Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
blahomyr Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Plátky rukou jemně naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nám posléze na pánvičce nekroutily, opepříme a hojně posypeme oreganem. Zakapeme olivovým olejem a necháme nejméně dvě hodiny naležet. Na rozpálené suché pánvičce z jedné strany opečeme (podle gusta), po otočení přidáme vypeckované olivy a na plátky nakrájený česnek. Jakmile česnek mírně zezlátne, podlijeme červeným vínem a zhruba minutu povaříme. Ihned podáváme.
Recept je z kategorií: Minutky
brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Steak Kalispera
esmeralda, podle Vašich měřítek jsem skoro kulinářský barbar 1. stupně
Ale na tom nesolení něco je.
Okamžitě se mi vybavila Sbirrova restaurace a jeho vyhlášená specialita
„Amirstánský beránek“
http://neviditelnypes.lidovky.cz/diskuse.asp?…
50 příspěvků 26.8.09 16:46
No já vám nevím, ale to, že bez soli to nejde zjistil i pan Werich. Neříkám, že se to má přehánět, ale zkuste neslané brambory, těstoviny, guláš…
Alena, však se Ti to celou dobu podsouvám …
588 příspěvků 21.8.09 04:17
vráťme sa k receptu.
Omlouvám se … jaké zlo, či dobro si zvolí.
pokud jsi lékař, měla bych Ti věřit, ale mám ve svém okolí pár známých, kterým to také velel mozek, a bylo to vymazáno…tedy to kouření, ale to by byla debata na dlouhou dobu a myslím, že je na každém jako zlo, či dobro si zvolí.
588 příspěvků 20.8.09 22:39
Tomu fajčeniu bohužiaľ rozumie, mozog zatiaľ káže len nesoliť.
Aleno, protože jim to tak chutná.. Můj muž byl z domova zvyklý na Maggi, sice ho doma máme, ale spíše jako relikvii a přílišné solení také nemáme v oblibě. To máš jako s kuřákama, ten co nekouří se také diví, co na tom kouření lidé mají. K takovémuto rozhodnutí musí každý dojít sám, ať už se jedná o cokoli.
588 příspěvků 20.8.09 18:41
To je aj vyšší stupeň barbarstva, Esme. So soľou sa to veľmi preháňa. Veľa ľudí si pokrája zeleninu a posolí. Neviem prečo to robia.
4813 příspěvků 20.8.09 10:38
Recept zajímavý ale sůl netřeba. Ani před ani po vaření.
Zkuste vychutnat chuť masa. Olivy jsou slané až až.
Sůl je novodobý zlozvyk.
Na mém stole je sůl jen na požádání.
Měla jsem totiž návštěvy které si řádně pokrm osolili ještě než ho ochutnali.
To je podle mě kulinářské barbarství prvního stupně.
1 příspěvek 19.8.09 23:26
nezapomeň osolit až před podáváním a trochu oleje po otočení plátků
588 příspěvků 19.8.09 23:18
Vyzerá jednoducho a chutne a hlavne inak. Budem mat návštevu a skusim využit tento recept.