokrájenou oloupanou cibulí. Vše lehce osolíme a okořeníme utřeným česnekem a tymiánem. Nakonec položíme na rybu tenké plátky pokrájené slaniny a v předehřáté troubě 25-30 minut opečeme. Během pečení několikrát rybu podlijeme trochou horké vody. Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu aneb sezónní kuchařka pro pokročilé (1989).

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 25.10.04 vloženo
  • 9867x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg štiky nebo candáta
  • 200 g uzené slaniny
  • 1 PL oleje
  • 750 g rajčat
  • 4 cibule
  • stroužek česneku
  • sůl
  • sladká mletá paprika
  • tymián.

Doporučená příloha

  • vařené brambory a hlávkový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Štika po vídeňsku (pro Střelce)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Štika na smetaně

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz