Recept Sterilizovaná červená repa

(Hodnoceno 1x) alena45 Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Červenú repu umyjeme, väčšie kusy prekrojíme a dáme variť do mäkka. Vodu zlejeme, repu vychladíme, očistíme a nakrájame alebo nastrúhame ľubovoľne. Ja ju zvyknem prejsť strojčekom na hranolky. Plníme do pohárov, zalejeme nálevom a dáme ešte sterilizovať na 10 minút. Do niektorých som pridala hrozienka, som zvedavá, ako budú chutiť. Hoci s tým kmínom - no neviem.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 14.09.09 vloženo
  • 33477x zobrazeno

Ingredience

  • 5 kg červenej repy
  • nálev :
  • 2 l vody
  • 1/2 l octu
  • 5 dcl cukru
  • 1 deko
  • 1/2 sáčku celej rasce (kmínu)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 30.9.17 14:36

Přesně takhle ji máme nejraději :)

Diskuse k receptu Sterilizovaná červená repa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sterilizovaná červená repa

Zuzka1973
2375 příspěvků 30.9.17 14:37

Tenhle recept je bezkonkurenční, dělala tak řepu babička i maminka… I já, než jsem začala různě experimentovat - ale nakonec se vracím k tomuto osvědčenému postupu, který mám nejraději :kytka:

alena45
588 příspěvků 17.11.09 23:44
Re: Sterilizovaná červená repa

Iva, bola tu suseda, tak som už otvorila, jej veľmi chutilo, ja by som dala trošičku viac cukru na nálev. Ten kmín sa mi dostal pod zúbok a je trochu zmäknutý, takže tam vôbec nevadí. Môžem odporučiť.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.11.09 23:22
Re: Sterilizovaná červená repa - aleno

prosím, prosím, otevři jednu skleničku a poreferuj. U nás se řepa jí ke knedlíkům s vejci a šunkovým flekům. Tato jídla si s kyselou okurkou už nedovedu představit.

alena45
588 příspěvků 17.11.09 21:38
Re: Sterilizovaná červená repa

pardon, malá kapustná hlava.

alena45
588 příspěvků 17.11.09 21:37
Re: Sterilizovaná červená repa

Ďakujem za rady. Ale moja cvikla narástla do veľkých rozmerov, asi ako veľká kapustná hlava a do hrnca od kapustnice sa vošli len dve a tretej trčalo čelo z hrnca. Po uvarení som odkrojila ten rez, akoby to bola šupa a bola pekná červená. Nebola stará, akoby ste si mysleli, len veľa pršalo, mala dosť miesta a asi aj dobrú zem.
Tento recept mám od kamarátky, ktorá mi hovorila, že ho má z kupovanej, ktorá sa kedysi dávno vraj dovážala z Bulharska a opísala si zloženie. Ja si pamätám len dovoz z Poľska, také malé guľaté vcelku a boli vynikajúce. Tak neviem.
Doteraz som tiež dávala len chren, tie aromatické veci ako fenykel a a aníz, to mi nechutí.
Mám asi 10 pohárov, ale ešte som ho nevyskúšala, vždy radšej siahnem po uhorkách. Ale ak budete naliehať, tak jeden otvorím a dám vedieť jeho chuť.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.11.09 23:09
Re: Sterilizovaná červená repa

moje tchýně dávala křen a fenykl. Řepu vařila celou a po oloupání krájela na kolečka (nebo půlkolečka - dle velikosti). Nálev dělala stejný jako na okurky.
Zásoby od ní docházejí, budu muset začít zavařovat řepu sama.

casino
4497 příspěvků 16.11.09 23:02
Re: Sterilizovaná červená repa

No, právě hledím na ten kmín… Ale vím já co Bulhaři rádi? Asi ani křen v řepě nemusí… :o)

anickav
2904 příspěvků 16.11.09 22:56
Re: Sterilizovaná červená repa

K receptu - miesto rasce dávam trochu anízu, ale mama dávala tiež rascu…:-)

anickav
2904 příspěvků 16.11.09 22:55
Re: Sterilizovaná červená repa

Miloško, máš recht…doma sme ani tie chvostíky z cvikly neodkrajovali, aby sa tade šťava z cvikle nedostala von…mama striehla, či to robíme správne.
Alenka, neviem, či poznáš tú fintu na lúpanie cvikle? Horúcu dáš pod studenú vodu, rýchlo ochladíš a rukami šupu z horúcej cvikle krásne stiahneš…(voda je studená, cvikla horúca). Pekný večer!

gmp
1603 příspěvků 16.11.09 22:20
Re: Sterilizovaná červená repa

Alenka, ja by som nekrájal, lebo ak dáš varit pokrájanú, tak všetká šťava sa vypustí a tie kúsky majú takú červeno ružovů farbu, takú… no použitú. Ošúchať a pokrájat až po uvarení. S rascou som ešte nikdy nezkúšal. Musíš dojst na stretnutie, aby zme oprubovali, Miloš

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Chilli con carne Chilli con carne
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz