Recept Sterilované zelí

Tresinka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ze zelí odstraníme vadné listy, hlávky omyjeme, rozkrojíme na půlky, dostraníme košťál a pokrájíme na nudličky asi 2 cm široké. Zelí vsypeme po částech do vařící osolené vody, přivedeme k varu, povaříme 10 minut, vyjmeme, necháme odkapat a naplníme do sklenic. Zelí proložíme opláchnutým kořením, zalijeme horkým nálevem, který připravíme smícháním všech přísad, sklenice ihned uzavřeme víčky a vložíme do sterilizačního hrnce s horkou vodou. Sklenice zahříváme na teplotu 90st C a při této teplotě sterilujem: sklenice o obsahu 0,7 a 0,9l -45minut a o obsahu 0,5l - 35 minut. Ze sterilovaného zelí připravujeme saláty s přídavkem mrkve, krájené cibule, jablek a okurek.

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 13.09.04 vloženo
  • 27964x zobrazeno

Ingredience

  • čerstvé bílé nebo červené zelí
  • nálev na 1 litr vody:
  • 100g cukru
  • 20g soli
  • 0,3l octa
  • koření na 1 litrovou sklenici:
  • 3 zrnka pepře
  • 2 zrnka nového koření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sterilované zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz