Recept Šťavnatý mrkvový dort

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Šťavnatý mrkvový dort

Postup

1. Oloupanou mrkev najemno na­strouháme. Žloutky, třešňovici, 4 lžíce vody a cukr třeme dokrémo­va. Smícháme mandle, strouhanku, kypřící prášek a skořici a spolu s na­strouhanou mrkví, pomerančovou kůrou a šťávou vmícháme do kré­mu. Z bílků a cukru ušleháme sníh a lehce zapracujeme do těsta. 2. Formu o průměru 22 cm vyloží­me pečícím papírem, naplníme těstem a korpus pečeme asi 60 min. Po vychladnutí potřeme džemem. Z poloviny marcipánu vyválíme me­zi dvěma fóliemi kolo o průměru 22 cm a položíme na dort. Druhou polovinu marcipánu prohněteme s potravinářskými barvami. 3. Z marcipánu vytvarujeme mrkve, tupou hranou nože ko­lem dokola vymáčkneme malé rýhy. Nasekanou čokoládu rozpustí­me ve vodní lázni a potřeme jí ko­láč. Strany dortu posypeme pistá­ciemi. Čokoládu necháme ztuh­nout a koláč ozdobíme marcipá­novými mrkvemi.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 07.05.03 vloženo
  • 25486x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1 kousek asi 550 kcal, 11 g bílkovin, 26 g tuků, 65 g sacharidů
  • těsto:
  • 200 g mrkve
  • 4 žloutky
  • 4 lžíce třešňovi­ce
  • 75 g cukru
  • 200 g mletých mandlí
  • 1 balíček kypřícího prášku
  • 40 g strouhanky
  • 1 lžička skořice
  • strouhaná kůra
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 4 bílky
  • 75 g cukru
  • ozdoba:
  • 75 g meruňkového džemu
  • 300 g marcipánu
  • 100 g moučkového cukru
  • žlutá a červená potravinářská barva
  • 200 g bílé čokolády
  • 40 g sekaných pistácií, příp. mandlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šťavnatý mrkvový dort

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Šťavnatý mrkvový dort

Labužník jasmine02
120 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Šťavnatý mrkvový dort

Takhle ho peču já: (pro formu 26 cm):

  • 7 žloutků,
  • 300g cukru,
  • špetka soli, skořice, mletého hřebíčku,
  • 2 PL griotky
  • 200 g jemně nastrouhané mrkve
  • po 120 g namletých lískových oříšků a mandlí
  • 50 g strouhaky
  • 50 g polohrubé mouky
    1 ČL prášku do pečiva

Jinak je postup stejný. Nejlepší je dva dny odleželý.Zdobím citronovou polevou a marcipánovými mrkvemi.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz