Recept Štěpánská sekaná pečeně

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rohlíky nakrájíme na plátky, zvlhčíme vodou, necháme pro­sáknout, pak z nich vymačká­me přebytečnou vodu a dobře je rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, drobně nakráje­nou a na oleji usmaženou cibuli, rozetřený česnek, pepř a vše promícháme. Směs za­hustíme hladkou moukou a nakonec vmícháme uzené maso nakrájené na kostičky. Alobal potřeme olejem, z masové směsi na něm vy­tvarujeme obdélník, podélně jej poklademe vařenými vejci a maso­vou směs vytvarujeme do for­my válečku. Zabalíme ho do alobalu, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a upe­čeme ve středně vyhřáté trou­bě (30-40 minut). Po této době alobal nahoře nastříhneme a sekanou ještě krátce dopečeme, aby na po­vrchu zčervenala. Podáváme teplou nebo studenou.

Recept je z kategorií: Mleté maso Vánoční recepty

Nahlásit recept

  • 08.12.03 vloženo
  • 19836x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g mletého masa (vepřové a ho­vězí nebo jen vepřové)
  • 100 g uzeného masa
  • 2 rohlí­ky
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • olej
  • česnek
  • mletý pepř
  • hladká mouka
  • 3 vejce uvařená na­tvrdo
  • alobal.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Štěpánská sekaná pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Reveňový koláč Reveňový koláč
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Houbová smaženice Houbová smaženice
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz