Recept Sterilované zelí

Tresinka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ze zelí odstraníme vadné listy, hlávky omyjeme, rozkrojíme na půlky, dostraníme košťál a pokrájíme na nudličky asi 2 cm široké. Zelí vsypeme po částech do vařící osolené vody, přivedeme k varu, povaříme 10 minut, vyjmeme, necháme odkapat a naplníme do sklenic. Zelí proložíme opláchnutým kořením, zalijeme horkým nálevem, který připravíme smícháním všech přísad, sklenice ihned uzavřeme víčky a vložíme do sterilizačního hrnce s horkou vodou. Sklenice zahříváme na teplotu 90st C a při této teplotě sterilujem: sklenice o obsahu 0,7 a 0,9l -45minut a o obsahu 0,5l - 35 minut. Ze sterilovaného zelí připravujeme saláty s přídavkem mrkve, krájené cibule, jablek a okurek.

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 13.09.04 vloženo
  • 30222x zobrazeno

Ingredience

  • čerstvé bílé nebo červené zelí
  • nálev na 1 litr vody:
  • 100g cukru
  • 20g soli
  • 0,3l octa
  • koření na 1 litrovou sklenici:
  • 3 zrnka pepře
  • 2 zrnka nového koření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sterilované zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz