Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
majkl1 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rychlá pseudorybí polévka stylem z jedné vody šup na plot. Jíst se to
dá a recept není nutno dodržet, lidová tvořivost vítána!
Recept není nic moc, jen by tradice byla zachována a výsledek mohli požít
i ryboodmítači.
Do kuthanu nalijeme 1/2 l vody a vložíme jakékoliv rybí maso pokrájené na kousky, tedy syrové, nikoliv třeba sardinky. Uvedeme do varu a vaříme až do jeho rozvaření, asi 1/2 hodiny. Zcedíme přes jemné sítko a maso vyhodíme, popřípadě dáme domácímu mazlíčkovi. Ale ten něco tak vyvařeného odmítne, takže ho stejně vyhodíme. Tedy to maso, ne mazlíčka. Vývar necháme vychladnout! Do studeného vývaru vsypeme 1/2 sáčku "hrachovky" a vaříme za míchání 10 minut. Nesmíme připálit, je to dost husté. Odstavíme z plamene. Do vhodné nádoby vlijeme smetanu, vklepneme žloutek, přidáme něco sardelové pasty (zvýší rybí příchuť, lze vynechat) a rozšleháme. Pozor na slanost, jak pasta, tak hrachovka jsou dost slané! Posléze tuto směs vlijeme za šlehání do částečně zchladlé polévky a doplníme vodou na 1 l. Celou věc přivedeme za stálého míchání k varu, přidáme oříšek másla a dochutíme pepřem a trochou květu. Rohlíky podélně rozpůlíme a následně pokrájíme na měsíčky. Ty pak na odpovídajícím množství másla osmahneme do zlatova. Při podávání polévky osmaženou housku předkládáme samostatně na misce. Rozmáčená houska je pochutina snad pro kapra, ale pro lidi je to eklhaft. Podávanou polévku můžeme přizdobit jemně rozsekanou petrželkou.
Recept je z kategorií: Polévky Polévky rybí a z mořských živočichů
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Štědrovečerní podvodná rybí