Recept Šťavnatý hruškový koláč s čokoládou
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Těsto: 1. Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně zašleháme vejce. Mouku smícháme s kypřícím práškem a kakaem a zapracujeme do žloutkové pěny. Vypracujeme hladké těsto. 2. Troubu předehřejeme na 175 °C. Rozvírací formu o průměru 28 cm vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem, uhladíme a pečeme asi 50 min. Vyjmeme z trouby, dáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Obloha: 1. Hruškový kompot vyklopíme do hrnce, zalijeme vínem, přidáme skořicovou kůru a hřebíčky a krátce povaříme. Sejmeme ze sporáku a necháme asi 10 minut táhnout. 2. Koláč uvolníme z formy. Hrušky necháme okapat, několik půlek si schováme na ozdobeni, zbytek nakrájíme na kousky a ovoce ozdobně rozložíme na koláč. 3. Odměříme 250 ml kompotové šťávy, v ní rozpustíme polevu a necháme přejít varem. Polevou zalijeme ovoce od středu k okraji, necháme ztuhnout a pak koláč ozdobíme nasekanou čokoládou.
Recept je z kategorií: Koláče
- 07.03.03 vloženo
- 20443x zobrazeno
Počet porcí
- 12 porcí
Ingredience
- příprava cca 30 minut pečení cca 50 minut rozležení cca 10 minut
- 1 kousek asi 290 kcal
- těsto:
- 150 g másla
- 150 g cukru
- 3 vejce
- 175 g polohrubé mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 2 lžíce kakaa
- obloha:
- 2 sklenice půlených kompotovaných hrušek (asi 850 ml)
- 250 ml bílého vína
- 1 tyčinka skořicové kůry
- několik hřebíčků
- 1 balíček čiré dortové polevy
- 50 g nasekané čokolády
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Šťavnatý hruškový koláč s čokoládou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Šťavnatý hruškový koláč s čokoládou