Recept Štika po vídeňsku (pro Střelce)

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Jednu větší nebo několik menších štik či candátů vykucháme, očistíme, odstraníme šupiny, opereme, osušíme a zevnitř i na povrchu potřeme citrónovou šťávou. Osolíme a důkladně posypeme mletou sladkou paprikou. Vložíme na velkou pánev potřenou olejem, obložíme kolem dokola čtvrtkami rajčat (ze kterých jsme předem odstranili semena), a na čtvrtky pokrájenou oloupanou cibulí. Vše lehce osolíme a okořeníme utřeným česnekem a tymiánem. Nakonec položíme na rybu tenké plátky pokrájené slaniny a v předehřáté troubě 25-30 minut opečeme. Během pečení několikrát rybu podlijeme trochou horké vody. Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu aneb sezónní kuchařka pro pokročilé (1989).

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 25.10.04 vloženo
  • 10453x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg štiky nebo candáta
  • 200 g uzené slaniny
  • 1 PL oleje
  • 750 g rajčat
  • 4 cibule
  • stroužek česneku
  • sůl
  • sladká mletá paprika
  • tymián.

Doporučená příloha

  • vařené brambory a hlávkový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Štika po vídeňsku (pro Střelce)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz