Recept Šťavnatý mrkvový dort
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Oloupanou mrkev najemno nastrouháme. Žloutky, třešňovici, 4 lžíce vody a cukr třeme dokrémova. Smícháme mandle, strouhanku, kypřící prášek a skořici a spolu s nastrouhanou mrkví, pomerančovou kůrou a šťávou vmícháme do krému. Z bílků a cukru ušleháme sníh a lehce zapracujeme do těsta. 2. Formu o průměru 22 cm vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem a korpus pečeme asi 60 min. Po vychladnutí potřeme džemem. Z poloviny marcipánu vyválíme mezi dvěma fóliemi kolo o průměru 22 cm a položíme na dort. Druhou polovinu marcipánu prohněteme s potravinářskými barvami. 3. Z marcipánu vytvarujeme mrkve, tupou hranou nože kolem dokola vymáčkneme malé rýhy. Nasekanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a potřeme jí koláč. Strany dortu posypeme pistáciemi. Čokoládu necháme ztuhnout a koláč ozdobíme marcipánovými mrkvemi.
Recept je z kategorií: Dorty
- 07.05.03 vloženo
- 29872x zobrazeno
Čas přípravy
- 55 minut
Počet porcí
- 10 porcí
Ingredience
- 1 kousek asi 550 kcal, 11 g bílkovin, 26 g tuků, 65 g sacharidů
- těsto:
- 200 g mrkve
- 4 žloutky
- 4 lžíce třešňovice
- 75 g cukru
- 200 g mletých mandlí
- 1 balíček kypřícího prášku
- 40 g strouhanky
- 1 lžička skořice
- strouhaná kůra
- šťáva z 1 pomeranče
- 4 bílky
- 75 g cukru
- ozdoba:
- 75 g meruňkového džemu
- 300 g marcipánu
- 100 g moučkového cukru
- žlutá a červená potravinářská barva
- 200 g bílé čokolády
- 40 g sekaných pistácií, příp. mandlí
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Šťavnatý mrkvový dort
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Šťavnatý mrkvový dort
120 příspěvků 25.1.09 03:43
Takhle ho peču já: (pro formu 26 cm):
1 ČL prášku do pečiva
Jinak je postup stejný. Nejlepší je dva dny odleželý.Zdobím citronovou polevou a marcipánovými mrkvemi.