Recept Sterilovaný česnek (pro habanu)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Stroužky česneku, oloupáme, opláchneme, nasypeme do skleniček, přidáme opláchnuté koření a kapii, zalijeme téměř vařícím nálevem (uvedené přísady svaříme), skleničky uzavřeme víčky a sterilujeme (zahřátí na 90° C 20 minut, sterilace při 90° C dalších 20 minut). Po ukončení sterilace skleničky ochladíme. Čerpáno z Domácího konzervování ovoce a zeleniny (1980).

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 28.08.04 vloženo
  • 5676x zobrazeno

Ingredience

  • čerstvý česnek;
  • *Koření a přísada (pro skleničku o obsahu 370 ml):*
  • 2 pepře
  • 1 nové koření
  • malý kousek bobkového listu
  • 1/4 ČL žlutých hořčičných semínek
  • kousek kapie;
  • *Nálev (na 1 l vody):*
  • 1/4 l 8 % octa
  • 25 g soli
  • 50 g pískového cukru.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sterilovaný česnek (pro habanu)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz