Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Zuzik Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do čisté zavařovací sklenice vložíme kopr, cibuli a pár koleček mrkve a křenu, na to naskládáme obvyklým způsobem okurky nakladačky (nebo různě nakrájené), na to nasypeme koření, sůl, ocet a sklenice dolejeme studenou vodou. Uzavřeme a v zavařovacím hrnci sterilujeme. Jakmile teploměr dojde na 100 °C, hrnec odstavíme, sklenice vytáhneme a necháme dojít. Stejným způsobem lze naložit papriky, květák i jinou zeleninu. Výhodou je,že se nemusí připravovat nálev a lze takto zavařit i pár skleniček. Do malých skleniček (0,33 l) množství ingrediencí úměrně zmenším. Na vytahování sklenic mám fintu - na ruce navleču kuchyňské chňapky a přes ně natáhnu mikrotenový sáček a zvesela sklenice tahám z horké vody.
Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sterilované okurky