Recept Štěpánská sekaná pečeně

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rohlíky nakrájíme na plátky, zvlhčíme vodou, necháme pro­sáknout, pak z nich vymačká­me přebytečnou vodu a dobře je rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, drobně nakráje­nou a na oleji usmaženou cibuli, rozetřený česnek, pepř a vše promícháme. Směs za­hustíme hladkou moukou a nakonec vmícháme uzené maso nakrájené na kostičky. Alobal potřeme olejem, z masové směsi na něm vy­tvarujeme obdélník, podélně jej poklademe vařenými vejci a maso­vou směs vytvarujeme do for­my válečku. Zabalíme ho do alobalu, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a upe­čeme ve středně vyhřáté trou­bě (30-40 minut). Po této době alobal nahoře nastříhneme a sekanou ještě krátce dopečeme, aby na po­vrchu zčervenala. Podáváme teplou nebo studenou.

Recept je z kategorií: Mleté maso Vánoční recepty

Nahlásit recept

  • 08.12.03 vloženo
  • 17188x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g mletého masa (vepřové a ho­vězí nebo jen vepřové)
  • 100 g uzeného masa
  • 2 rohlí­ky
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • olej
  • česnek
  • mletý pepř
  • hladká mouka
  • 3 vejce uvařená na­tvrdo
  • alobal.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Štěpánská sekaná pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz