Recept Šťavnatý mrkvový dort

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Šťavnatý mrkvový dort

Postup

1. Oloupanou mrkev najemno na­strouháme. Žloutky, třešňovici, 4 lžíce vody a cukr třeme dokrémo­va. Smícháme mandle, strouhanku, kypřící prášek a skořici a spolu s na­strouhanou mrkví, pomerančovou kůrou a šťávou vmícháme do kré­mu. Z bílků a cukru ušleháme sníh a lehce zapracujeme do těsta. 2. Formu o průměru 22 cm vyloží­me pečícím papírem, naplníme těstem a korpus pečeme asi 60 min. Po vychladnutí potřeme džemem. Z poloviny marcipánu vyválíme me­zi dvěma fóliemi kolo o průměru 22 cm a položíme na dort. Druhou polovinu marcipánu prohněteme s potravinářskými barvami. 3. Z marcipánu vytvarujeme mrkve, tupou hranou nože ko­lem dokola vymáčkneme malé rýhy. Nasekanou čokoládu rozpustí­me ve vodní lázni a potřeme jí ko­láč. Strany dortu posypeme pistá­ciemi. Čokoládu necháme ztuh­nout a koláč ozdobíme marcipá­novými mrkvemi.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 07.05.03 vloženo
  • 25085x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1 kousek asi 550 kcal, 11 g bílkovin, 26 g tuků, 65 g sacharidů
  • těsto:
  • 200 g mrkve
  • 4 žloutky
  • 4 lžíce třešňovi­ce
  • 75 g cukru
  • 200 g mletých mandlí
  • 1 balíček kypřícího prášku
  • 40 g strouhanky
  • 1 lžička skořice
  • strouhaná kůra
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 4 bílky
  • 75 g cukru
  • ozdoba:
  • 75 g meruňkového džemu
  • 300 g marcipánu
  • 100 g moučkového cukru
  • žlutá a červená potravinářská barva
  • 200 g bílé čokolády
  • 40 g sekaných pistácií, příp. mandlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šťavnatý mrkvový dort

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník jasmine02
120 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šťavnatý mrkvový dort

Takhle ho peču já: (pro formu 26 cm):

  • 7 žloutků,
  • 300g cukru,
  • špetka soli, skořice, mletého hřebíčku,
  • 2 PL griotky
  • 200 g jemně nastrouhané mrkve
  • po 120 g namletých lískových oříšků a mandlí
  • 50 g strouhaky
  • 50 g polohrubé mouky
    1 ČL prášku do pečiva

Jinak je postup stejný. Nejlepší je dva dny odleželý.Zdobím citronovou polevou a marcipánovými mrkvemi.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz