Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
marcik123 Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dušená úprava sladkovodní ryby.
Celou štiku nasolíme a zakapeme citronem a necháme odležet v chladnu, půl hodiny před přípravou vytáhneme, nastrouháme zeleninu, pokrájíme pórek. Předehřejeme troubu na 170°C, rozehřejeme máslo v rendlíku, vymastíme pekáč sádlem, položíme štiku a obložíme nastrouhanou zeleninou a to i dovnitř ryby, polijeme máslem (nešetřit!), zakapeme opět citronem a na závěr přidáme olivový olej, vše přikryjeme jen tak alobalem a dáme do trouby na 50 minut. Na závěr můžeme na 5 minut alobal odkrýt.
Recept je z kategorií: Ryby
pařížská bageta
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Štika na zelenině
1 příspěvek 27.10.13 17:37
Takto připravená štika je úplně luxusní. Jednoduché, rychlé a vynikající. Jako přílohu jsem připravil rýži basmati.
8 příspěvků 15.1.11 07:04
Jateční je každá na míru 50 cm. Já osobně beru ty větší, pro děti proto bo ryby sladkovodní jsou ty nejzdravější. Štika má oproti jiným rybám mnohem méně kostí hlavně v těch vyšších partích.
Marcíku…kdepak mají jatka na štiky…?

Proč pro děti…? Proč právě štika, která má tolik kostí…?