Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dostala jsem větší množství estragonu, tak jsem vymyslela takhle, co s ním. Mrazák je nejistý a sušený je také o něčem jiném, tak jsem takhle zkusila zavařit.
Otrhané lístky estragonu jsem dala do skleniček od oliv, zalila lehce osolenou převařenou vodou, do které jsem přidala na špičku lžičky jedlou sodu (aby lístky zůstaly stále zelené). Troubu jsem ohřála na 90°C a sterilovala estragon 20 minut. Takhle jsem už zavařila různé lupení, houby, zavařuje se tak kopr, proč ne tedy estragon? Na omáčku bude výborný.
Recept je z kategorií: Konzervace
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sterilovaný estragon
svato, jiny, nez to zkusit jako ten estragon, nic jineho me nenapada. Te soli stejne davam jen par zrnicek, to by vadit nemelo. Vysledek podle me bude dobry!
1437 příspěvků 31.8.11 21:29
wydra, prosím, nemáš náhodou niečo vyskúšané na medovku, tá sušená, aj mrazená skutočne nie je to pravé orechové (pýtam to pre moju dcéru, tá miluje jeden šalát s medovkovou zálievkou), tak sa mi zdá, že medovka je mimoriadne chúlostivá
Příspěvek upraven 31.08.11 v 23:58
babi, wydra znala do ty doby, nez jsi pridala recept svuj na kure s estragonovou omackou, absolutni kulovany! Jenom to, ze neco takoveho jako je estragon a estragonovy ocet, existuje! Pak psala Zebulon, jak je to dobry a tak jsem cekala na cerstvy, take podle jeji rady. Az ted ho tedy trosku znam, ale zahradnikem je i kozel lepsi nez ja ! Neprecenuj wydru
estragon mi rostl na zahradce…nekde jsem zde popsala, jakou rostlinku ma clovek zasadit (neni etragon jako estragon http://cs.wikipedia.org/…9Bk_estragon) coz wydri zajiste zna. Diky tomu mam bezpocet receptu s pouzitim estragonu jako na priklad kureci Stroganoff, vcetne klasickych omacek jako je Gribich, Madeira, Bernaise atd. Na Labu je more receptu…jen si zadat estragon.
svato, je pravda, ze stonky bylinek maji koncentrovanou chut a mohou se pouzit ruznym zpusobem…
dag, jeste tu mam zavarene listy vinne a matove a popenec!
1437 příspěvků 31.8.11 14:15
Jedna kamarátka otrhané stopky estragónu sušila a pridávala na žeravé uhlíky po skončení grilovania alebo iného ohníčka, krásne voňali…
) s Wydrou zhodneme. A kura je už nachystané
v chladničke.
Estragón mám veľmi rada, v tom sa (na rozdiel od koriandra
Ten nápad se zavařováním estragonu se mně moc líbí a přidávám se k Jaze s prosbou o recept na omáčku.
A dalčí dotaz…jako LUPENÍ si ještě takto zavařila.
Jaga, jaga, estragon me naucila objevovat a konzumovat Zebulon , ktera pridala tyhle tri krasavice
Jeste jsem nezkousela.
Ale jeste pred tim dala recept babi na kure s estragonovou omackou
To jsem uz varila a je to faaaaaakt vec ten estragon , zebulon porad ti dekuju !
dobrý nápad, já však prosím, jak vaří wydra estragonovou omáčku a k čemu?
wydri, ja si pripravuji estragonovy ocet…avsak Tvuj napad je velice prakticky.
Oh la la! O vikendu jdu na to, estragonu mam mraky, diky.